غربالگری از پیشرفت سرطان پیشگیری میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مرتضی صانعی طاهری در آستانه برگزاری سی و چهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی اظهار کرد: این کنگره جزو محدود کنگرههای علمی بوده که هر ساله با مشارکت بیش از ۳ هزار عضو از رادیولوژیستها، تکنیسینهای رادیولوژی و مهندسین پزشکی مرتبط با رادیولوژی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این کنگره در دو بخش علمی و نمایشگاهی برگزار میشود، افزود: بخش علمی و سخنرانی به مدت 4 روز در 67 نشست برگزار میشود که هر کدام دو ساعت به طول میانجامد و همزمان در 12 سالن برگزار میشود.
دبیر علمی سی و چهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی ادامه داد: علاوه بر حضور اساتید برجسته داخل کشور سخنرانان و صاحبنظران برجسته خارجی و ایرانیان مقیم کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز در این کنگره شرکت میکنند و 160 مقاله علمی در بخش رادیولوژی و 80 مقاله مرتبط با پرتونگاران خواهیم داشت؛ همچنین کارگاههای تخصصی برگزار خواهد شد که در آنها روشهای نرمافزاری و روشهای تشخیصی جدید ارائه و مورد بررسی قرار میگیرد و روشهای تشخیصی مطابق با استاندارد گزارش نویسی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: عنوانهای اصلی کنگره در حوزه رادیولوژی مرتبط با بیماریهای گوارشی، کودکان، عضلانی اسکلتی و دستگاه ادراری است و دو برنامه فشرده نیز درمورد بازآموزی و آخرین پیشرفتها در حوزه دستگاه گوارش و دستگاه ادراری و بدخیمیهای شایع پستان خواهیم داشت.
طاهری اضافه کرد: در صورتی که بدخیمیهای شایع پستان به موقع تشخیص داده شود و غربالگری به موقع صورت گیرد میتوان خطر آن را کاهش داد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. به طور عمده غربالگری از دو طریق سونوگرافی و ماموگرافی صورت میگیرد که خوشبختانه امروز کشور ما از لحاظ به روز رسانی این دستگاهها در شرایط مناسبی قرار دارد ولی به دلیل قیمت بالا در برخی از دستگاهها همچون ماموگرافی دیجیتال، بخش خصوصی قادر به خرید آن نیست.
وی با تاکید بر اینکه استاندارد کردن گزارشات رادیولوژی بسیار حائز اهمیت است، گفت: مرحله و میزان درگیری بیماری به ویژه در سرطانهایی همچون سرطانهای تناسلی و مجاری ادراری باید عنوان شود تا بتوان دقیقترین درمان را برای بیمار انجام داد که همه این موارد در سیوچهارمین کنگره بیناللملی رادیولوژی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
دبیر علمی سیوچهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی افزود: نمایشگاهی نیز در حاشیه این کنگره برگزار خواهد شد و به روزترین فناوریهای دنیا در حوزه رادیولوژی به نمایش گذاشته میشود البته هر چند تهیه این ابزار به علت هزینه بالا برای همه مقدور نیست اما ارتباط علمی برای رادیولوژیستها حفظ میشود و با مشاهده پیشرفتها در این حوزه، چشم انداز بلند تری ترسیم خواهد شد و ارتباطات علمی همکاران در این حوزه دامنهدارتر میشود.
صانعی طاهری یادآور شد: امسال در این کنگره نرم افزار های موبایلی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده که از طریق آنها برخی از سخنرانیها به صورت مباحثهای و چند طرفه انجام گیرد و این نرم افزارها بر روی گوشیهای اندروید و اپل قابل استفاده است.
وی اظهار کرد: در بخشی از این کنگره نیز رقابت علمی رزیدنتها را داریم و دستیاران دانشگاههای مختلف در تشخیص بیماریهای مختلف با یکدیگر رقابت میکنند همچنین اساتید بورد برای دستیاران سال آخر مرور موارد بیماریهای شایع را خواهند داشت؛ همچنین بیماریهای مطرح بین اساتید مورد بحث و نحوه بررسی بیمار به سایر همکاران ارائه میشود.
دبیر علمی سیوچهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی خاطرنشان کرد: پانلهایی نیز متناسب با رشتههای مرتبط و بالینی همچون ارتوپدی، زنان، آنکولوژی و عروق و ... با حضور اساتید برجسته این رشتهها خواهیم داشت و جدیدترین دستاوردها مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
گفتنی است؛ سی و چهارمین کنگره بین المللی رادیولوژی 11 تا 14 اردیبهشت در برج میلاد تهران با حضور اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار میشود.
انتهای پیام/