بازگشت ظریف به تهران؛ پایان سفر چهار روزه به ترکیه، آذربایجان و نخجوان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از سفری چهار روزه به ترکیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان عصر جمعه به تهران بازگشت.
ظریف سهشنبه 14 فروردین ماه به منظور همراهی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشست سه جانبه سران ایران، روسیه و ترکیه درباره روند آستانه در خصوص بحران سوریه راهی آنکارا شد.
وزیر خارجه ایران در بدو ورودش به آنکارا در جمع خبرنگاران با تأکید بر حل بحران سوریه از طریق سیاسی گفت: این راهحل را مردم این کشور باید ایجاد کنند و وظیفه دولتهای خارجی تسهیل این روند است، نه اینکه برای سوریها تصمیم گرفته و قانون اساسی تعیین کنند.
وی پس از حضور در این نشست سه جانبه سران سه کشور، چهارشنبه شب وارد باکو پایتخت جمهوری آذربایجان شد تا در نشست دورهای وزرای خارجه جنبش عدم تعهد شرکت کند.
ظریف پس از ورود به باکو نشست آنکارا را نشست موفقی خواند و درباره اجلاس باکو عنوان کرد: ما الان با یک بحران در فلسطین روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی مخصوصا علیه تظاهرات صلح آمیز در غزه که منجر به شهادت 20 نفر شد و اقدام ترامپ در زمینه شناسایی قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، بحث دیگری است که باید در جنبش عدم تعهد دنبال شود.
وزیر خارجه ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که برای ما در جنبش اهمیت داشته تأکید بر چندجانبهگرایی است و ما یک بار دیگر در این روزها شاهدیم آمریکا سیاست یک جانبهگرایی را با جدیت بیشتری دنبال میکند که خطری برای صلح و امنیت بینالمللی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ضمن شرکت و ایراد سخنرانی در نشست با برخی مقامات شرکت کننده دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر خارجه ایران در سخنان خود خواستار اقدام جمعی جنبش عدم تعهد برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی و تشکیل یک کمیته تحقیق بین المللی برای محاکمه مسببان جنایات اخیر صهیونیستها شد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو با وزرای امور خارجه کره شمالی، لیبی، افغانستان، فلسطین، هند، صربستان، ونزوئلا و روسای هیأتهای سوریه و کوبا و نیز رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص روابط دو جانبه، مسائل بین المللی و جنبش عدم تعهد گفتوگو و تباد نظر کرد.
ظریف صبح امروز (جمعه) نیز به دعوت مقامات عالی جمهوری خودمختار نخجوان وارد این منطقه شد.
وی در این سفر با «واصف طالب اف» رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان دیدار و درباره ابعاد مختلف همکاریهای دوجانبه به گفتوگو پرداخت.
وزیر خارجه ایران با اشاره به ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان نسبت به تقویت همکاریهای اقتصادی با این جمهوری خودمختار ابراز امیدواری کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار از جمهوری خودمختار نخجوان از مرکز درمانی دوزداق بازدید کرد.
انتهای پیام/