مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی کاشمر ماه جاری به بهرهبرداری میرسد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، محمد جعفری در نخستین جلسه شورای اداری کاشمر در سال 97 که به مناسبت گرامیداشت 25 فروردین سالروز راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در محل سالن شهید مدرس این واحد دانشگاهی برگزار شد با تشکر از تعامل مثبت مسئولان شهرستان با این دانشگاه گفت: «این دانشگاه اکنون با پشت سر گذاشتن 28 سال فعالیت به بالندگی رسیده و امروز به عنوان بزرگترین دانشگاه شهرستان مطرح است، واحد کاشمر از مقطع کاردانی تا دکتری دانشجو پذیرش میکند. تاکنون بیش از شانزده هزار دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند. بسیاری از آنان در عرصه های مختلف مدیریتی در کاشمر و اقصی نقاط کشور خدمت میکنند.»
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته در سالهای 95 و 96 این دانشگاه در آخرین روزهای سال گذشته موفق به اخذ مجوز مرکز رشد تخصصی فناورهای نوین در بستهبندی و فرآوری محصولات کشاورزی و دامی شد، افزود: «این مرکز رشد به تائید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم رسیده است. برای این امر فضای اختصاصی 800 متر مربع احداث شده است. این فضا پذیرای ده هسته فنآور خواهد بود. این مرکز 24 اردیبهشت سال جاری به طور رسمی با حضور مقاماتی از سازمان مرکزی، استان و شهرستان افتتاح خواهد شد.»
وی با تاکید بر اینکه این مرکز پذیرای ایدههای مختلف در حوزه محصولات کشاورزی و دامی است، خاطرنشان کرد: «از افراد و فارغالتحصیلانی که دارای ایده جدیدی هستند دعوت میکنیم تا طرحهای خود را به شورای مرکز رشد ارائه دهند تا پس از تائید آن بتوانند در یکی از هستههای فنآور مرکز رشد مستقر شوند، با مستقر شدن در مرکز رشد برابر توافق مدت زمانی را بهطور رایگان در این مرکز فعالیت خواهند داشت تا ایده آنها تبدیل به یک محصول نمونه شود.»
جعفری تاکید کرد: « ایدههایی که مراحل نهایی را با موفقیت طی کنند در قالب شرکت دانشبنیان فعالیت خواهند کرد. صاحبان ایده در این مقطع با حمایت و سرمایهگذاری دانشگاه و بخش خصوصی و سایر سرمایهگذاران احتمالی خواهند توانست در قالب شرکت دانشبنیان در مراکز صنعتی سطح شهرستان فعالیت خود را ادامه دهند.»
رئیس واحد کاشمر با بیان اینکه در سنوات گذشته به خاطر کاهش جمعیت دانشجویی رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به سمت ایجاد منابع درآمدی جدید رفته است، ابراز کرد «بر این اساس از سال گذشته در مزرعه چهار و نیم هکتاری دانشگاه تاکستانی خاص با کشت سه هزار قلمه انگور با رعایت اصول علمی و به شیوه کوردون احداث شد، امیدواریم سال آینده شاهد عرضه محصول این تاکستان به عنوان محصول زودرس و پرمحصول به بازار مصرف باشیم. امید این حرکت بتواند الگوی موفقی برای باغداران و کشاورزان و درآمدی برای دانشگاه باشد.»
جعفری توجه به مقوله وقف علمی را نیازی برای توسعه شهرستان کاشمر و بالندگی مراکز علمی این دیار دانست و عنوان کرد: «در گذشته درآمد موقوفات با توجه به نیات واقفین مطرح میشده اما اکنون نیاز کشور به فن آوریهای نوین است. با تغییر سبک زندگی مردم لازم است که سمت و سوی موضوع وقف تغییر کند و برای نیازهای امروز کشور مورد استفاده قرار گیرد، بسیاری از مخترعان و جوانان این کشور دارای ایدههای بسیار خوبی هستند که اگر مورد حمایت قرار گیرند تحولی در کشور و بویژه منطقه ایجاد خواهند کرد.»
وی با بیان تاکیدات مقام معظم رهبری در توجه به مقوله وقف یادآور شد: «پیشنهاد شده در این باره در شهرستان کارگروهی تشکیل شود تا بتوانیم درآمدهای وقف را به سمت حمایت از صاحبان ایده و فناوریهایی که در آینده مورد نیاز کشور است، سوق داده شود.»
جعفری از اجرای طرح راهبردی شهر کاشمر از سوی تیمی از استادان و پژوهشگران این واحد دانشگاهی خبر داد و گفت: «از خرداد سال گذشته تاکنون 80 درصد طرح پیشرفت داشته و در مرحله چشم انداز 20ساله قرار گرفته است. مشابه این طرح در دو شهر انابد و کندر از توابع شهرستان های بردسکن و خلیل آباد از سوی جمعی از استادان این دانشگاه در حال انجام است.»
نخستین شورای اداری شهرستان به نام شهید غلامحسین یوسفپور نامگذاری شده بود، دو فرزند این شهید اکنون به عنوان عضو هیات علمی و کارمند با واحد کاشمر همکاری دارند، در این جلسه لوح تقدیر و هدیهای به این دو از سوی امام جمعه و سرپرست فرمانداری و چند تن از مسئولان اهدا شد. اعضای شورای اداری کاشمر پس از اتمام جلسه با حضور بر مزار سه شهید گمنام در جوار مجتمع فرهنگی امام صادق(ع) با قرائت فاتحه به مقام شامخ این شهیدان ادای احترام کرده مزار آنان را گلباران کردند.
انتهای پیام/