روزهداران دیابتی به نوسان قند خون خود توجه جدی داشته باشند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدرضا عبداللهی اظهار کرد: بیماران دیابتی به دلیل عوارضی که ممکن است طی روزه داری برایشان اتفاق بیفتد و نیازشان به آب و مواد غذایی افزایش یابد، اغلب قادر به روزه گرفتن در ماه رمضان نیستند و نباید روزه بگیرند.
وی به عوارض عمدهای که ممکن است در هنگام روزه داری برای بیماران دیابتی اتفاق بیفتد اشاره کرد و گفت: افت شدید قند خون، افزایش قند خون بدنبال غذا خوردن در سحر و افطار، کتواسیدوز دیابتی (عوارض جدی بیماری)، کمای هایپراسمولار، دهیدراتاسیون و ترومبوز وریدی از جمله عوارضی است که مبتلایان به دیابت را تهدید میکند.
دکتر عبداللهی به بیماران دیابتی روزهدار توصیه کرد: قبل از روزهداری با پزشک خود مشورت داشته باشند، روزانه خود را وزن نموده و در صورت تغییر وزن بیش از 2 کیلوگرم به پزشک مراجعه کنند، علائم هشدار دهنده افت قند خون یا افزایش قند خون را خوب یاد بگیرند، داروها را به طور منظم و طبق تجویز پزشک مصرف کنند، ورزش ملایم تا متوسط را بعد از افطار ادامه دهند و از ورزش و فعالیت زیاد در ساعات پایانی روزهداری و قبل از افطار اجتناب کنند.
این متخصص بیماریهای داخلی با بیان اینکه بیماران دیابتی در زمان افطار و پس از آن، از خوردن غذاهای چرب و شیرین پرهیز کنند، خاطر نشان کرد: اگر در زمان روزهداری مشکلی پیش آمد بلافاصله روزه خود را افطار کنند و هیچگاه سعی در ادامه روزه داری نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه اندازهگیری قند خون قبل از افطار، 2 ساعت بعد از افطار، قبل از خوردن سحری و در بین روز به صورت مرتب باید انجام شود، اظهار کرد: بیماران دیابتی تیپ2 کنترل شده در صورت تصمیم به روزهداری بایستی داروهای صبح خود را در هنگام افطار مصرف کنند و داروهای شب را با کاهش دوز 25- 50 درصد در هنگام سحر مصرف کنند.
این متخصص داخلی گفت: روزهداری برای بیماران دیابتی که مبتلا به دیابت تیپ یک، دیابت قندی تازه تشخیص داده شده و ناپایدار، مبتلایانی که فعالیت سنگین طی روز دارند، افرادی که عوارض جدی همزمان با دیابت دارند نظیر فشارخون کنترل نشده، ناراحتی قلبی، نارسایی کلیه، بیماری عفونی فعال و...، افردی که سابقه اخیر کتواسیدوز دیابتی یا کومای هایپراسمولار دارند، زنان باردار، افراد مسن دارای اختلال حواس، مبتلایانی که 2 مورد یا بیشتر حمله افت قند خون در ماه رمضان داشته باشند روزه به آنها توصیه نمیشود.
وی گفت: بیماران تحت درمان با رژیم غذایی و بیماران تحت درمان با متفورمین یا یک گلیتازون که قند کنترل شده داشته و از سایر جهات سالم باشند، میتوانند روزه بگیرند.
انتهای پیام/