ساماندهی تعطیلات زمستانی در صورت همکاری نهادها/ صدور کارت اعتباری ویژه گردشگران خارجی
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، رحمانی موحد در نشست خبری دومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری گفت: «این جشنواره از سال گذشته به این امید که بستری باشد برای برقراری تعامل و همکاری دوسویه میان مردم و و سازمان گردشگری پا گرفته است و اینکه متولیان و تصمیم گیرندگان حوزه گردشگری از ابداعات مردم در قالب جشنواره بهرهمند شوند.»
وی ادامه داد: «امیدوارم دومین دوره که با تکیه بر شعار امسال با عنوان همدلی و همزبانی برگزار میشود بتواند موفقتر از سال گذشته باشد.»
محدودیت محورهای جشنواره
وی اعلام کرد: «بر اساس تجربیات سال قبل و خروجی آن، بدنه کارشناسی معاونت و اتاق فکری که دوستان دارند، به این نتیجه رسیدیم که موضوعات جشنواره را محدودتر و کاربردیتر کنیم و به نیازهای سازمان و عرضهای که در سطح جامعه وجود دارد توجه بیشتری داشته باشیم. در این صورت توانایی حرفهای برای داوری و تقدیر از آثار افزایش پیدا میکند و انگیزه حضور افراد بیشتری را فراهم میآورد.»
رحمانی موحد در سخنانش به این نکته اشاره کرد که این دوره جشنواره در 4 محور برپا خواهد شد و در ادامه افزود: «کاهش بخشها با هدف ارتقای سطح کیفی بوده است و ما امیدواریم که جشنواره بتواند اثرات و ثمرات خوبی در حوزه گردشگری بر جای گذارد. این دوره در قالب 4 بخش عکس که به دو بخش حرفهای و عمومی تقسیم میشود، بخش خاطرهنویسی، ایدههای نو و فیلم کوتاه 60 ثانیهای برپا خواهد شد.»
وی اظهار کرد: «مردمی که علاقهمند به ثبت آثارشان در این جشنواره هستند میتوانند عکسهای گرفته شده از بناها و مناطق مذهبی، تاریخی و گردشگری را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. همچنین بخش فیلمهای 60 ثانیهای آثاری را در بر میگیرد که با مختصات سیاستهای کلان گردشگری همخوانی دارد و تبادل خاطرات و نوشتههایی که مردم از سفرهایشان به نقاط مختلف داشتهاند را شامل میشود. برای بخش ایدههای نو نیز که دربرگیرنده طرح هایی در راستای تحول گردشگری است، امیدواریم جشنواره بستری برای جمع آوری ایدهها باشد.»
جشنواره ویژه قشر و سن خاصی نیست
معاون گردشگری عنوان کرد: «جشنواره مشارکت ملی گردشگری جشنوارهای ویژه قشر و سن و سال خاصی نیست و گروه سنی و شغلی خاصی را در بر نمیگیرد. بنابراین تمام افراد می توانند با ارسال آثارشان تا 31 مرداد ماه، در آن مشارکت داشته باشند.»
وی با بیان اینکه نتایج داوری در روز جهانی جهانگردی (5 مهرماه) اعلام و معرفی خواهد شد، درباره دستاوردهای دوره اول جشنواره گفت: «طبیعی است که همیشه اولینها با دورههای بعد تفاوت دارند، لذا محصولات جشنواره دوره گذشته در قالب پرتال جامعه گردشگری در بهمن ماه سال گذشته رونمایی شد. ضمن اینکه دوره پیشین آغازی برای مشارکت دوسویه میان مردم و سازمان گردشگری بود که اگرچه با تاخیر انجام شد، ولی خروجی آن قابل قبول بود.»
پیشبینی میکنیم خودمان محرک اجرای ایدهها باشیم
وی ادامه داد: «در بخش ایدههای نو دوره گذشته، ما هرکس را که برای اجرای طرح خود نیاز به کمک داشت، حمایت کردیم اگرچه پیگیری آن را صاحب ایده باید انجام دهد اما ما از طرحهای دوره گذشته در قالب کارگروه بهره گرفتیم. قصد ما این است که از مشارکت دوستان بهره بگیریم و اگر ایدههای خوبی ارائه شود پیشبینی میکنیم خودمان محرک اجرای ایدهها باشیم.»
رحمانی موحد در سخنانش به این نکته اشاره کرد که اطلاعرسانی گسترده مشارکت بیشتر مخاطبان را به دنبال دارد و در این صورت است که شاهد ارتقای سطح کیفی و کمی خواهیم بود. »
وی درباره ملی و بینالمللی شدن جشنواره تشریح کرد: «این که جشنواره در قالب بینالمللی و با حضور مخاطبان خارجی برگزار شود بسیار خوب است، ولی از آنجا که در ابتدای راه هستیم فعلا حوزه فعالیت ما ملی است . اگر لازم باشد که پیگیری ایدههای خوب در سطح بینالمللی باشد قطعاً اجرای آن طرح را دنبال خواهیم کرد.»
در بحث داوری توجه ما بر روی تشکلهاست
معاون گردشگری درباره داوران این جشنواره اعلام کرد: «یکی از نکات کلیدی تجربه سال قبل این بود که از کارشناسان و متخصصان صاحب نام که مرتبط با موضوعات باشند استفاده کنیم اما امسال بجای محوریت افراد توجه ما بر روی تشکلها است. یکی از مسائل این است که سازنده فیلم 60 ثانیهای احساس کند اثرش در شبکه های مختلف قابل پخش است که در این باره رسانه ملی می تواند چنین حمایتی داشته باشد و برای تحقق این امر ما با روابط عمومی سازمان صدا و سیما ارتباط بسیار خوبی برقرار کردهایم و می خواهیم پخش فیلم ها را با هماهنگی سازمان صدا و سیما انجام دهیم تا آثار جشنواره جلوه بهتری داشته باشد.»
وی ادامه داد: «در داوری امسال تجدید نظر اساسی داشته ایم و سعی خواهیم کرد که داوری حرفهایتر و تخصصیتری داشته باشیم تا به خروجی بیشتر کمک کند.»
ساماندهی تعطیلات زمستانی منوط به همکاری دیگر نهادها
وی درباره بحث ساماندهی تعطیلات زمستانی بیان کرد: «تحقق و اجرای این طرح نیاز به همکاری و همراهی نهادهای مختلف دارد ما برای تصویب این طرح در کمیتههای تخصصی دولت شرکت کردهایم و از این طرح دفاع کرده ایم. اما اجرای آن منوط به همکاری دستگاههایی چون دستگاه اموزشی کشور دارد.»
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اتفاقات اخیر در مشهد تشریح کرد: «ما در مشهد با دو بخش مواجه هستیم که یکی فرصت و دیگری تهدید است. به عقیده من مشهد جایگاه ویژهای در بحث گردشگری و زیارت دارد و خاستگاه توجه گردشگران داخلی و خارجی است. نحوه عمل درباره اعزام مردم به زیارت روش مدون و قانونی در چارچوبی که پاسخگوی مسافران باشد نیست و این امر یکی از آسیبها است چراکه مراکزی با نامهای متبرک بدون پاسخگویی به زائران و ثبت در دفاتر رسمی افراد را اسکان میدهند در حالی که در زمان کنترل موارد بهداشتی مورد تایید سازمان قرار نگرفتهاند.»
وی تاکید کرد: «در این میان خطاهای انسانی و غیرعمد وجود دارند که باید در حوزه آموزش و ارتقای آگاهی مرتفع شوند.»
صدور کارت اعتباری ویژه گردشگران خارجی
رحمانی موحد همچنین درباره صدور ویزای الکترونیکی و توریست کارت نیز گفت:«بحث ویزای مسافران مسیر اداری خود را طی میکند و من امیدوارم به زودی تصویب شود. توریست کارت بانک ملی نیز در حال حاضر در شعبه فرودگاه امام (ره) اجرایی شده است و به مسافران خارجی در زمان ورود کارت اعتباری داخلی ارائه میشود.»
گزارش از ناهید منصوری
انتهای پیام/