دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1394 - 14:20
گزارش آنا از بازدید مسئولان از سرای احسان؛

قول‌های وزیر بهداشت برای کمک به پناهگاه بیماران اسکیزوفرنی/ در بحث بیماران روانی مجلس و دولت غایبند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شب گذشته میهمان افطار سرای احسان، نهاد خیریه نگهداری از بیماران اسکیزوفرنی، در کهریزک بود. دیداری که با قول‌های مساعد وزیر برای مرتفع کردن بخشی از نیازهای این موسسه خیریه همراه شد.
کد خبر : 27566

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حسن هاشمی در این برنامه از بخش‌های باشگاه ورزشی، آسایشگاه‌ها و کارگاه‌های صنایع دستی و خیاطی سرای احسان دیدن کرد و با مددجویان این موسسه و مسئولان آن به گفت و گو پرداخت.


در جریان این بازدید علیرضا طاهری، مدیرعامل سرای احسان، خطاب به وزیر بهداشت گفت: ما نمی‌خواهیم اینجا تنها یک مرکز نگهداری باشد و همه تلاش ما این است که بیماران این مرکز به اجتماع بازگردند.


همچنین رئیس هیات امنای سرای احسان نیز در گزارش خود به وزیر بهداشت گفت: بهزیستی و کمیته امداد کمک‌های خود را کرده‌اند اما نگهداری 500 نفر که کار بسیار مشکلی است و هزینه‌ها به خصوص در بخش بهداشت و درمان بسیار بالاست.


وزیر بهداشت: در بحث بیماران روانی مجلس و دولت غایب هستند


سید حسن هاشمی درباره مشکل بیماران روانی در کشور گفت: یکی از کارهایی که در حوزه بیماران روانی باید انجام شود افزایش نشاط اجتماعی در جامعه است چون 30 درصد جمعیت بیماران روانی کشور دچار اضطراب و افسردگی هستند و مساله این افراد و نشاط اجتماعی به هر سه قوه مربوط است و مواردی وجود دارد که در بحث پیشگیری قابل انجام است. در حالی که وقتی بحث نشاط پیش می‌آید افرادی هستند که دلواپسی ذهن‌شان به سمت و سوهایی می‌شود اما بحث نشاط آنگونه نیست که آنها فکر می‌کنند.








اما اگر به این افراد کمک نکنیم پس پول را کجا می‌خواهیم هزینه کنیم؟ اگر کمیته امداد در جای خودش هزینه می‌کرد نیاز این قدر زیاد نبود. وقتی که از نزدیک وضعیت بیماران که محتاج کمک هستند را ببینیم خجالت‌آور ست. اینها جزو پاک‌ترین عناصر جامعه هستند درست است که مردم کمک می‌کنند اما ما هم در بایستی در غالب هر برنامه ممکن به آنها کمک کنیم.

او ادامه داد: پیش از انقلاب و وقتی ما دانش آموز بودیم مسئولان مدارس ما را به مراکزی مثل سرای احسان می‌بردند تا نسل‌ها با دردها آشنا شوند و فطرت درونی الهی افراد هم برانگیخته شود اما در حال حاضر متاسفانه کشور ما خیلی سیاسی شده و با پیشرفت تکنولوژی بی‌اخلاقی رواج پیدا کرده است. خانم مددجویی که در کارگاه صنایع دستی این مرکز کار می‌کرد به من گفت که «برایم مهم است که بدانم نگاه شما به من چگونه است؟» من به آن خانم گفتم که نگاه شما به دوستانتان در اینجا چگونه است که او در جواب گفت که «فکر می‌کنم همه اینها فرشته‌ هستند.» زندگی مدرن نگاه ما را بسیار عوض کرده است. در گذشته همه جای کشور سرای احسان بود و همه برای هم احترام قائل بودند.


او درباره نقش وزارت بهداشت در بحث بیماران اسکیزوفرنی و بیماران روانی نیز گفت: نقش ما کوچک‌ترین نقش است اما اگر بتوانیم شبکه بهداشتی را در کل کشور گسترش دهیم با استفاده از روانشناسان می‌توانیم به شناسایی و درمان اساسی بیماران روانی در کشور بپردازیم. درباره وضعیت بیماران روانی متاسفیم. مثلا سازمان بهزیستی بیش از دو برابر بودجه‌ای که از دولت می‌گیرد به کمک مردم می‌رود. متاسفانه در این بین مجلس و دولت غایب هستند و این غیبت است که باعث می‌شود مردم وارد عرصه کمک‌رسانی شوند اما اگر به این افراد کمک نکنیم پس پول را کجا می‌خواهیم هزینه کنیم؟ اگر کمیته امداد در جای خودش هزینه می‌کرد نیاز اینقدر زیاد نبود. وقتی که از نزدیک وضعیت بیماران که محتاج کمک هستند را ببینیم خجالت‌آورست. اینها جزو پاک‌ترین عناصر جامعه هستند درست است که مردم کمک می‌کنند اما ما هم در بایستی در قالب هر برنامه ممکن به آنها کمک کنیم.


وزیر بهداشت درباره تخت‌های بیمارستانی بیماران روانی هم گفت: 30 تا 40 هزار تخت بیماران روانی کم داریم. مشخص است که در طول دهه‌ها کاری نکرده‌ایم. دولت سالانه 2 هزار تخت برای همه بیماری‌ها تحویل می‌دهد با سهم 3 تا 5/3 درصدی از بودجه عمران برای بخش درمان، طبیعی است که مشکلات روز به روز بیشتر شود. ما در وزارت بهداشت هم وضعیتی مشابه شما در سرای احسان داریم. درست است که در شرایطی خاص بعضی بیمه‌ها از مبتلایان حمایت می‌کنند اما بستری اگر از 56 روز بگذرد معلوم نیست چه کسی باید هزینه درمان را بپردازد. ما الان بیمارانی داریم که 30 تا 40 سال در مرکز امین آباد بستری هستند و هیچ اعتباری هم درباره آنها وجود ندارد و این وضعیت در جاهای دیگر کشور هم وجود دارد. خانواده‌ای که کودک مبتلا به بیماری روانی دارد درباره 50 تا 60 سال آینده آن کودک چگونه باید دارو تهیه کند؟ این افراد چه حمایتی از سوی بیمه‌ها می‌شوند؟ بیمه‌ها هم خود مشکل تامین منابع برای این موارد را دارند.


قول‌های وزیر برای کمک به سرای احسان


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در این بازدید با درخواست‌های مسئولان سرای احسان درباره دریافت کمک از این وزارتخانه روبرو شده بود، خبرهای خوشی را به این موسسه خیریه داد: در مورد همکاری دانشگاه‌های وزارت بهداشت با سرای احسان، من از چهار دانشگاه مرتبط درخواست می‌کنم تا بیایند و از نزدیک شرایط را مشاهده کنند و با سرای احسان تفاهم نامه همکاری امضا کنند. درباره استفاده از نیروی طرحی درمانی در این موسسه نیز باید از ستاد کل نیروهای مسلح درخواست کنیم تا پرستاران و پیراپزشکان را برای خدمت وظیفه به کمک این موسسه بفرستند.


هاشمی در ادامه گفت: در مورد تامین نیروی روانپزشک نیز در وزارت بهداشت کار می‌کنیم تا روان‌شناسان طرحی در سرای احسان مشغول به فعالیت شوند. با درخواست اهدای آمبولانسی که امروز مطرح کردید نیز موافق هستم اما درباره تامین داروی سرای احسان در حال حاضر نمی‌دانم چه کاری می‌شود کرد اما در این‌باره با رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت صحبت خواهم کرد تا مشخص شود، چه کاری می‌توانیم انجام دهیم.


وزیر بهداشت درباره درخواست سرای احسان برای حل مشکل سرانه درمان این مرکز نیز گفت: در این مورد شاید بتوان در مراکز درمانی استان تهران اقدامات پزشکی رایگان را برای مددجویان سرای احسان ارائه داد که این موضوع نیازمند امضای تفاهم نامه میان ماست.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب