دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 تير 1394 - 10:17
در دانشگاه کمبریج اتفاق افتاد

کمپین دانشجویی علیه نمرات امتحانی/ نمی‌خواهیم نمراتمان را علنی کنید

همه دانشجویان و دانش‌آموزان در سراسر جهان دلشان می‌خواهد نمراتشان را کاملا سری دریافت کنند. آنها فکر می کنند نمرات هر فرد جزو شخصی ترین مسائل اوست و اعلام علنی آن ممکن است که حیثیت آنها را زیر سئوال ببرد.
کد خبر : 28120

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجویان دانشگاه کمبریج هم از این قاعده مستثنی نبوده‌اند. آن‌ها این روزها مشغول جمع کردن امضا از دوستان‌شان هستند تا بلکه مسئولان دانشگاه را قانع کنند نمره‌هایشان را روی در و دیوار علنی اعلام نکنند و بگذارند نمره هر کسی در حریم خصوصی خودش بماند. آنها در این نامه به دنبال این هستند که دانشگاه مجبور شود برای علنی کردن نمره‌ها از دانشجویان اجازه بگیرد. البته سنت 300 ساله دانشگاه کمبریج در انتشار عمومی نمره‌ها در محوطه دانشگاه در همه دانشگاه‌های انگلیسی رایج نیست.


3 روز بعد از این که این نامه که به امضای بیش از 700 نفر از دانشجویان رسیده بود، صحبت‌ها بالا گرفت. آنها خواسته‌ بودند که نمره‌هایشان را به صورت خصوصی و آنلاین دریافت کنند؛ آن هم نه در یک فایل پی‌دی‌اف همراه بقیه نمره‌ها طبق رسم سالهای اخیر دانشگاه، بلکه به صورت تکی و کاملا شخصی.


این نامه را یک کمپین دانشجویی با این عنوان نوشته Our Grade, Our Choice «نمره ما، انتخاب ما»؛ آن‌ها یک صفحه در فیس بوک ساخته اند و در آن نوشته‌اند «این صفحه ساخته شده تا نشان دهد دانشجویان در دانشگاه کمبریج هیچ اختیاری درباره اینکه نمره‌هایشان چگونه، کی و کجا اعلام می‌شود نه در دانشگاه و نه آنلاین ندارند. در سنت کمبریج نهادینه شده که در تابستان نمرات همه دانشجویان بیرون از سنات هاوس یا در دانشکده‌شان یا در فایل پی‌دی اف و راه های دیگری که دیدن نمره‌ها را برای دیگران هم قابل مشاهده می‌کند به دست‌شان برسد. اگر شما هم موافقید که این رویه خوب نیست، به ما بپیوندید تا سعی کنیم تغییرش بدهیم.»


انتشار نمرات و افسردگی


دانشجویان این دانشگاه فکر می‌کنند اعلام نمره دانشجویان به صورت عمومی سلامت روح آن‌ها را به خطر می‌اندازد. آن‌ها صدای اعتراضشان را به روزنامه گاردین هم رسانده‌اند.


نادیا آید 21 ساله دانشجوی روانشناسی که با این روزنامه مصاحبه کرده گفته این نامه را امضا کرده چون فکر می‌کند این کار یک رقابت ناسالم بین دانشجویان ایجاد می‌کند:‌ «این موضوع برای بسیاری از افراد استرس‌زاست و می‌تواند تاثیرات روانی منفی داشته باشد و باعث کاهش اعتماد به نفس، شرمندگی و عصبی شدن شود.»


اتحادیه‌های دانشجویی هم با این مساله مشکل دارند و سعی می‌کنند دانشگاه را قانع کنند دست از این آبروریزی‌ها بردارد. هلن هوگورف مک‌کامب رییس اتحادیه دانشجویی کمبریج گفته: «در حالی که دانشگاه حق این را دارد که نتایج امتحان را بدون اجازه دانشجویان منتشر کند، وظیفه فراهم کردن مکانیزمی برای جلوگیری از آسیب دانشجویان را هم به عهده دارد.»




دیدن نمره‌ها روی بورد در دانشگاه کمبریج سنتی 300 ساله است که یک بار در سال 2009 تغییر کرد. دانشگاه تصمیم گرفت قبل از انتشار نمره‌ها روی بورد نتایج را به صورت آنلاین برای دانشجویان ‌بفرستد تا از استرس آنها تا لحظه رسیدن به بوردها کم کند اما این کافی نبود. همچنان دانشجویان زمانی که به دانشگاه می‌آمدند روی بورد معروف نمره‌ها، می‌توانستند زاغ سیاه بقیه را چوب بزنند! با این حال سنت انتشار نمره‌ها روی بورد بعد از ارسال اینترنتی هنوز هم ادامه دارد. سنتی که شاید با وجود اینترنت و دسترسی‌های آن‌لاین به همه چیز دیگر معنایی جز پایبندی به نوستالژی نداشته باشد.


آکسفورد دیگر دانشگاه انگلیسی که چنین سنتی در آن رایج بود در اکتبر 2009 اعلام کرد که دیگر نتایج امتحانات را عمومی منتشر نمی‌کند چون 40درصد دانشجویان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند و خواسته‌اند نام‌شان از این لیست‌های عمومی حذف شود.


حالا سخنگوی کمبریج هم می‌گوید این یک سنت عمومی در دانشگاه است و هر کس از آن شرمسار می‌شود می‌تواند درخواست کند اسمش حذف شود. اما برعکس آن یعنی اجازه گرفتن از دانشجویان برای انتشار اسم‌شان ممکن نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب