ادبیات و فرهنگ ما ثابت میکند ایران آغازگر جنگ نبوده است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مراسم افتتاح دومین همایش بینالمللی انجمن ایرانی زبان و ادبیات روسی با عنوان «زبان و ادبیات روسی در دنیای معاصر؛ مشکلات و چشم اندازها» برگزار شد. دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این مراسم گفت: افتخار داریم که در بزرگترین پژوهشگاه خاورمیانه میزبان شما هستیم و امیدوارم این همایش شکوهمند، مقدمهای برای گسترش همکاری های پژوهشی بین پژوهشگاه و کشورهای دیگر باشد.
قبادی در ادامه با اشاره به صلحدوستی ایرانیان تاکید کرد: ما همیشه خواهان گفتوگو و تعامل با جهانیان بودهایم و من فکر میکنم اکنون جهان در عهد تاریخی ویژهای قرار گرفته است که دنیای غیرسلطهگر، اعم از کشورهای آمریکای لاتین، کل جهان شرق، روسیه و قاره آفریقا برای احقاق حق ملتها در برابر سلطه گران غربی قرار گرفتهاند؛ آن سلطهگرایی و امپریالیزمی که با برجسته کردن شخص عوامفریبی چون ترامپ نظم و آرامش جهان را برهم میزند.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تأکید کرد: امیدوارم همه محققان و دانشمندان و پژوهشگاه علوم انسانی با کوشش بیشتر؛ فرصتها و تهدیدهای این عهد ویژه را بازشناسی کنند و از این فرصت تاریخی برای تعمیق مبادلات فکری، فرهنگی و پژوهشی استفاده کنند.
در ادامه قبادی با تأکید بر تمدن و فرهنگ غنی ایران، اشعاری را از شاهنامه فردوسی برای حضار قرائت کرد و گفت: شما مطلع هستید که تمام حماسههای جهان مشحون از جدال، درگیری و مبارزه هست؛ اما به دلیل روح مداراجو و تمدن گفتوگو محور ایران، فردوسی در شاهنامه به عنوان یکی از بزرگترین حماسههای ادبی جهان میفرماید: چو بر دانشی شد گشاده جهان ... به آهن چه داریم گیتی نهان؟ که به نظر من این سخن فردوسی هم باید به سردر سازمان ملل اضافه شود. ای کاش رهبران کشورهای جنگطلب هم یک بار شاهنامه میخواندند و به این ابیات دقت میکردند و با خود میاندیشیدند چرا باید کودکان و مردم بیگناه را آماج گلولهها قراد داد؟
قبادی تصریح کرد: فردوسی معتقد بود اگر هم قرار است جنگی میان دولتها درگیرد، نباید به نابودی ملتها منجر شود. در مجموع ادبیات و فرهنگ ما ثابت میکند ایران آغازگر جنگ نبوده است اما در صورت تجاوز مقاوم و نستوه هستیم.
قبادی در خاتمه سخنانش ابراز امیدواری کرد: حضور و تعاملات علمی دانشمندان کشورهای روسیه، اوکراین، گرجستان، دانمارک، لیتوانی، کرواسی، تاجیکستان و ... در این همایش باعث ارتباط و گسترش علمی بیشتر طرفین شود.
انتهای پیام/