دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1397 - 16:18
سرپرست واحد دزفول:

بزرگترین رسالت واحد دزفول، تلاش برای تبدیل علم به ثروت است

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول تاکید کرد: باید در حوزه کشاورزی روی محصولات سالم و گیاهان دارویی، در حوزه رشته های فنی ، بهینه سازی مصرف انرژی و در حوزه علوم انسانی به ایجاد کلینیک‌های روان شناسی و مشاوره، دفاتر حسابرسی و حقوقی تمرکز کنیم.
کد خبر : 278711

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علی افروس در مراسم پاسداشت مقام استاد و سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با تبریک روز معلم و سالروز تاسیس این واحد اظهار کرد: همه ما به نوعی خاطرات دوران دانش آموزی و دانشجویی را به یاد داریم، همیشه از آن دوران به نیکی یاد می کنیم. نقش تمام معلمان ما همیشه پررنگ بوده و به عنوان الگوهایی برای ما شناخته شده هستند.




افروس گفت: چون استادان الگوهای شایسته ای برای دانشجویان هستند، باید به این موضوع توجه داشت که علاوه بر آموزش، در بعد پرورشی دانشجویان هم دخیل باشند. ما باید از استاد بزرگوار شهید مرتضی مطهری یاد بگیریم که اخلاص، تقوا، خردورزی و آزاد اندیشی را سرلوحه آموزش و تدریس خود قرار دهیم.


افروس به جایگاه و نقش والای معلم اشاره کرده و گفت: از افلاطون پرسیدند: چرا احترام معلم از پدر بیشتر است؟ افلاطون گفت؛ چون پدرم از آسمان مرا به زمین آورد ولی معلم به واسطه آموزش علم، مرا از زمین به آسمان برد و این نشان دهنده نقش معلم در زندگی ما است.



سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول به اهداف و برنامه های جدید این واحد دانشگاهی اشاره و بیان کرد: برنامه ها و راهکارهای نوینی را برای واحد دزفول در نظر دارم. دانشگاه ها در خیلی از کشورهای توسعه یافته جهان به نسل چهارم یعنی کارآفرینی رسیده اند و مرحله علم را طی کرده اند. در اکثر دانشگاه های پیشتاز ایران، نسل سوم (تجاری سازی) را شروع کرده اند.


افروس افزود: در همین راستا ما به دنبال رسالت های دانشگاه هستیم و خوشبختانه تا حدودی توانسته ایم برخی ایده ها را به تولید رسانده و به مرحله تجاری سازی برسانیم. بنده به عنوان خادم این واحد دانشگاهی در مقابل همه استادان و بزرگانی که در مسیر علم و تبدیل آن به تجارت و ثروت در مسیر جامعه و صنعت ایده هایی دارند، سر تعظیم فرود می آورم. بزرگترین رسالت واحد دزفول، تلاش برای تبدیل علم به ثروت است و همه معاونت های دانشگاه و روسای دانشکده ها بایستی خود را با رسالت ها و برنامه های جدید هماهنگ کنند.


این مسئول با توجه به تبدیل علم به ثروت در واحد دزفول گفت: تقاضایی که از دانشکده های واحد دزفول دارم این است که به دنبال ایده ها و کارهای نوین باشند و سعی کنند روی موضوعات بین رشته ایی و خاص متمرکز شده تا از اتلاف هزینه ها، انرژی، وقت و منابع صرفه جویی شود.



رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول هم که به عنوان سخنران علمی حضور داشت، به وضعیت سلامت در کشور اشاره کرده و گفت: طبق بررسی های به عمل آمده بین 60 تا 70 درصد تحقیقات علمی متعلق به کشور امریکا، 30 تا 35 درصد متعلق به کشورهای اتحادیه اروپا و حدود 5 تا 10 درصد مابقی متعلق به سایر کشورهای جهان است. این واقعیت وجود دارد که بیشترین علم پزشکی در اختیار امریکا و ایالات تابعه است و ما باید بدانیم که کشور ایران در چه جایگاه علمی است و آیا می توانیم در این عرصه نقش آفرینی کنیم یا خیر؟



یوسف پریدار گفت: طبق آخرین آمار به دست آمده، میزان امید به زندگی ( منظور از امید به زندگی یعنی نوزادی که تازه متولد شده بر اساس شاخص های بین المللی انتظار داریم چند سال زندگی کند) در کشور ما از سال 1990 تا کنون در مردان و زنان افزایش پیدا کرده و الان سن امید به زندگی در کشور ایران بین 70 تا 72 سالگی است.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: علل اصلی مرگ های زودرس در ایران عبارتند از: بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های عروق مغزی، تصادفات جاده ای، بیماری های مرتبط با فشارخون و عوارض ناشی از آن، بیماری های مزمن کلیوی و بیماری های مزمن سرطان معده که کشنده ترین و بیشترین علت مرگ و میر در مردان است.


پریدار با اشاره به این موضوع که بیماری های قلبی و عروقی در کشور ما افزایش یافته بیان کرد: یکی از شاخص های بهداشتی مهم ما بیماری هایی است فرد را نمی کشند اما وی را ناتوان می کنند و شایعترین علت ناتوانی در کشور ما کمردرد و گردن درد های مزمن است که انسان را نمی کشد ولی زمین گیر و خانه نشین می کند.


وی گفت: باید با برنامه ریزی های دقیق و بهینه سطح سلامت را در کشور ایران ارتقا دهیم. اولین اقدام در جهت این امر مهم پیشگیری کردن از بروز چنین بیماری هایی در کشور است. چرا که هزینه پیشگیری بسیار پایین تر از هزینه درمان است و امید داریم که با تلاش و بیان بحث سلامت در جامعه و آگاهی دادن به عموم مردم بتوانیم به سطح بهینه ای از سلامت جامعه دست پیدا کنیم.



در پایان این مراسم با حضور سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، معاونان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول به مناسبت 31 اردیبهشت سالروز تاسیس این واحد دانشگاهی از استادان و کارکنان بازنشسته با اهدای لوح و هدیه تجلیل شد.






انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب