افزایش 6 درصدی طلاق و کاهش 11 درصدی ازدواج در کشور
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید حسن موسوی چلک در مراسم تجلیل از مددکاران و روانشناسان بهزیستی استان یزد، گفت: به ازای هر سه نفر یک نفر مبتلا به اختلال روانی داریم و از 10 جرم بالای کشور، هشت مورد به خشونت بر میگردد.
وی با بیان اینکه شاخصهای سرمایه اجتماعی، نشانه خوبی برای جامعه را نشان نمیدهد، اظهار کرد: بیش از 600 قانون در کشور داریم که به آسیبهای اجتماعی در آنها اشاره شده اما علیرغم همه این قوانین و دغدغههایی که در کشور وجود دارد، بخشی از آسیبهای اجتماعی را با زور قانون و بخشنامه نمیتوان حل کرد.
موسوی چلک با تاکید بر اینکه باید مدیریت هوشمندانه نسبت به حوزه اجتماعی کشور بیشتر صورت گیرد، صداقت را حلقه مفقوده جامعه امروز دانست و گفت: جای ارزش و ضدارزش وقتی تغییر میکند، احیای مجدد این ارزشها سخت و دشوار است.
وی با اشاره به بیتفاوتی اجتماعی در جامعه، گفت: این موضوع در حوزه اخلاق مورد توجه قرار میگیرد که شاخص آن در جامعه بالا نیست.
مشاور رئیس و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد بهزیستی کشور، پایه مشارکت و مسئولیت پذیری را اعتماد دانست و گفت: در حوزه اخلاق کار نکردهایم و از بالا به پایین میخواهیم تزریق کنیم و این شدنی نیست.
وی افزود: فراموش کردهایم که شادی حق ماست و با محبت کردن میتوانیم شادی را به یکدیگر هدیه دهیم.
موسوی چلک با ابراز نگرانی از وضعیت آسیبهای اجتماعی در کشور، گفت: مسیری که در حال پیمودن هستیم به درماندگی اجتماعی ختم میشود.
وی مدیریت حوزه اجتماعی را جدی دانست و افزود: باید با کار تیمی و بهرهگیری از تخصصهای مرتبط با حوزه اجتماعی برای آسیبهای اجتماعی اقدام کرد.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی کشور تضعیف اخلاق فردی و اجتماعی را منجر به ناآرامی اجتماعی دانست و گفت: جامعهای که در آن مدارای اجتماعی ضعیف میشود، حوزه اخلاق نیز در آن ضعیف خواهد شد.
موسوی چلک با اشاره به نادیده گرفتن ظرفیتهای دینی در حوزه نشاط و شادابی، گفت: جامعهای که در آن نشاط نباشد جایگزین آن خشونت، مشروبات، اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی میشود.
وی افزود: شادی و نشاط حق ماست و دین ما نیز این را میخواهد.
مشاور رئیس و مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد بهزیستی کشور با اشاره به 60 سال مددکاری در ایران، گفت: متاسفانه به اندازه این 60 سال در ایران رشد علمی در حوزه مددکاری و ارتباط هدفمند با جامعه جهانی نداشتهایم.
وی از مددکار خواست به دنبال دانش بومی در حوزه مددکاری باشند و در تولید دانش جهانی نیز سهم داشته باشند.
مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور، حوزه اجتماعی در ایران را غیرفعال دانست و ادامه داد: مددکاران اجتماعی به دلیل ماموریتهایی که دارند باید روی تعیینکنندههای اجتماعی توجه کنند.
وی با اشاره به 60 تعیین کننده اجتماعی، گفت: خودمان باید باور کنیم، دانش و مهارتمان را افزایش دهیم و سهممان در توسعه نشاط اجتماعی را نشان دهیم.
موسوی چلک با بیان این که همه اقدامات باید به رفاه اجتماعی جامعه منجر شود، اظهار کرد: اگر جامعه به زیستن اجتماعی را تجربه نکند، بدان معناست که همه اقدامات انجام شده نتوانسته اثربخشی لازم را داشته باشد.
انتهای پیام/