ترس ملیپوشان شیرجه باید کشته شود
قائم میرابیان در گفت و گو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه چرا تنها 4 ملیپوش در اردوی تیم ملی شیرجه جهت حضور در بازیهای آسیایی 2018 جاکارتا حضور دارند، گفت: «بعضی از رشتههای ورزشی در ایران هستند که به صورت گلخانهای روی آن تمرکز میشود و شیرجه هم جزو همان رشتهها است اما با توجه به روند متفاوت فدراسیون شنا که تاکید بر حمایت و پشتوانهسازی دارد، قرار بر این است که در تیم ملی به صورت مقطعی از هر استان یک ورزشکار و یک مربی را در کنار ملیپوشان اصلی بیاوریم تا به صورت هفتهای تمرین کنند.»
وی ادامه داد: «با این روش استعدادهایی که در استانها هستند و توانایی ظهور دارند، شناخته شوند و از بین نمیروند. فعلا که بحث گلخانهای مهمترین آیتمی است که فدراسیون به آن میپردازد و تمرکزش برای بازیهای آسیایی حضور با نفراتی است که امکان حضور آنها در جاکارتای اندونزی وجود دارد.»
سرمربی تیم ملی شیرجه در خصوص اینکه از بین این 4 ملیپوش چند نفر این فرصت را دارند تا در بازیهای آسیایی به روی تخته شیرجه بروند، اظهار داشت: «برای بازیهای آسیایی قطعا از این تعداد نفراتی که هستند برخی خط خواهند خورد. با توجه به دو سهمیهای که ما داریم و آیتمهایی که در جاکارتا مورد استفاده قرار میگیرد تعداد نفراتی که در اردو هستند به صورت گزینشی در مراحل بعدی از تعداد آنها کاسته خواهد شد.»
وی افزود: «کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی روی رشتههای خاصی تمرکز دارد و میخواهد بهترین نتیجه را برابر حریفان کشورهای قاره کهن به دست آورد. اگر چه شیرجه در مسابقاتی که اعزام شده به غیر از بازیهای آسیایی و جهانی موفق به کسب مدال شده است. در مسابقات ردههای سنی آسیا در هر دورهای که برگزار شده بالای 6 مدال به دست آورده است. در بازیهای کشورهای اسلامی در باکو شیرجه توانست بالاترین تعداد مدال طلا را برای کاروان ورزشی ایران به ارمغان آورد. در مسابقات قهرمانی آسیا که هیچ وقت ما مدالی را به دست نیاورده بودیم در سال 95 دو نفر از بچهها توانستند به مدال برنز آسیا دست پیدا کنند.»
میرابیان خاطرنشان کرد: «تیم ملی شیرجه با موفقیتهایی که در سالهای اخیر به دست آورده تنها جایی که برای مدالآوری باقی مانده بازیهای آسیایی است ولی بحث مدال گرفتن در این بازیها با توجه به آمادهسازی که رقیبان انجام میدهند و سابقه حضور طولانیشان در این رقابتها قطعا خیلی سخت خواهد بود و شاید بگوییم دور از دسترس است که بتوانیم در اندونزی موفقیت خاصی را رقم بزنیم. دلیل آن هم سابقه بیشتر رقبا و نحوه آمادهسازی بهتر آنهاست. در حقیقت حریفان از ما در اجرای تاکتیکهای شیرجه جلوتر هستند و برای همین می گویم سطح مسابقات بسیار بالاتر از رقابتهایی است که در آن مدال گرفتهایم و ما نباید به مدال شیرجه امیدوار باشیم.»
وی یادآور شد: «البته من خواستهای دارم که امیدوارم در بازی های آسیایی اجرایی شود. ما تا چه زمانی میخواهیم به خاطر آنکه نمیتوانیم مدال بگیریم از اعزام تیم کامل به مسابقاتی در این سطح کوتاهی کنیم. شیرجه رویهای ایران در هر مسابقهای که پایینتر از سطح بازیهای آسیایی بوده به مدال رسیدهاند. پس بهتر است بچههای این تیم در بازیهای آسیایی چند دوره شرکت کنند تا ترس نرسیدن به مدال در آنها کشته شود. خیلی از کشورهایی که در بخش شیرجه به اندونزی میروند، صرفا برای کسب تجربه در این رقابتها شرکت میکنند و از نقاط ضعف و قوت خود در رقابت با تیمهای برتر آگاه میشوند تا در آینده بتوانند صاحب مدال شوند.»
سرمربی تیم ملی شیرجه افزود: «اگر ما روی استعدادهای ایرانی در سنین پایین برنامهریزی منظمی داشته باشیم و همانند چین، ژاپن، کانادا، آمریکا و روسیه به صورت مقطعی این بچهها را مورد آزمایش قرار دهیم و در مسابقات مهم همچون بازیهای آسیایی و جهانی شرکت کنیم با اطمینان این قول را میدهم که کسب مدال در بازیهای آسیایی دور از دسترس شیرجه روهای ایرانی نخواهد بود. اگر ما چین که رقیب اصلیمان است و بیشترین مدالهای طلا را به دست میآورد را کنار بگذاریم، توانایی رقابت با ژاپن و مالزی که در دورههای قبلی مدالها ی نقره و برنز را به دست آوردهاند را داریم. البته در رقابتهای امسال آسیایی با شرایطی که در حال حاضر داریم بعید است که بتوانیم صاحب مدال شویم اما در آینده این توانایی را داریم که فاصلهمان را از بین ببریم تا رنگ مدال آسیایی را در سال 2022 ببینیم.»
وی در خصوص اینکه امکان آن وجود دارد تیم ملی علاوه بر مجتبی ولیپور و شهرام نظرپور با نفرات بیشتری در بازیهای آسیایی شرکت کنند، بیان کرد: «ما تنها در صورتی میتوانیم روی اعزام دو نفر دیگر پافشاری کنیم که در اردوهای آمادهسازی خودشان تا زمان شروع بازیها فراتر از آنچه انتظار است عمل کنند. در غیر این صورت باید در سایه بزرگان حرکت کنند تا به شرایطی برسند که بتوانند در مسابقات بینالمللی بعدی حضور پیدا کنند.»
میرابیان در مورد اینکه اردوهای تیم ملی برای حضور در بازیهای آسیایی کافی است یا خیر، تصریح کرد: «یکی از مهمترین مباحثی که ما با آن درگیر هستیم بحث حضور در اردوهای آمادگی خارج از کشور است. یک اردو در ایتالیا و یک مسابقه جهانی در این کشور برای بچههای شیرجه دیده شده است اما این کفاف آمادگی مطلوب برای حضور در بازیهای آسیایی را نمیدهد. ما در تلاش هستیم تا یک اردوی دیگر را در ماه مبارک رمضان از فدراسیون شنا برای شیرجه روها بگیریم چرا که این اردو تاثیر بسزایی در آمادهسازی ملی پوشان خواهد داشت. افزایش اردوی تدارکی خارجی کمک شایانی به تیم میکند چرا که تمرین با شیرجه روهای برتر جهان باعث ارتقاء فنی بچههای ما میشود و حتی این احتمال که بتوانیم با مدال به ایران بازگردیم را افزایش میدهد.»
انتهای پیام/