دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1397 - 13:05
رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد؛

سالانه 21 هزار میلیارد تومان هزینه مرگ و میر جاده‌ای

رئیس جمعیت هلال احمر به تشریح اقدامات و عملکرد این جمعیت در ایام نوروز 97 پرداخت و گفت: هر تلفات ترافیکی سالانه بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان هزینه و خسارت در پی دارد که در مجموع سالانه 21 هزار میلیارد برآورد هزینه خسارات ترافیکی به کشور تحمیل می‌کند.
کد خبر : 271607

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی‌اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست خبری به منظور ارائه گزارش عملکرد جمعیت هلال احمر در ایام نوروز 97 با اشاره به شعار امسال مبنی‌بر حمایت از کالای ایرانی اظهار کرد: کمیته عالی با مسئولیت دبیرکل به منظور نظارت بر خرید و استفاده از کالاهای مختلف تشکیل شده است تا به صورت جدی از کالاهای ایرانی حمایت کنیم و نقش موثری در تولید و حمایت از کالای ایرانی داشته باشیم.


وی همچنین به زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: حضور امدادگران هلال احمر تا رسیدن به وضعیت مطلوب در کرمانشاه ادامه دارد و ما در کنار مردم هستیم تا حمایت‌های روحی و روانی داشته باشیم. همچنین 63 میلیارد تومان از کمک‌های مردمی به منظور رفع نیازهای زلزله‌زدگان استان کرمانشاه جمع‌آوری شد که به 30 هزار زلزله زده عیدی پرداخت کردیم که 1800 خانوار زلزله زده را در برمی‌گیرد، همچنین به منظور دلگرمی و حمایت از مردم زلزله‌زده در سال جدید لحظه تحویل سال نیروهای هلال احمر به همراه رئیس محترم جمهور در کنار مردم بودیم.


پیوندی ادامه داد: هر ساله طرح امداد و نجات نوروزی را به منظور ارائه خدمات امداد و نجات به مردم آغاز می‌کنیم که امسال نیز در هجدهمین سال اجرای طرح امداد و نجات نوروزی از 26 اسفند ماه تا 17 فروردین با تمام منابع انسانی و تجهیزات لجستیک به ارائه خدمات به هموطنان محترم پرداختیم و البته پلیس راهور، راهداری و وزارت بهداشت نیز همانند ما به وظایف ذاتی خود در این زمینه اقدام کردند اما باید برای کاهش حوادث جاده‌ای و ترافیکی تدابیر جدی صورت گیرد تا حوادث کمتری داشته باشیم و یا بتوانیم آن را کنترل کنیم.


وی ادامه داد: در سال 96، 16 هزار تلفات رانندگی در جاده‌های کشور به ثبت رسید که نبست به سال 86 که 26 هزار نفر بود کاهش قابل ملاحظه‌ای داشت اما باید توجه داشته باشیم که حدود یک و نیم درصد مرگ و میر جاده‌ای داشتیم که منجربه هزینه سالانه حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان شد. همچنین سالانه 21 هزار میلیارد تومان ناشی از مرگ و میر جاده‌ای به دولت تحمیل می‌شود که این رقم بسیار زیاد است و همچنین بر اساس گزارشات رسیده در شبانه‌روز بین 45 تا 47 نفر از هموطنان ما در گوشه و کنار کشور جان خود را از دست می‌دهند که 5 تا 7 درصد تولید ناخالص ملی کشور صرف این هزینه‌ها می‌شود.


رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: 80 درصد از 18 هزار تصادفات و معلولیت سالانه هموطنان ناشی از حوادث تلخ ترافیکی است و همه دستگاه‌های اجرایی باید به این مساله به صورت جدی توجه کنند تا با ارائه آموزش و فرهنگ‌سازی شرایطی را ایجاد کنیم که آمار مصدومیت، معلولیت و تلفات ناشی از حوادث ترافیکی کاهش یابد زیرا اکثر تلفات جاده‌ای در گروه سنی جوانان صورت می‌گیرد که گروه تولید کننده و مولد کشور به شمار می‌آیند.


وی با بیان اینکه هر 45 دقیقه یک تلفات در جاده‌های کشور گزارش شده است، گفت: این آمار حاکی از این است که تلفات جاده‌ای نسبت به سال گذشته افزایش یافته در حالی که در حوزه آموزش و پیشگیری تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته بود.


فعالیت هزار و 378 پایگاه ثابت و سیار هلال‌احمر


وی ادامه داد: در ایام نوروز، هزار و 378 پایگاه ثابت و سیار هلال احمر، 24 بالگرد امداد هوایی، 5 هزار و 500 نیروی امدادگر و سه هزار و 500 ناوگان و ترابری در این پایگاه‌ها به کارگیری شد و با توجه به پیش‌بینی افزایش عملیات‌ها هلال احمر در بکارگیری منابع انسانی، لجستیک و ترابری سه درصد افزایش را در نظر گرفته بود.


وی با بیان اینکه در نوروز 97 ماموریت‌های امداد و نجات 9 درصد افزایش داشت، افزود: از 5 هزار و 400 عملیات امداد و نجات حدود 41 درصد به حوادث ترافیکی اختصاص یافت و 18 هزار نفر در این مدت اسکان اضطراری داشتیم.


رئیس جمعیت هلال احمر بیشترین ماموریت هلال احمر را در روز طبیعت 13 فروردین اعلام کرد و گفت: امداد هوایی سال پرکاری را آغاز کرد که به طوری که 343 ساعت پرواز بالگرد در عملیات کوهستان، امداد دریایی و ترافیکی صورت داد و در این مدت استان‌های مازندران، فارس، خوزستان و اصفهان بیشترین عملیات امداد و نجات هلال احمر را به خود اختصاص دادند.


مسئولیت سلامت چادرهای زلزله‌زدگان با وزارت بهداشت است


پیوندی همچنین در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه آیا برای نفوذ مار و عقرب به چادر زلزله زدگان کرمانشاه تدبیری اندیشیده‌اید، گفت: باتوجه به اینکه قبل از سال 97 پیش بینی می‌کردیم همزمان با گرم شدن هوا شاهد نفوذ حشرات موذی به چادرها باشیم با وزارت بهداشت دو مرتبه مکاتبه کردیم و باید معاون بهداشتی وزارت بهداشت در مورد سلامت و پاکسازی محیط اقدام کنند.


وی با بیان اینکه عملیات سم پاشی و پاکسازی محیط به طور ذاتی وظیفه جمعیت هلال احمر نیست و باید وزارت بهداشت در این زمینه پاسخگو باشد اما علی رغم این موضوع ما هنوز هم در استان کرمانشاه در کنار مردم زلزله زده حضور داریم و سعی می‌کنیم به درمان آلام مردم بپردازیم و از نظر روحی و روانی آنان را حمایت کنیم در زمینه نفوذ حشرات موذی نیز حاضر به ارائه خدمات هستیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب