دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1397 - 15:10
مدیرکل انتقال خون استان تهران خبر داد؛

راه اندازی مراکز جامع انتقال خون در پایتخت

مدیرکل انتقال خون استان تهران با اشاره به راه اندازی مراکز جامع انتقال خون در پایتخت گفت: مرکز انتقال خون ستاری روزانه پذیرای 200 مراجعه کننده است که فرآِیند خون گیری از 170 نفر از آنان صورت می‌گیرد.
کد خبر : 281109

مرتضی طباطبایی،‌ مدیرکل انتقال خون استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به همکاری و مشارکت مردم تهران برای توسعه مراکز انتقال خون پایتخت اظهار کرد: انتظار داریم بتوانیم 6 مرکز جامع اهدای خون با استانداردهای بین المللی در تهران راه اندازی کنیم که در شان اهداکنندگان خون باشد البته این موضوع استقبال و مشارکت عمومی را می‌طلبد.


وی افزود: هم اکنون با تعطیلی مراکز اهدای خون ‌آزادی، صادقیه و میلاد در تهران مرکز اهدای خون ستاری بازگشایی شد که دارای استانداردهای روز دنیاست و نیازهای مردم این مناطق را پوشش می‌دهد به طوری که روزانه به طور متوسط ۲۰۰ نفر مراجعه کننده و ۱۵۰ تا ۱۷۰ واحد خون‌گیری دارد. همچنین در صورت به بهره‌برداری رسیدن مرکز اهدای خون منطقه چهار می‌توانیم پایگاه انتقال خون افسریه را تعطیل کنیم اما تا زمان به بهره‌برداری رسیدن این مرکز باید به همین صورت ادامه دهیم.


این مقام مسئول در انتقال خون تهران یادآور شد: در حاشیه اتوبان صدر، ابتدای تونل صدر در منطقه الهیه نیز مرکز انتقال خون دیگری داریم که بعد از ماه مبارک رمضان به مراکز انتقال خون تهران می‌پیوند، همچنین در منطقه ۲۰ واقع در شهرری روبروی مرکز خرید شهروند نیز یکی دیگر از مراکز اهدای خون ما قرار دارد که اگر بتوانیم این مرکز را در ابتدای ماه مبارک رمضان تحویل بگیریم، می‌توانیم در شب‌های قدر در این مرکز پذیرای مردم آن منطقه باشیم تا مردم مجبور نباشند برای اهدای خون به کانکس‌ها مراجعه کنند.


وی ضمن قدردانی از شهرداری تهران، مجمع خیرین انتقال خون و بانک صنعت و معدن که شرایطی برای ایجاد مراکز انتقال خون ایجاد کردند، گفت: مراکز ما حداقل ۳۰ تخت دارند و ظرفیت افزایش تخت‌هایشان تا ۴۰ تخت نیز وجود دارد.


طباطبایی یادآور شد: زمانی که مراکز مورد نظر به بهره‌برداری برسد می‌توانیم پایگاه‌های اهدای خونی که دارای استانداردهای سطح پایین هستند مانند انتقال خون افسریه و تجریش را تعطیل کنیم، البته باید با اطلاع رسانی عمومی مردم این مناطق را با مراکز جدید آشنا کرده و آنان را به سمت اهدای خون این مراکز هدایت کنیم.


وی درباره وضعیت اهدای پلاکت به روش پلاکت فرزیس اظهار کرد: هم اکنون فقط در مرکز انتقال خون وصال به روش پلاکت فرزیس پلاکت اهدا می‌شود البته تجهیزات و دستگاه‌های لازم برای اهدای پلاکت در دو مرکز جامع انتقال خون منتقل شده اما هنوز راه اندازی نشده است که امیدواریم در این مراکز نیز به زودی شاهد اهدای پلاکت باشیم.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب