تاثیر ترم تابستانی بر کیفیت آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی/ ارائه واحدهای تابستانی به نفع دانشجوست و منفعت مالی برای دانشگاه ندارد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با افزایش تعداد واحدهای ارائه شده در ترم تابستان، عملا واحدهای دانشگاهی را در 3 ترم به دانشجویان ارائه میکند.
برای ارزیابی این موضوع و تاثیرات آن بر کیفیت آموزشی در دانشگاه با دو تن از روسای واحدهای جامع دانشگاه آزاد اسلامی گفتوگو کرده ایم.
دکتر نوذر قنبری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه درباره تاثیرات مثبت این موضوع به آنا گفت: برخلاف ادعای برخی افراد که می گویند دانشگاه آزاد برای سود دهی واحدهای تابستان را افزایش داده، این برنامه تنها به نفع دانشجویان صورت گرفته و منفعت مالی برای دانشگاه نداشته است.
قنبری با اشاره به کاهش مدت زمان تحصیل دانشجویان با اجرای این طرح بیان کرد: دانشجویانی که متقاضی گذراندن ترم تابستان هستند باید طبق سقف تعیین شده واحد اخذ کنند که برای دانشجویان کارشناسی تا 10 واحد، کاشناسی ارشد 6 واحد و دکتری 4 واحد تعریف شده که این همین میزان هم میتواند در زمان دانشجویان صرفه جویی کند.
وی درباره فعالیت مستمر دانشگاه در طول سال و تاثیرات آن افزود: یکی از آفتهای سیستم آموزشی در دانشگاه تعطیلات زیاد است. به جز تعطیلاتی که درطول سال وجود دارد تابستان هم گپ بین دو ترم بود که موجب دوری دانشجو از فضای دانشگاه و فراموشی بسیاری از مسائل بود اما با برنامه ریزی جدید پیوستگی ایجاد شده که دانشجویان را دچار گپ اطلاعاتی نمیکند.
برخلاف ادعای برخی افراد که می گویند دانشگاه آزاد برای سود دهی واحدهای تابستان را افزایش داده، این برنامه تنها به نفع دانشجویان صورت گرفته و منفعت مالی برای دانشگاه نداشته است |
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: این پیوستگی به صورت مشخص و بارز اثر خاصی بر کیفیت آموزشی نمیگذارد یعنی نمیتوان گفت باعث افزایش یا کاهش کیفیت میشود تنها از حیث صرفه جویی زمان و جلوگیری از ایجاد گپ اطلاعاتی بسیار تاثیرگذار است و به نفع دانشجویان است.
جبران واحدهای عقب افتاده دانشجویان در ترم تابستان بر بالا رفتن کیفیت آموزش تاثیر میگذارد
دکتر سید محمد امیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد نیز درباره بهره وری دانشجویان در ترم تابستان و تاثیرات آن بر کیفیت آموزشی گفت: دوره تابستان یک روال قانونی و همیشگی دانشگاه بوده اما تفاوت امسال با سالهای گذشته امکانات مضاعفی است که دانشگاه به دانشجویان داده تا افرادی که امکان فارغ التحصیلی دارند طی روند سریعتری واحدهایشان را اخذ کنند.
امیری با تاکید بر اینکه برنامه جدید دانشگاه آزاد در ترم تابستان پرداخت کمک هزینه به خانواده دانشجویان محسوب میشود بیان کرد: افزایش واحد در دوره تابستان موجب صرفه جویی در زمان برای دانشجویان است همچنین این کوتاه شدن زمان تحصیلی از هزینههای اضافی برای آنها نیز جلوگیری میکند.
وی با اشاره به خشنودی دانشجویان از اجرای این طرح تصریح کرد: با برنامه ریزیهای دقیق برگزاری ترم تابستان هیچ تفاوتی با ترمهای دیگر ندارد. اجرا، کنترل و نظارت دقیق بر کلاسها وجود دارد همچنین اساتیدی که برای این دوره انتخاب شدهاند همگی از اعضای هیئت علمی خبره هستند که سطح کیفیت آموزش در این ترم کاهش پیدا نکند.
رئیس دانشگاه آزاد نجف آباد با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی فکر میکنند اساتیدی که در طول ترم تابستان برای تدریس دعوت میشوند توانایی کمتری نسبت به اساتید ترمهای دیگر دارند، افزود: دوره تابستان همانند ترمهای دیگر برگزار میشود و از همان اساتید ترمهای قبل هم برای این ترم استفاده شده است. تمام این موارد تلاشهایی است که کیفیت آموزش در این دوره تابستان افت نکند.
امیری در پایان گفت: جبران واحدهای عقب افتاده دانشجویان در این ترم مهیا شده و همانطور که اشاره شد صرفه جویی در زمان برای آنها از مشخصههایی است که بر بالا رفتن کیفیت آموزش تاثیرگذار خواهد بود و هیچ تاثیر منفی براین مسئله نمیگذارد.
انتهای پیام/