دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چگونه دل همسرمان را در روز زن بدست بیاوریم؟

در قدم اول اگر خواهان یک زندگی سرشار از آرامش و صمیمیت هستید تا می توانید در تقویت کرامت همسرتان تلاش کنید و شایسته با آنان برخورد داشته باشند، چنانچه قرآن کریم این گونه می فرماید: « وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»؛ «شما مردان با همسرانتان به طور شایسته معاشرت کنید.»
کد خبر : 266620

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در این فرصت بر آن شده ایم که در راستای کمک و هم فکری با آقایان محترم برای قدردانی از همسرانشان، بسته ای را از باب پیشنهاد آماده کنیم تا با فراهم کردن این بسته، بتوانند دل همسرانشان را بدست آورده و در مسیر تعالی بخشی خانواده و ایجاد یک کانون گرم و پر انرژی موفق تر باشند. با ما همراه باشید.


حفظ کرامت و احترام همسر


همه ی ما انسان ها به لطف حضرت حق صاحب تاج ارزشمندی هستیم به نام کرامت ، چنانچه در قرآن کریم این واقعیت این گونه بیان می شود؛ «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ ....» ؛ «و ما آدمی زادگان را کرامت بخشیدیم.» (1)
بنابر این وقتی خداوند با تمام عظمت و جلال و جبروتش چنین افتخار و هدیه ای را تقدیم کرده، و تنها امتیاز انسان ها را در فاکتوری به نام تقوا دانسته: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ ...» . (2) پس ما انسان ها در قبال یکدیگر وظیفه داریم از این کرامت حفاظت کرده و هر چه بیشتر در حفظ و شکوفایی آن تلاش کنیم.
اصل اول در روابط زن و شوهر بر محبت، دوستی و گذشت است و بدون اینها زندگی معنا ندارد و بحث دانستن حقوق و وظایف نسبت به یکدیگر به معنای مطالبه آن ها در قالب خشک قانون و دادگاه نیست.


حفظ این کرامت در هر جایگاهی، شرایط خودش را دارد و در جایگاه خانواده نقشی خاص به خود می گیرد. از ابعاد مهمی که در حفاظت کرامت یک زن در محیط خانه و خانواده مؤثر است، نقش همسر اوست.
بنابر این توصیه اولی که به آقایان محترم داریم این است که در قدم اول اگر خواهان یک زندگی سرشار از آرامش و صمیمیت هستید تا می توانید در تقویت کرامت همسرتان تلاش کنید و شایسته با آنان برخورد داشته باشند، چنانچه قرآن کریم این گونه می فرماید: « وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»؛ «شما مردان با همسرانتان به طور شایسته معاشرت کنید.»(3)


در بیانی نیز داریم که رسول اکرم (صلی الله و علیه وآله) فرمود: "برادرم جبرئیل در باره حقوق زنان به من خبر داد آنقدر در باره زنان سفارش کرد که من گمان کردم که جایز نیست برای مرد که به همسرش حتّی اُفّ و سخنی لطیف‌تر از گل بگوید، بعد گفت:‌ ای محمّد، در مورد زنان از خداوند بزرگ بترسید، زنان گرفتار در دست شمایند و آن‌ها امانت‌های الهی هستند که شما آنان را به همسری گرفته‌اید و به سبب سخن و کتاب خداوند و سنّت و شریعت پیامبر، به شما حلال شده‌اند، حقوق واجبی بر عهده شما دارند، بنابراین با آن‌ها با مهربانی رفتار کنید و دل‌هایشان را خوشحال کنید تا آن‌ها هم با شما خوب زندگی کنند، در زندگی به آن‌ها سخن زور نگویید و اذیّت و غضبناکشان نکنید." (4)


این نیکی و معاشرت نیکو داشتن با همسر و خانواده به قدری اهمیت دارد که تاثیرات آن حتی بر همه ی اهالی خانه سایه می افکند چنانچه امام صادق (علیه السلام) در این باره می‌فرماید: «مَن حَسُنَ بِرُّهُ بِاهلِهِ، زادَاللهُ فی عُمرِهِ» ؛ «کسی که از نظر اخلاقی با خانواده‌اش خوش برخورد باشد، خداوند بر عمر او می‌افزاید.» (5)


تا می توانید با همسرانتان نه فقط در نقش همسری، بلکه دوستی صمیمی باشید، کسی که بتواند با آرامش با او درد و دل کند و مشکلات و غم و غصه هایش را در میان بگذارد. در سفارشی از رسول خدا صلوات الله علیه در این باره می خوانیم: دوستی با زنان از اخلاق انبیا است. (6)


قوام همسرتان باشید نه سخت گیر بر او


یادتان باشد آیه "الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء" در بیان رهبری و سرپرستی واحد و منظم – در خانواده – با توجه به مشورت ها و مسئولیت های لازم است، نه در صدد تشریع و تجویز استبداد، سلطه و اجحاف نسبت به زنان. (7)


آقایان محترم این آیه را دستاویز سلطه و استبدادهای خود نکنید که نتیجه ای جز دوری از همسر و خانواده چیزی عائدتان نخواهد شد.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله می فرمایند: «خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم: بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند.» (8)


دوستش داشته باشید و دوستی تان را ابراز کنید


امثال این مناسبت ها فرصت هایی هستند برای تقویت دوستی ها و ابراز محبت ها، البته این را هم فراموش نکنید که ابراز دوست داشتن به همسر زمان و مکان خاصی نمی خواهد؛ «قولُ الرجُل لِلمرأة انّی اُحبُّک لا یذهَبُ من قَلبِها أبدا؛ سخن مرد به زن که «تو را دوست دارم» هرگز از دل زن بیرون نمی رود.» (9)
از ابراز علاقه به همسرتان خجالت نکشید. ابراز علاقه نشانگر میزان دوست داشتن و محبت شما نسبت به همسرتان است. نگویید علاقه ام را با رفتارم نشان می دهم. برای ابراز علاقه باید از کلمات زیبا و محبت آمیز استفاده کرد. در هر حال و در هر حالت ابراز علاقه و عشق به همسر، بهترین هدیه به اوست، این هدیه را از وی دریغ ننماید.
فراموش نکنید همین محبت ها ریشه های درخت دوستی و محبت را تنومند می کنند تا از آن گل ها و میوه های ارزشمندی به بار بنشیند، میوه هایی از جنس آرامش و فرزندانی که نسلی باشند برای باقیات الصالحات بودن برای شما پدر و مادر.


با هدیه دوستی تان را قوی تر کنید


عده ای از آقایان هم، مسیر افراط و تفریط را پیش گرفته اند به طوری که اذعان دارند هدیه باید معنوی باشد، همین که من همسرم را دوست دارم یا این دوستی را تنها به زبان می آورم کافی است. در این بین از عده ای از خانم ها می شنویم که با وجود زندگی های طولانی 20-30-50 ساله تا به حال هدیه ای از همسرانشان دریافت نکرده اند و این در حالی است که هدیه دادن از ارکان تقویت ارتباط ها و از بین رفتن کینه ها است، پیامبر(صلی الله و علیه وآله) در این باره مى ‌فرمایند: به همدیگر هدیه دهید؛ زیرا هدیه دلخوری‌ ها را برطرف مى ‌سازد، و کینه ‌‌ها و دشمنی‌ هاى دیرین را از بین می‌ برد. (10)
توصیه اولی که به آقایان محترم داریم این است که در قدم اول اگر خواهان یک زندگی سرشار از آرامش و صمیمیت هستید تا می توانید در تقویت کرامت همسرتان تلاش کنید و شایسته با آنان برخورد داشته باشند، چنانچه قرآن کریم این گونه می فرماید: « وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ»؛ «شما مردان با همسرانتان به طور شایسته معاشرت کنید.»


چند کلمه حرف زنانه


این روز مبارک را، ویژه به همه ی شما عزیزان تبریک عرض می کنیم. امیدوارم که تمام بانوان این سرزمین ارزش و قیمت خود را بشناسند و این گوهر وجودی را ارزان در معرض تاراج قرار ندهند.
گوهری که ابعاد گوناگونی را در خود جای داده که از مهم ترین آن ها می توان محور اصلی بودن در کانون خانواده را نام برد. کانون خانواده، جایی است که عواطف و احساسات در آنجا رشد و بالندگی پیدا می کند؛ بچه‌ها محبت و نوازش را در آن جا می بینند؛ "شوهر که مرد است و طبیعت مرد، طبیعت خام‌تری نسبت به زن دارد و گاهی، شکننده‌تر است و مرهم زخم او، فقط و فقط نوازش همسر را در این کانون می طلبد تا به واسطه ی همسرش مورد محبت قرار گیرد.
وجود زن در این کانون می تواند تحولی را در روحیات مرد به وجود آورد که گاه هیچ عاملی نمی‌تواند آن تحول را ایجاد کند. زن می تواند دل مرد را گرم کند و به او امیدواری به زندگی و شوق ادامه کار بدهد." (11)


کلام آخر


یادمان باشد تمام وظایفی که در اسلام برای زن و برای مرد آمده، همه و همه برای یک هدف است, رسیدن به آرامش در سایه یک خانواده.
اصل اول در روابط زن و شوهر بر محبت، دوستی و گذشت است و بدون اینها زندگی معنا ندارد و بحث دانستن حقوق و وظایف نسبت به یکدیگر به معنای مطالبه آن ها در قالب خشک قانون و دادگاه نیست.
از طرفی هر کدام از زن و شوهر باید تمام سعیشان را در ادا کردن حقوق دیگری انجام دهند، اما در گرفتن حق خود می‌تواند گذشت داشته باشد (البته در حد اعتدال) که این گذشت می‌تواند زندگی را شیرین تر و محبت را بیشتر کند.


پی نوشت:
1- آیه 70 سوره اسراء
2- آیه 13 سوره حجرات
3- آیه 13 سوره نساء
4- بحار الانوار/ج ۱۰۳/ص ۳۵۱
5- -کافی/ج ۸/ص ۲۱۹-خصال شیخ صدوق/ ص ۸۸
6- طباطبایی یزدی، عروة الوثقی، ‌ج 2،‌ کتاب نکاح، ص 626
7- تفسیر نمونه، ج 3، ص 411- 416
8- مکارم الاخلاق، ص 216
9- اصول کافی، ج6، ص6؛ وسایل الشیعه، ج21، ص367
10- طبرسی، مشکاه الأنوار، ص 219
11- بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 11/7/ 81 ؛ ک تاب خانواده، نشر صهبا، ص70


منبع:‌تبیان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب