دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1396 - 15:00

ایلام با ۷۸۷ اثر تاریخی و طبیعی آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام گفت: ایلام با ۷۸۷ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری ثبت‌شده، آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است.
کد خبر : 268967

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام، عبدالمالک شنبه‌زاده مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان، در نشست خبری با اصحاب مطبوعات و رسانه‌های ایلام افزود: «3181 شیء تاریخی استان چه از اکتشافات و حفاری‌ها و چه آن‌هایی که از قاچاقچیان کشف و ضبط شده در سامانه جام ثبت شده و با توجه به انجام مطالعات پژوهشی و... تعداد این آثار در سال آینده از ۴هزار شیء عبور خواهد کرد.


وی با بیان اینکه ۲۶ اثر تاریخی در استان تعیین عرصه و حریم شده است، افزود: تعیین عرصه و حریم اولین مرحله برای انجام مطالعات باستان‌شناسی است و از این لحاظ بسیار حائز اهمیت است و مطالعه ۴ اثر دیگر استان برای تعیین عرصه و حریم در دست اقدام است.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام به ۱۷ بنای در دست مرمت در استان اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۳ پایگاه ملی شامل دشت پیش از تاریخ دهلران و شهرهای تاریخی سیمره و سیروان به‌عنوان مراکز پژوهشی باستان‌شناسی در استان ثبت شده که مراکزی برای انجام مطالعات باستان‌شناسی و تاریخی در استان محسوب می‌شوند.


شنبه‌زاده نبود موزه باستان‌شناسی در مرکز استان را از نواقص بزرگ این نهاد عنوان و تصریح کرد: تنها ساختمان موجود برای احداث موزه باستان شناسی در مرکز استان چند سالی است که در اختیار حوزه علمیه قرار گرفته و با وجود نداشتن قرارداد، حاضر به خالی کردن ملک نیستند و این سازمان به تمام مراجع اعم از سازمان بازرسی، حراست، قوه قضائیه و استانداری و... شکایت کرده که این شکایات به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و حوزه علمیه بدون پرداخت یک ریال اجاره‌بها در چهار سال اخیر، حاضر به تخلیه ملک نیست و ما هم کاملاً بلاتکلیف مانده‌ایم.


او یکی دیگر از مشکلات این حوزه را انتقال ساکنان کنونی شهر تاریخی سیروان بیان کرد و ادامه داد: زمین لازم برای این انتقال در نظر گرفته شده و انتقال ساکنان به کندی صورت می‌گیرد و با خروج تمام ساکنان زمینه مطالعات باستان‌شناسی در این منطقه فراهم خواهد شد.


۱۴ منطقه نمونه گردشگری در ایلام


مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام با اشاره به ۱۴ منطقه گردشگری در استان، گفت: بسیاری از مناطق نمونه گردشگری با مناطق تحت نظر دیگر دستگاه‌ها همچون محیط‌زیست تداخل دارد، اما با این وصف ۶ منطقه همانند آب گرم دهلران، دریاچه دو قلو آبدانان، سراب دره شهر، سید عبدالله ایوان و... در طول سال پذیرای گردشگران و مسافران است.


شنبه‌زاده از مهمترین چالش‌های صنعت گردشگری را عدم وجود هتل ۴ستاره عنوان و تصریح کرد: دو هتل آپارتمان در ایلام و مهران، هشت واحد بوم‌گردی، ۱۲ هتل، هفت کمپ ثابت، پنج مهمانپذیر، ۱۰۲ خانه مسافر، شش سفره‌خانه سنتی و ۱۴ مجتمع تفریحی‌فرهنگی عمده مراکز گردشگری استان است که حدود ۵۰۰ نفر در این صنعت مشغول به کار هستند که ۴۰درصد آنها را بانوان تشکیل می‌دهند.


وی با بیان اینکه گردشگری امری فرابخشی است، بیان کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه گردشگری، یکسان بودن مشوق‌های سرمایه‌گذاری در سراسر کشور است که اکثر سرمایه‌گذاران در دیگر استان‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند و امیدواریم دولت در این زمینه مشوق های بیشتری برای سرمایه گذاران ایلام در نظر بگیرد.


فعالیت ۳ بازارچه صنایع‌دستی در ایلام


مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام با اشاره به فعالیت ۳ بازارچه صنایع‌دستی در استان، خاطرنشان ساخت: در حوزه صنایع‌دستی ۴۰ کارگاه در استان فعال هستند و ۲۰ کارگاه دیگر در حال احداث است و بیش از 1800 نفر به‌صورت انفرادی در این حوزه فعالیت دارند.


شنبه‌زاده با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با پست و یک شرکت خصوصی برای معرفی و فروش صنایع دستی، بیان داشت: «آسیب و چالش عمده صنایع‌دستی، ورود بی‌رویه آثار چینی است که باعث رکود در بازار صنایع‌دستی استان شده است.»


وی با بیان اینکه نوروزگاه در هر شهر و شهرستانی در کنار یکی از آثار تاریخی، باستانی و مراکز جمعیتی و تفریحگاه‌ها اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: در برنامه نوروزگاه با احداث سیاه‌چادر و اجرای برنامه‌های فرهنگی، تئاتر طنز، پخت انواع غذاهای سنتی و برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی قصد داریم تا لحظات شاد و با نشاطی را برای هموطنان در ایلام فراهم کنیم.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان ایلام هدف از اجرای برنامه نوروزگاه را ایجاد شور و نشاط اجتماعی در بین مردم عنوان کرد و یادآور شد: همه این برنامه‌ها با هدف جذب گردشگر و معرفی بیشتر ایلام به‌عنوان منطقه ای بکر برای گردشگران در تمام طول سال است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب