دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1397 - 13:38
سخنگوی وزارت بهداشت :

دسترسی به خدمات بستری در مناطق روستایی و شهری تفاوت چندانی ندارد

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: در کشور ما کسانی که نیاز به خدمات سرپایی دارند در 98.3 درصد موارد خدمت را دریافت می‌کنند که این میزان نسبت به کشورهای مشابه بسیار خوب بوده و دستاورد مهمی به شمار می رود.
کد خبر : 271623

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی در نشست خبری در ارتباط با معیارهای ارزیابی سلامت اظهار کرد: یکی از معیارهای مهم ارزیابی سلامت دسترسی به خدمات است که آمار آن را مرکز آمار ایران در سال 93 و 94 با مطالعه کل کشور رسما اعلام کرد و میزان آن به سازمان بهداشت جهانی گزارش شد.


وی افزود: در کشور ما کسانی که نیاز به خدمات سرپایی دارند در 98.3 درصد موارد خدمت را دریافت می‌کنند که این میزان نسبت به کشورهای مشابه بسیار خوب بوده و دستاورد مهمی به شمار می رود.


دسترسی به خدمات بستری در مناطق روستایی و شهری


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 90.5 درصد نیز دسترسی به خدمات بستری بوده که بین مناطق روستایی و شهری تفاوت چندانی وجود ندارد و خوشبختانه در کشور دسترسی به خدمات سلامت مناسب است که این مسئله ناشی از اقدامات صورت گرفته بعد از انقلاب اسلامی و 4 سال گذشته با اجرای طرح تحول بوده است.


حریرچی افزود: گسترش مراکز خدمات بهداشتی و درمانی و ارائه خدمات رایگان و بسیار پایین در بیمارستان‌های دولتی در این زمینه موثر بوده البته نحوه دسترسی به خدمات در برخی از مناطق کمی مشکل است و کیفیت دریافت خدمات نیز می‌تواند متفاوت باشد به طوریکه در برخی از روستاها در زمینه انجام تزریقات مشکل دارند.


سخنگوی وزارت بهداشت در مورد هزینه‌های فقرزا و کمرشکن، گفت: هزینه‌هایی که فرد با انجام آنها به زیر خط فقر تعریف شده برسد هزینه‌های فقرزا بوده که براساس آمار سازمان جهانی بهداشت 1.9، 3.1 و 4.1 دلار PP است نه دلار آزاد. همچنین کسی که 40 درصد هزینه‌های غیرخوراکی را صرف حوزه سلامت کند دچار هزینه‌های کمرشکن می‌شود همچنین فردی که 25 درصد کل هزینه‌های خود را اختصاص به حوزه سلامت دهد نیز دچار هزینه‌های کمرشکن شده است.


بیش از 90 مردم مردم دچاز هزینه فقرزا می‌شوند


وی ادامه داد: 91.8 درصد افرادی که دچار هزینه‌های فقرزا می‌شوند جزو افراد با درآمد پایین جامعه هستند و 6 درصد در 20 درصد پایین‌تر از متوسط هستند و جمعا 60 درصد بقیه افراد جامعه 2.2 درصد دچار هزینه‌های فقرزا می‌شوند.هزینه‌های فقرزا بیشتر وظیفه دولت و وزارت بهداشت و بیمه‌هاست، اما هزینه‌های کمرشکن در اقشار بالاتر از متوسط و متوسط نیاز به تغییر رفتار و نوع انتخاب دارد.


تاثیر افزایش قیمت دلار بر بهای تجهیزات پزشکی


حریرچی در ادامه نشست درباره قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی، گفت: قیمت گذاری فعلی مربوط به سال 93 نیست و در مقاطع مختلف تعدیل‌های لازم در این رابطه انجام شده است. در مورد قیمت تجهیزات پزشکی میزان ارزبری اهمیت دارد اما افزایش قیمت دلار در قیمت‌ گذاری تجهیزات پزشکی نیز موثر خواهد بود.


وی افزود: منتظریم بحران فعلی در مورد دلار رفع شود و اقدامات لازم در این زمینه انجام می‌شود.


سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه وقتی در مورد سبد داروهای تولید داخل و وارداتی اظهار نظر می‌کنیم، ممکن است یک یا چند دارو از مجموعه داروها دچار کاهش قیمت یا افزایش قیمت شوند، اظهار کرد: گاهی علت‌های خاص موردی مثل افزایش قیمت مواد اولیه داروها وجود دارد. آن‌چه در مورد سبد دارو اظهار نظر می‌شود این است که اجازه ندادیم افزایش قابل توجه قیمت دارو اتفاق بیفتد و ضمنا به این نیز توجه می‌کنیم که صنایع نیز با توجه به تاخیر در پرداخت‌ها نمی‌توانند دارو را با ضرر ارائه کنند و مجبوریم این موضوع را در تعادل نگه داریم.


حریرچی بیان کرد: در مورد کمبود دارو نیز طبق معیارهای سازمان بهداشت جهانی و مراکز داروسازی عمده دنیا، از مجموعه بازار بزرگی که وجود دارد، کمبود نیم یا یک یا یک و نیم درصدی گاهی به وجود می‌آید. در قیمت داروهای ژنریک تفاوت چندانی وجود ندارد. بیمه‌ها طبق قانون فقط هزینه داروهای ژنریک را تقبل می‌کنند. در قانون برنامه ششم توسعه نیز استفاده از داروهای ژنریک تاکید شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب