فرآیند آموزشی دانشگاهها، باید منجر به جذب دانشجویان در بازار کار شود
دکتر احمد معتمدی در مراسم تودیع و معارفه معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دکتر سروش در زمان حضور در معاونت آموزشی این دانشگاه فعالیت مهمی از جمله بازنگری برنامه آموزشی مقطع کارشناسی را دنبال کردند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: بازنگری برنامه درسی مقطع کارشناسی این دانشگاه فعالیت بسیار کلیدی بود که نتایج آن برای وزارت علوم ارسال شد و به دلیل اینکه دارای اصلاحات اساسی و ریشهای بود، مورد توجه این وزارتخانه قرار گرفته است.
وی افزود: در معاونت آموزشی دانشگاه امیرکبیر موضوع ارتقا و ترفیع سالانه اعضای هیات علمی مورد توجه بود چرا که موانعی در این مسیر وجود داشت و در این راستا آییننامه مربوطه بازنگری شد.
معتمدی تصریح کرد: در حوزه تحصیلات تکمیلی نیز به رویههای مختلفی نظم داده شد و سعی شد کیفیت این دورهها افزایش یابد.
به گفته معتمدی براساس مطالعه و بازدیدها از دانشگاههای بزرگ دنیا، شاهد فاصله دانشگاههای کشور با دانشگاههای معتبر دنیا هستیم.
وی با بیان اینکه تفاوت اساسی در محتوایی آموزشی بین دانشگاههای کشور و دانشگاههای معتبر دنیا وجود دارد، افزود: به طور مثال نحوه پذیرش دانشجو دکتری، نحوه تعریف پروژههای دوره دکتری و کارایی دانش آموختگان دوره دکتری با جامعه مناسب نیست.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: تمامی فارغ التحصیلان دکتری به دنبال استخدام در دانشگاه هستند این درحالی است که در دانشگاههای خوب دنیا فارغ التحصیلان برای جامعه و صنعت تربیت میشوند. باید فرآیند آموزشی ما در دانشگاهها به نحوی دنبال شود که فارغ الحصیلان هر مقطع بتواند جذب بازار کار شود.
وی با بیان اینکه برنامه دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار گرفتن در بین 100 دانشگاه برتر دنیا است، گفت: برای رسیدن به این جایگاه باید بخش آموزشی دانشگاه ساماندهی شود.
جایگاه مطلوب بینالمللی سازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نسبت به دیگر دانشگاهها
معاون سابق آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: این دانشگاه در زمینه بین المللی سازی فعالیتها در میان دانشگاههای هم سطح خود جایگاه خوبی را کسب کرده است.
دکترعباس سروش در مراسم معارفه معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: کار اجرایی در دانشگاه بسیار سنگین است. زمانی میتوانیم در مدیریت دانشگاه موفق شویم که بتوانیم افراد را به لحاظ فکری و ذهنی با برنامهها همراه کنیم.
معاون سابق آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: دانشگاه یک محیط علمی است و استادان و دانشجویان باید توجه داشته باشند که معیارهای موجود در این فضا نیز به صورت علمی ایجاد و دنبال میشود.
وی افزود: پیشبینی می شود در 10 سال آینده دانشگاههایی موفق هستند که در خصوص ایجاد منابع مالی، آیندهنگری کنند.
سروش تصریح کرد: تقاضا محور کردن پژوهشها در دانشگاه بسیار مهم است اما در این زمینه عقب هستیم. صنعت نیز در تقاضا محور کردن پژوهشها دخیل است اما دانشگاهها نیز در این زمینه باید بیشتر برنامهریزی و فعالیت کنند.
معاون سابق آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در چند سال گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تلاشهای زیادی برای بینالمللی سازی فعالیتها صورت گرفت که این روند باید توسعه یابد. درحال حاضر این دانشگاه در زمینه بین المللی سازی فعالیتها در میان دانشگاههای هم سطح خود جایگاه خوبی را کسب کرده است و امتیازاتی دارد که باید این امتیازات حفظ شود.
سطح مهارتی دانشجویان ایران ضعیف است
دکترسید محمدحسین کریمیان معاون جدید آموزشی دانشگاه صنعتی امیر کبیر اظهار کرد: طی دو سال گذشته اعضای هیات علمی در راستای اجرای برنامههای آموزشی دانشگاه کمکهای بسیاری انجام دادهاند. امیدورایم در آینده نیز این حمایت و کمکهای اعضای هیات علمی دانشگاه ادامه یابد.
وی افزود: در دوره مدیریت جدید این معاونت، براساس برنامه راهبردی دانشگاه حرکت میکنیم و روالی که در زمان مدیریت دکتر سروش نیز وجود داشت، پیگیری خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برنامه معاونت آموزشی این دانشگاه ارتقای سطح آموزش به صورت کیفی و کمی است.
وی ادامه داد: فارغ التحصیلان، در دوره کارشناسی در سطح بسیار عالی قراردارند اما از نظر مهارت قوی نیستند که برنامه داریم این وجه از دانشجویان دانشگاه را نیز تقویت کنیم، باید کاری کنیم که مهندسان ما برای ورود به بازار کار دغدغهای نداشته باشند.
کریمیان گفت: سروسامان دادن گروههای آموزشی از دیگر برنامههای این معاونت است. همچنین موضوع نظارت مستمر نیز در این معاونت پیگیری خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان گفت: برترینهای تدریس یاران، در سایت دانشگاه معرفی میشوند که اسامی برترینهای ترم گذشته اعلام شده است و این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/