دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1397 - 21:07
محمدرضا عارف در جشن دانش‌آموختگی دانشگاه تربیت‌مدرس:

شاخص نگران‌کننده پشت‌میز نشینی باید اصلاح شود/ بی‌انگیزگی در بخش‌های مختلف نتیجه بی‌توجهی به نخبگان است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خواستار ارائه طرح‌های دانشگاهیان در ارتباط با تحقق شعار «حمایت از کالای ایرانی» شد و گفت: ما سعی می‌کنیم طرح‌های دانشگاهیان را در مجلس به قانون تبدیل کنیم.
کد خبر : 274118

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدرضا عارف در مراسم جشن فارغ‌التحصیلی دانشگاه تربیت مدرس که عصر امروز با حضور رئیس و معاونان و تعدادی از اعضای هیات علمی این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد امام حسین علیه‌السلام، خطاب به دانش‌آموختگان دانشگاه تربیت مدرس گفت: این جشن شما را برای مسئولیت‌پذیری در جمهوری اسلامی ایران آماده و ترغیب می‌کند.


وی با اشاره به زمینه‌ها و ماموریت شکل‌گیری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: در سال 61 فعالیت دانشگاه تربیت مدرس شکل گرفت و این دانشگاه در 4 دهه توانست جزو برترین‌ها قرار گیرد و در تربیت نخبگان، زمینه‌های فرهنگی و تربیت نخبگان علم و فناوری گام‌های مهمی برداشته است، اگر چه ماموریت اولیه دانشگاه تربیت مدرس در اوایل کمک به تربیت استاد و کادر هیات علمی بود.


وی ادامه داد: در همان سال‌های اولیه انقلاب گسترش کمی و کیفی آموزش عالی جزو اولولیت‌های اول کشور بود و مهمترین تنگنای کشور در آن زمان استاد بود. بنابراین نیاز به یک دانشگاه که بتواند به تربیت استاد کمک کند، به طور جدی مطرح و دانشگاه تربیت مدرس شکل گرفت. این دانشگاه در طول این 35 سال که از عمرش می‌گذرد، افتخار دارد که 33 هزار فارغ‌التحصیل داشته است و این کارنامه ارزشمندی است. در کنار این رسالت اولیه نیز در ایجاد رشته‌های جدید و رشته‌های بین‌رشته‌ای هم موفق بوده است. این دانشگاه همچنین در ارتفای شاخص‌های توسعه علمی نیز نقش مهی ایفا کرده است، و به همین خاطر توقع نقش‌آفرینی بیشتر از این دانشگاه که جامع و مولود انقلاب می‌باشد، زیاد است.


عارف با بیان اینکه امروز کشور با چالش‌های مختلفی روبه‌رو است، گفت: در زمینه اجتماعی کشور ما با آسیب‌های زیادی مواجه است، اکنون مساله معیشت و اشتغال از زمینه‌های اقتصادی و مشکلات حاد کشورمان است. ما نقشه جامع علمی کشور و بالاتر از آن سند چشم‌انداز را داریم که براساس آن باید تا سال 1404 جایگاه اول منطقه را در زمینه‌های اصلی به ویژه علم و فناوری داشته باشیم، اما به نظر می‌رسد که ما نسبت به تحقق اهدافمان فاصله داریم و باید چرایی داشتن فاصله، نحوه برخورد با چالش‌ها و رسیدن به راه‌حل اساسی را دانشگاه‌ها ارائه دهند و این از وظایف دانشگاه‌ها است.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نگاه انقلاب به علم و نخبگان، نگاه مسئولیت‌پذیری بالاست. اگر نگاهمان صرفا به دولت و نهادهای رسمی باشد، متاسفانه نمی‌توانیم به اهداف اصلی‌مان برسیم. مبانی توسعه ما، توسعه دارایی محور است. جهت گیری اقتصاد که امروز اولویت اصلی کشور است، اقتصاد دارایی محور است و مسئولیت این امور بر عهده دانشگاه‌ها است. انتظار همگان هم نقش آفرینی دانشگاه است و قطعا دانشگاه هم انتظاراتی از نهادهای حاکمیتی دارد و ما باید به انتظارات نخبگان توجه کنیم. بی‌انگیزگی در بخش‌های مختلف نتیجه بی‌توجهی به نخبگان است.


وی در ادامه راه‌های تحقق شعار سال را از دانشگاهیان خواستار شد و گفت: شعار امسال حمایت از کالای ایرانی است، آیا صرفا با اتکا به دستگاه‌های دولتی می‌توانیم برای تحقق شعار سال گام برداریم؟ قطعا جواب منفی است. باید دانشگاه‌ها در ارتباط با شعار سال پیشتاز باشند. راهبردهای شعار سال باید در دانشگاه‌ها بررسی و پیگیری شود. وظیفه تولیدکننده چیست؟ وظیفه مصرف‌کننده و نهادهای تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر چیست؟ و سوال‌های دیگر که انتظار می‌رود دانشگاه‌ها به آنها پاسخ دهند.


عارف با بیان اینکه سعی می‌کنیم طرح‌های دانشگاهیان را در مجلس به قانون تبدیل کنیم تاکید کرد: آینده کشور در گرو حضور و مشارکت جدی دانشگاهیان و دانشجویان است. اگر نگاه پشت میزنشینی ادامه پیدا کند، وظعیت قعطا از این بهتر نمی‌شود، باید این شاخص نگران‌کننده را اصلاح کنیم و هر کدام از دانشجویان به جای فکر به این مساله می‌توانند یک کارآفرین موفق شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب