دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1397 - 14:36

عوامل آلرژی بهاری را بشناسید

فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی بالینی ضمن تشریح عوامل بروز آسم و آلرژی در فصل بهار گفت: حدود 50 درصد از بیماری‌های آلرژیک ناشی از علل ژنتیکی هستند و 50 درصد دیگر نیز متاثر از محل زندگی و محیط کار افراد است.
کد خبر : 279221

دکتر مریم محلوجی راد، فوق تخصص آسم و آلرژی و ایمونولوژی بالینی و پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به بروز آلرژی در فصل بهار اظهار کرد: آبریزش از بینی، سوزش گلو، خارش بینی گلو، گوش و چشم، سرفه و عطسه از نشانه‌های بروز آسم و آلرژی است که به شکل رینیت آلرژیک یا تب یونجه، آسم، انواع آلرژی‌های پوستی مانند اگزما پوستی، ‌کهیر و انواع ‌آلرژی‌های گوارشی در بدن اشخاص مختلف بروز می‌کند که باتوجه به نوع بیماری و میزان درگیری اعضا بدن آن را دسته بندی و درمان می‌کنیم.


وی در تعریف آلرژی گفت: آلرژی نوعی واکنش بدن انسان به مواد حساسیت زا و آلرژیک است که از طرق مختلف وارد بدن شده و قسمت‌هایی از جسم انسان را تحریک می کند.


محلوجی راد به علل بروز بیماری در افراد مختلف اشاره و بیان کرد: علل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی و محیط کار و زندگی در بروز این بیماری موثر است، حدود 50 درصد از بیماری‌های آلرژیک ناشی از علل ژنتیکی هستند و 50 درصد دیگر نیز متاثر از محل زندگی و محیط کار افراد است.


این متخصص آسم و آلرژی یادآور شد: آلرژی به صورت دائمی یا فصلی در بدن فرد مبتلا بروز کند، البته در صورت بروز علایم خفیف مخل اقدامات روزانه برای بیمار نیست و فرد می‌تواند به صورت طبیعی با آن کنار آمده و مدارا کند اما در آلرژی‌های شدید بیمار باید حتما به پزشک مراجعه و نسبت به درمان بیماری اقدام کند.


این متخصص آسم و آلرژی و ایمنولوژی ادامه داد: آلرژی پوستی به شکل کهیر و قرمزی پوست داریم که به صورت برجستگی‌های پوستی، ورم ها در لب و چشم ایجاد می‌شود که علاوه بر آزاردهنده بودن برای بیمار می‌تواند خطرناک باشد زیرا اگر کهیر خیلی شدید باشد و در اندام‌های داخلی مانند حنجره ایجاد شود می‌تواند منجر به خفگی و مرگ بیمار شود.


به گفته این متخصص بروز آلرژی محدود به یک دوره زمانی و فصل خاصی از سال نیست و فقط چند نوع از آلرژی‌ها در فصول بهار و اسفند که فصل گرده افشانی گل‌هاست بروز می‌کند.


این متخصص آسم و آلرژی تاکید کرد: مردم می‌توانند با رعایت برخی توصیه‌های پزشکی از بروز آلرژی‌ها پیشگیری کنند به عنوان مثال فرد در محل مناسبی زندگی کند به طوری که در منزل خیلی تاریک و مرطوب نباشد و فرد در برابر عوامل محرک مثل بوی‌های متعدد و حساسیت زا مثل دود قلیان و مواد معطر و ادویه‌ها قرار نگیرد. تغذیه مناسبی داشته باشد و از مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی و فست فودها و نوشابه‌ها خودداری کند در این زمان میزان بروز حساسیت و آلرژی کاهش پیدا می‌کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب