۴۰ درصد بیماریهای ژنتیکی ارثی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمود تولایی در حاشیه برگزاری سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران در سالن اجلاس سران گفت: دانش ژنتیک با آگاهی از ژنوم انسانی جرو روشهای تشخیصی در حوزه سلامت شده است به طوری که در حال حاضر ۴۰۰ بیمار ژنتیکی را در کشور با این روش تشخیص میدهیم.
وی با بیان اینکه سایر بیماریها به واسطه توسعه روشهای مولکولی تشخیصپذیر شده است، افزود: بخشی از نمونههای این نوع بیماریها نیز از طریق ارسال به خارج از کشور پاسخ داده میشود.
رئیس سومین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران با تاکید بر توجه ویژه به تجهیز مراکز تشخیص بیماری ای ژنتیکی در کشور، ادامه داد: به واسطه تحریمها، در حال حاضر شاهد هستیم دانشمندان جوان دستگاهها و کیتهایی را در همین زمینه در دست تولید دارند که میبایست از این افراد و این مراکز حمایت شود تا بتوان با رفع موانع پژوهشی به ارتقای سلامت جامعه کمک کرد.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد بیماریهای ژنتیکی در کشور ما توارثی است، افزود: اصولا انتقال این بیماریها از پدر و مادر صورت میگیرد که میتوان با افزایش آگاهی و همچنین مشاوره ژنتیک حداقل ۵۰ درصد بیماریهای ژنتیک را مدیریت کرد تا از تولد نوزادان دچار نقص عضو جلوگیری شود.
تولایی با تاکید بر این مطلب که به واسطه دانش ژنتیک تولد فرزندان با عارضه تالاسمی در کشور متوقف شده است، تصریح کرد: یکی از فعالیت های ما شناسایی ژنتیکی شهدای گمنام از طریق بقایای بازمانده در صحنه عملیات ها است.
وی همچنین در ارتباط با موضوع ژن درمانی افزود: ژن درمانی ماحصل ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت جدی در عرصه های جهانی است که نیازمند طی کردن مسیرهای مختلف برای اطمینان از آثار مفید آن هستیم.
به گفته تولایی، اولین بار در سال ۲۰۱۷ یک مورد ژن درمانی در دنیا مجوز گرفته است و در ایران نیز ظرفیتهای علمی برای ارتقای این دانش فراهم است به طوری که میتوانیم با هدف گذاری تا ۵ سال آینده حاصل بهرهبرداری عملیاتی ژن درمانی را در کشور شاهد باشیم.
رئیس انجمن ژنتیک ایران گفت: تا ۱۰ سال آینده پزشکی دنیا متحول شده و به سمت پزشکی مولکولی خواهد رفت.
انتهای پیام/