دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1396 - 10:06
نماینده دانشگاه آزاد در مجمع مشورتی گناباد با آنا مطرح کرد؛

افزایش توانمندی بانوان گنابادی اولویت مجمع مشورتی است/ پرهیز از ورود به مسائل سیاسی

نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در مجمع مشورتی شهرستان گناباد، افزایش توانمندی بانوان شهرستان را نخستین اولویت مجمع دانست و بر لزوم پرهیز از ورود به مسائل سیاسی تأکید کرد.
کد خبر : 266786

به گزارش آنا، دستگاه‌ها، ارگان‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و نهادهای دولتی شاهد حضور پررنگ بانوان شاغل است؛ کارکنان زن وظیفه شناس، پرتلاش و سخت کوشی که برخی از آنان می‌توانند به عنوان کارمند نمونه مطرح شوند.


یکی از این کارکنان زن فعال، منظم، مثبت اندیش و در مجموع موفق، مریم رحمانیان شهری است که نماینده واحد گناباد در مجمع مشورتی این شهرستان است.


به مناسبت ایام ولادت حضرت زهرا(س) و گرامیداشت روز زن فرصتی پیش آمد تا با وی که چندی پیش به عنوان نماینده واحد گناباد در امور بانوان و خانواده به فرمانداری شهرستان معرفی شده است، گفت‌وگو کنیم. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با مریم رحمانیان را می‌خوانیم.


*لطفا خودتان را معرفی کنید.


-مریم رحمانیان شهری متولد 1359 شهرستان گناباد هستم. دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس رشته کامپیوتر از واحد کرمان که در سال 1385 از طریق آزمون به استخدام واحد گناباد درآمدم و اکنون نیز به عنوان کارشناس امور رایانه خدمت می‌کنم.


*چگونه به عنوان نماینده دانشگاه در امور بانوان به فرمانداری معرفی شدید؟


-این نظر لطف رئیس محترم واحد بود که به من اعتماد کرد تا به عنوان نماینده دانشگاه در امور بانوان معرفی شوم. ضمن اینکه تمامی همکاران دیگر خانم می‌توانستند معرفی و پیشنهاد شوند و امیدوارم نماینده شایسته‌ای برای دانشگاه و همکاران در مجمع مشورتی بانوان شهرستان باشم.


*مجمع مشورتی بانوان شهرستان، چند کمیسیون فعال دارد و شما عضو کدام کمیسیون هستید؟


-مجمع مشورتی بانوان شهرستان، 5 کمیسیون فعال دارد که عبارتند از: اقتصاد و اشتغال- آموزش، پژوهش و توانمندسازی- حقوقی- فرهنگی و اجتماعی- سلامت و جمعیت؛ اینجانب رئیس کمیسیون آموزش، پژوهش و توانمندسازی هستم و تلاش می‌کنم این کمیسیون، فعال‌تر از قبل عمل کند.


*عمده وظایف مجمع مشورتی بانوان شهرستان در چه زمینه‌هایی است؟


-از افتتاح این مجمع در شهرستان گناباد، تقریبا 6 ماه می‌گذرد. این مجمع، به دور از مسائل سیاسی و مالی به دنبال افزایش توانمندسازی مبتنی بر فرصت آفرینی زنان و دختران شهرستان از طریق آموزش‌ها و ایده‌های مطرح شده در قالب کمیسیون‌های پنج گانه است؛ در این مجمع، توجه به مسائل بانوان روستایی از اهمیت خاصی دارد.



*تا چه میزان نظرات و ایده‌های مجمع در تصمیمات شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد؟


-در کمیسیون‌های مختلف بر حسب وظیفه هر کمیسیون، جلسات متعددی برگزار می‌شود. بهترین تصمیم‌ها و طرح‌های هر کمیسیون در مجمع عمومی مطرح و در صورت تصویب، ضمانت اجرایی پیدا می‌کند. به عبارت دیگر، طرح‌های تأیید شده از سوی مجمع عمومی از طریق فرمانداری شهرستان به ادارات ابلاغ و اجرا می‌شود.


*در مدیریت و مسئولیت زنان در گناباد، تبعیض جنسیتی وجود دارد؟


-یکی از مسائل مهمی که همواره ذهن من را درگیر می‌کند، حضور زنان شایسته بویژه در عرصه مدیریت در شهرستان است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. معتقدم که باید به حضور فعال‌تر زنان در جامعه، کمک کرد و در این راه باید زنان و مسئولان شهرستان تلاش خود را دوچندان کنند. خوشبختانه حضور نخستین خانم در شورای شهر و نخستین مدیر خانم شهرستان (جمعیت هلال احمر) خبر از افق‌های بهتر در حوزه‌های مدیریتی بانوان شهرستان می‌دهد. بانوان تقریبا نیمی از جمعیت شهرستان را تشکیل می‌دهند و لازم است که به توانمندی‌های بانوان، توجه بیشتری شود.


-شهرستان گناباد بیش از 10 مرکز آموزش عالی و دانشگاه دارد و حدود 1/4 جمعیت شهرستان را دانشجویان تشکیل می‌دهند و به جرأت می‌توان گفت یک شهر دانشجویی داریم و بیشترین جمعیت دانشجویی شهرستان نیز مربوط به دختران است.


*آیا تصمیماتی برای این قشر اتخاذ شده است؟


-حضور دانشجویان بویژه دانشجویان غیربومی، فرصتی برای شهرستان است. در مجمع مشورتی بانوان، افزایش توانمندی‌های همه بانوان از جمله دختران دانشجو مورد توجه است. کمیسیون‌های مختلف، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی خاص آنان برای افزایش توانمندسازی و تاب آوری در حوزه اجتماعی، فرهنگی و خانواده تشکیل شده است. با توجه به طرح‌های مجمع، امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد یک جهش خوب در سایر حوزه‌ها نیز باشیم. در این راستا، مجمع مشورتی از نظرات و پیشنهادهای سازنده آنان، استقبال می‌کند.


معتقدم باید به حضور فعال‌تر زنان در جامعه کمک کرد و در این راه زنان و مسئولان شهرستان باید تلاش خود را دو چندان کنند. خوشبختانه حضور نخستین خانم در شورای شهر گناباد و نخستین مدیر خانم شهرستان در جمعیت هلال احمر خبر از افق‌های بهتری در حوزه‌های مدیریتی بانوان می‌دهد

* حمایت‌ها و تعامل مسئولان شهرستان با مجمع را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


-خوشبختانه در جلسه مجمع با رئیس واحد گناباد بیان شد که این واحد دانشگاهی با توجه به ظرفیت‌های فیزیکی و فکری، آمادگی همکاری با مجمع مشورتی بانوان را دارد و ابراز امیدواری کردند که نگاه ویژه به امور بانوان موجب شود که توسعه پایدار، هم در تولید و هم در توزیع درآمد، فراهم شود. در جلساتی که با سایر ادارات نیز برگزار می‌شود، شاهد همکاری خوب مسئولان ادارات در برطرف کردن مسائل مربوط به حوزه بانوان هستیم.


*واحد گناباد 21 عضو هیأت علمی و کارمند زن دارد که استاندارد شاغلان زن تا حدودی رعایت شده است. به عنوان نماینده بانوان از مسئولان دانشگاه چه انتظاراتی دارید؟


-خوشبختانه بانوان شاغل در واحد گناباد همواره در انجام وظایف خود در دانشگاه، بسیار موفق بوده‌اند و این مسأله مورد تأیید مسئولان دانشگاه نیز هست. امیدوارم و البته تقاضا دارم که مسئولان دانشگاه، توانمندی‌های بانوان را بیشتر از گذشته مورد توجه قرار دهند و همه اعضای هیأت رئیسه در تصمیم‌گیری‌های دانشگاه بویژه در حوزه زنان از نظرات آنان بیشتر استفاده کنند.


*به عنوان یک خانم فعال، سخت‌کوش، کارآمد و با نظم تا به حال پیش آمده است که از حجم کار گلایه یا ناراحتی داشته باشید؟ بی پرده و بدون تعارف بگویید.


-این نظر لطف شماست. سعی کردم در حیطه وظایفم عمل کنم. از نظر من، ارائه خدمت خوب از طرف پرسنل دانشگاه بالاتر از وظیفه و به عنوان حق الناس است. گله و شکایتی ندارم اما به گمانم، بعد از این مدت کاری مسئولان و همکاران دانشگاه می‌دانند که من نظرم را بدون غرض ورزی و در راستای پیشبرد اهداف سیستم، قاطع و بدون پرده می‌گویم. انتقاد و انتقادپذیری باید در مجموعه وجود داشته باشد. همه ما عضو خانواده کاری واحد گناباد و در سطح کلان، خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی هستیم. مشکلاتی که گریبان گیر واحدهای دانشگاهی شده است در واحد ما نیز وجود دارد اما با همراهی و همدلی همه همکاران باید برای رفع مشکلات قدم برداریم.


*به نظر شما تفاوتی از نظر انجام کار و وظایف بین کارمند زن و مرد وجود دارد؟


-به دلیل تفاوت‌های جسمی و روحی بین زن و مرد طبیعی است که برخی از کارهای مختص خانم‌ها و برخی دیگر مخصوص آقایان باشد. به عنوان مثال در بخشی که من کار می‌کنم(مرکز آمار و فناوری اطلاعات) برخی از کارهای سخت افزاری به هیچ وجه در توان فیزیکی من نیست.


*اگر شاغل دانشگاه نبودید به چه کاری مشغول می‌شدید؟


-خوشحالم که در محیط دانشگاه کار می‌کنم. فعالیت در دانشگاه، خدمت به جامعه جویای علم و دانش است و این مسأله مایه مباهات من است. اگر شاغل در دانشگاه نمی‌شدم، شاید به دنبال کارهای پژوهشی در حوزه دانش فیزیک می‌رفتم. به رشته فیزیک بسیار علاقه‌مند هستم.


*در افق آینده دانشگاه خود را در چه جایگاهی می‌بینید؟


-اجازه بدهید به این سؤال از منظر جایگاه زنان در سیستم پاسخ دهم. امیدوارم که مسئولان واحد و سازمان از توانایی‌های بانوان در عرصه مدیریت و اجرا بیش از پیش استفاده کنند و در واحد ما نیز، بانوان از گزینه‌های روی میز، هنگام انتخاب مدیران باشند.


*و سخن پایانی...


-از فرصتی که در اختیار من گذاشتید بسیار خوشحالم و تشکر می‌کنم و امیدوارم در سایه همدلی همگان کارکنان، اعضای هیأت علمی، مسئولان دانشگاه و شهرستان افق‌های روشن تری در انتظار این واحد دانشگاهی با بیش از 30 سال سابقه و توانمند در عرصه‌های مختلف، فراهم شود؛ اینجانب نیز به عنوان نماینده و رابط دانشگاه و فرمانداری در امور بانوان و عضو کوچک مجمع مشورتی بانوان شهرستان، آمادگی پذیرش هرگونه طرح، نظر و ایده از سوی بانوان این واحد دانشگاهی را دارم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب