دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1396 - 10:55
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

مطالعات علوم انسانی با زبان مردم به جامعه تزریق شود

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: باید خروجی فعالیت‌های فرهنگی و مطالعات علوم انسانی در قالب‌های مناسب و به زبان مردم به جامعه تزریق شود، مشکل ما شناسایی چالش‌ها و یک حرکت دسته جمعی برای برطرف کردن آنها است.
کد خبر : 267708

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در آیین اختتامیه اولین جشنواره قدردانی از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال صبح امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: وقتی من منصوب شدم همه گفتند باز هم معاون پژوهش و فناوری از حوزه مهندسی انتخاب شد. وقتی من به انگلیس برای ادامه تحصیل مهاجرت کردم بعد از یک هفته متوجه اشتباهم شدم و گفتم که چرا من به انگلیس آمده‌ام من که در ایران کاری کردم و همه چیز هم داشتم هیچ سنخیتی بین گذشته من و زندگی‌ام در انگلیس وجود نداشت. احساس تنهایی زیادی می‌کردم تا اینکه شروع به نامه نوشتن کردم. جواب نامه‌های من توسط بستگانم همگی به صورت شعر بود و بعدها متوجه شدم که این شعر بیشترین تاثیرها را در من دارد و بعد از سه چهار ماه اقامت در انگلیس شروع به خواندن کتاب حافظ کردم.


معاون وزیر علوم با اشاره به دغدغه‌های خود بیان کرد: من خیلی ناراحت می‌شوم وقتی بر سر چهار راه‌ها بچه‌هایی را می‌بینم که می‌آیند اسپند دود می‌کنند و چیزی می‌فروشند یا وقتی خانم‌های دستفروشی را در مترو می‌بینم و موارد زیادی از این قبیل. من جزو کسانی هم نیستم که نقد کنم و تقصیر را گردن کسان دیگری بیندازم، من دنبال کمک هستم، نمی‌دانم چرا احساس نمی‌کنیم که آب یک مشکل اجتماعی است و باید همه ما شهروندان به آن توجه کنیم چرا وقتی به مشکل آلودگی می‌رسیم همه می‌گویند باید خودروها تغییر کند در حالی که جوانب انسانی و موارد متعدد دیگری هم باعث این آلودگی شدند. چرا باید برای جلوگیری از از دست رفتن جان عزیزان‌مان در جاده‌ها به جریمه‌های سنگین متوسل شویم.


مسعود برومند با تاکید بر اینکه باید نوع نگاه‌های ما از نقادی به تحلیل و تبیین و ارائه روش تغییر پیدا کند، ادامه داد: شاید لازم باشد نیروی انتظامی در برخی موارد روش‌هایش را تغییر دهد که این را ما محققان باید به آنها بگوییم، شاید نگاه خیلی از مدیران ما به توسعه اشتباه باشد و باید ما موارد اشتباه را به آنها بگوییم.


وی فرهنگ را حوزه پیچیده‌ای دانست و اضافه کرد: اگر همت داشته باشید و اگر با هم همفکر شویم می‌توانیم تغییرات زیادی را انجام دهیم، رفتارهای انسانی در برابر پدیده‌های مختلف چیز جدیدی نیست مشکل ما در این است که باید مشکل را بپذیریم که نمی‌پذیریم. ما فرهنگ غنی داریم و ملت بزرگی هستیم اما متاسفانه از آنها استفاده نکرده‌ایم.


برومند خاطر نشان کرد: درست است که ما ماهواره می‌سازیم اما نباید مغرور باشیم، باید امید ما و مغرور بودن ما به ساختن جامعه‌ای باشد که در آن مردم با هم خوب صحبت کنند و تعامل درست داشته باشند، مدیریت کشور اگر بخشی نگری است اگر هر نماینده یا هر مسئولی به فکر منطقه خودش است و با تغییر جایگاهش نظرش هم عوض می‌شود این بخشی‌نگری ریشه در افکار ما دارد.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه سخنان خود خطاب به دانشجویان و اساتید علوم انسانی گفت: انتشار کتاب چیز خوبی است اما خواهش می‌کنم خروجی فعالیت‌های فرهنگی و مطالعات علوم انسانی خود را در قالب‌های مناسب و به زبان مردم به جامعه تزریق کنید مشکل ما شناسایی چالش‌ها و یک حرکت دسته جمعی برای برطرف کردن آنها است. من از شما خواهش می‌کنم که با هم کاری انجام دهیم بعدها بتوانیم بگوییم این افتخار ما است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب