۲۰ درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدرضا صادقی با اشاره به اینکه پژوهشگاه ابنسینا جهاد دانشگاهی در حوزه تشخیص زودرس سرطان در مراحل اولیه و درمان آن به کمک سیستم ایمنی دستاوردهای مهمی را داشته است و از سال های قبل تا کنون فعالیتها و تحقیقات زیادی در این خصوص صورت گرفته و هزینههای بسیاری صرف شده است، گفت: در حال حاضر نتایج تحقیقات ما در مرحله دریافت مجوزهای لازم از مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که پس از دریافت مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در این خصوص اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.
رئیس پژوهشگاه ابنسینا با بیان اینکه در حال حاضر، در مراکز علمی بزرگ جهان تحقیقات گستردهای در خصوص تشخیص و درمان انواع بیماری سرطان در حال انجام است، تصریح کرد: در ایران و در پژوهشگاه ابنسینا با استفاده از توان متخصصان داخلی و با تجربه، تحقیقات گستردهای در این زمینه انجام گرفته است و این تحقیقات نتایج خوبی را نیز به همراه داشته، اما تا زمانی که از مجموعههای ذیصلاح مجوزهای لازم در خصوص تایید این تحقیقات را دریافت نکنیم، نمیتوانیم اطلاعات دیگری ارائه دهیم.
صادقی همچنین با اشاره به اینکه پژوهشگاه ابنسینا در حوزه درمان ناباروری نیز دستاوردهای بسیار ارزشمندی را داشته است، تاکید کرد: هدف کلی جهاد دانشگاهی این است که نیازهای کشور را شناسایی کند و بر اساس آن و با استفاده از توان داخلی نیازها را برای کشور مرتفع کند. با توجه به اینکه در سالهای گذشته «ناباروری» هزینههای بسیار سنگینی را متوجه زوجهای ایرانی میکرد، این پژوهشگاه با دو مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری در تهران و استان البرز در این حوزه توانسته با بهرهگیری از دستاوردها و توان علمی خود شرایط برخورداری عموم مردم را از خدمات درمان ناباروری به نحوی مطلوب فراهم کند.
رئیس پژوهشگاه ابنسینا با اشاره به اینکه در بحث درمان ناباروری هدف ما این بوده است که بیماران و مراجعان با کمترین هزینه بهترین خدمات را دریافت کنند، افزود: در حال حاضر نیز آنچه ما انجام میدهیم، ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت تمام شده جهانی است و مرکز درمان ابن سینا با قیمتهایی پایینتر نسبت به مراکز خصوصی دیگر خدمات ارائه میکند.
وی همچنین یادآور شد: البته به دلیل حفظ محرمانگی در بحث درمان ناباروری و از جمله اهدای جنین سامانه ثبت اطلاعات زوجین نابارور و مسائل درمان آنها نداریم و نمیتوانیم آمار دقیقی از میزان ناباروری و مراجعان به مراکز درمان ناباروری را داشته باشیم. ولی طبق آماری که پژوهشگاه ابن سینا در سال ۹۰ با مشارکت واحدهای جهاددانشگاهی بر اساس یک جامعه آماری در کل کشور براساس خوشه جمعیتی و با استفاده از کد پستی جمع آوری کردند، ما در کشور ۱۵ تا ۲۰ میلیون زوج داریم که حدود ۲۰ درصد آنها نابارور هستند و ما در این حوزه سعی داریم بهترین خدمات را به آنها ارائه دهیم.
رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی، میزان موفقیت درمان ناباروری را ۴۰ درصد دانست و گفت: سن بالای خانم در میزان باروری موثر است، بطوریکه میزان موفقیت درمان ناباروری در زنان بالای ۴۰ سال به کمتر از ۱۵ درصد کاهش مییابد.
صادقی همچنین افزود: امیدواریم که وزارت بهداشت بخش تصدی گری و نظارت بر فعالیت مراکز درمان را به انجمنهای علمی از جمله انجمن باروری و ناباروری و انجمن جنین شناسی واگذار کند؛ زیرا مشکلاتی وجود دارد که مانع از انجام این امر و نیازمند بررسی و رسیدگی است.
انتهای پیام/