دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1396 - 13:16
در نشست هیات رئیسه دانشگاه تهران با دانشجویان علمی فرهنگی؛

سوداگری در دانشگاه جایی ندارد/ کیوسک نشریات دانشجویی دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بهتر است مسئولان دانشگاه اشکالات را از زبان خود دانشجویان بشنوند تا کسانی که در نقد خود واجد صداقت و دل‌سوزی نیستند، گفت: مسئولیت اجتماعی و رابطه با جامعه با سوداگری متفاوت است، از نظر ما سوداگری در دانشگاه جایی ندارد.
کد خبر : 265271

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست صمیمانه ریاست و هیات رئیسه دانشگاه تهران با دانشجویان فعال در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی با حضور محمود نیلی احمدآبادی، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه، دکتر محمد علی زارع چاهوکی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و جمعی از دانشجویان فعال در انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی و نشریات دانشجویی برگزار شد. رئیس دانشگاه تهران در این دیدار دیدگاه‌های خود را درخصوص فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی دانشجویان مطرح کرد و از تلاش دانشجویان برای ایجاد فضایی پر نشاط و امید بخش در محیط دانشگاه قدردانی کرد.


دکتر نیلی احمدآبادی در سخنانی بر اهمیت کار فرهنگی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: موضوع فرهنگ در دانشگاه برای ما موضوعی جدی است و وظیفه خود می‌دانیم از دانشجویانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند حمایت و قدردانی کنیم.


رئیس دانشگاه تهران، خلاقیت و روحیه نقادانه را از خصایص دانشجویان دانست و افزود: یکی از راه‌های رسیدن به دانشگاه و دانشجوی کارآفرین، تقویت خلاقیت و روحیه نقادی در دانشجویان است. بهتر آن است که مسئولان دانشگاه اشکالات را از زبان خود دانشجویان بشنوند، نه کسانی که در نقد خود واجد صداقت و دل‌سوزی نیستند.


نیلی احمدآبادی با ذکر این نکته که خوشبختانه تشکل‌های دانشجویی ما ارتقای خوبی پیدا کرده‌اند، گفت: امروزه دانشجویان ما در تشکل‌ها دغدغه‌های بالاتر از فعالیت‌های روزمره خود دارند. نگاه‌شان ملی و بین المللی شده و در گفتار خود به همه ابعاد دانشگاه توجه دارند.


رئیس دانشگاه تهران، در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نقش دانشگاه در جامعه پرداخت و اضافه کرد: باید روحیه کار جمعی و گروهی و رابطه با جامعه را در دانشجویان تقویت کنیم. انتظار از دانشگاه این است که بیشتر در جامعه تاثیرگذار باشد نه اینکه مدام از آن تاثیر بگیرد. در همین رابطه باید توانمند‌سازی دانشجویان در دستور کار جدی دانشگاه‌ها قرار گیرد؛ آن‌چنان‌که در برنامه توسعه سوم دانشگاه بحث ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی به عنوان یک اصل مهم مورد توجه دانشگاه تهران قرار گرفته است. این مسئولیت‌پذیری اجتماعی می‌تواند موجب شکستن فضای نا‌امیدی شود.


نیلی احمدآبادی در ادامه سخنان خود به لزوم کار یک پارچه در دانشگاه اشاره کرد و افزود: ما باید از کارهای متفرق پرهیز کرده و به گونه‌ای عمل کنیم که تمام کارها در بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فعالیت تشکل‌ها به یک خروجی واحد منجر شود. تشکل‌های دانشجویی باید با هم ارتباط داشته باشند و نیز با سیستم آموزشی و پژوهشی دانشگاه مرتبط شوند. امروز روزگار کارهای مشترک و بین رشته‌ای است. متاسفانه برخی گروه‌های آموزشی ما دور خودشان دیواری کشیده و ارتباط خود را با سایر بخش‌ها محدود کرده‌اند. یکی از شقوق بین المللی‌سازی، برداشتن مرز‌ها است؛ مرزهای جغرافیایی و مرزهای علمی!


رئیس دانشگاه تهران با انتقاد از برداشت‌های نا‌صحیح از کارآفرینی در دانشگاه، تصریح کرد: برخی اوقات ترجمه‌ها و برداشت‌های غلط باعث شده که موضوع کارآفرینی به غلط با تجاری‌سازی و کالایی‌سازی دانشگاه اشتباه گرفته شود. ما به دنبال دانشگاهی هستیم که بتواند مشکلات جامعه را حل کند و از سویی با درآمد حاصل از این اقدام بر ارتقای کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه بیفزاید.


وی با اشاره به تجربه دانشگاه‌های معتبر دنیا در این زمینه، افزود: تجربه دانشگاه‌های بزرگ و معتبر دانشگاه ثابت کرده اگر این فرایند درست و هوشمندانه انجام شود، نه تنها از اعتبار دانشگاه نمی‌کاهد، بلکه به ارتقای آن هم کمک می‌کند. مسئولیت اجتماعی و رابطه با جامعه با سوداگری متفاوت است. از نظر ما سوداگری در دانشگاه جایی ندارد.


نیلی احمدآبادی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از حساسیت دانشجویان نسبت به مسائل دانشگاه توضیحاتی را در رابطه با طرح توسعه دانشگاه ارائه کرد و بر لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای مدیران دانشگاه در جهت ارائه خدمات با کیفیت به دانشجویان تاکید کرد و افزود: یادتان باشد که در هر مقطعی شما، خود بخشی از حل مسئله هستید. کمک شما به مدیریت دانشگاه می‌تواند کارساز باشد و مدیران را در حل مشکلات کمک کند.


پیش از سخنان رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه گزارشی را از فعالیت‌های یک ساله حوزه فرهنگی دانشگاه ارائه کرد. وی ضمن ابزار خوشحالی از توفیقات تشکل‌های دانشجویی، پرداختن به برنامه‌های زیربنایی و بلند مدت را یکی از رویکردهای جدی این معاونت عنوان کرد و افزود: ما هم به برنامه‌های جاری توجه داریم و هم به اینکه بتوانیم زیرساخت‌های فرهنگی دانشگاه را تقویت کرده و فضای مناسب‌تری را به آیندگان تحویل دهیم.


مجید سرسنگی، حمایت از 230 طرح در انجمن‌های علمی، 140 طرح در کانون‌های فرهنگی، 3 طرح بین‌المللی و 3 طرح ملی‌، ایجاد سامانه نشریات دانشجویی، انجام طرح مالی جدید حمایت از نشریات دانشجویی، صدور مجوز برای 47 نشریه دانشجویی، برنامه‌ریزی برای برگزاری انتخابات انجمن‌های علمی دانشجویی و کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی در اردیبهشت 1397 به‌صورت الکترونیکی، اعزام دانشجویان به جشنواره ملی حرکت و کسب رتبه اول کشوری با 17 انجمن علمی برگزیده، اعزام به دهمین جشنواره ملی نشریات و رسانه و کسب 20 مقام برگزیده و پیگیری ایجاد اتوماسیون فرهنگی برای تشکل‌های دانشجویی را از جمله اقدامات اداره کل فرهنگی و اجتماعی در سال جاری عنوان کرد.


کیوسک نشریات دانشجویی دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود


وی همچنین توجه به تصویب قوانین حمایت‌کننده از فعالیت تشکل‌های دانشجویی را از دیگر اقدامات این معاونت دانست و گفت: خوشبختانه با حمایت رئیس و هیئت رئیسه دانشگاه کار تدوین و پیگیری تصویب آیین‌نامه‌ها و دستور العمل‌هایی چون آیین‌نامه استاد مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی، آیین‌نامه استاد مشاور فرهنگی، آیین‌نامه اعطای امتیاز «نشریه حرفه‌ای» به نشریات برتر دانشجویی، دستورالعمل اجرایی اردوهای دانشجویی، دستورالعمل جشن دانش‌آموختگی دانشگاه و دستورالعمل دوره‌های آموزشی نشریات دانشجویی، به انجام رسیده است.


معاون فرهنگی دانشگاه در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از فعالیت‌های ثمربخش دانشجویان در انجمن‌های علمی، کانون‌ها و نشریات دانشجویی، تقویت کمی و کیفی تشکل‌های دانشجویی، افزایش مشارکت دانشجویان در تشکل‌های دانشجویی، توانمندسازی و افزایش مهارت‌های تخصصی دانشجویان در جهت آماده‌سازی برای ورود به بازار کسب و کار، ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای، فرهنگ‌سازی در جهت تحقق دانشگاه سبز، ترویج علم و فناوری در سطح جامعه در راستای ارتباط دانشگاه با جامعه، استفاده بیشتر از نقش تربیتی اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه و بهره‏گیری از شخصیت‌های علمی، فرهنگی و دینی بیرون از دانشگاه در گسترش و تعمیق فعالیت‌های فرهنگی؛ حمایت از تولیدات فرهنگی فاخر دانشگاهیان و توانمندسازی کارشناسان فرهنگی دانشگاه را جزء اولویت‌های برنامه‌ای این معاونت در سال آینده عنوان کرد و از راه‌اندازی کیوسک نشریات دانشجویی در آینده نزدیک خبر داد.


گفتنی است، در این جلسه که توسط وحید فروزنده، نماینده دانشجویان در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی اجرا شد، نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی انتقادات، نظرات و دیدگاه‌های خود را در رابطه با مسائل مختلف دانشگاه و به‌ویژه فعالیت‌های فرهنگی ابراز داشته و از رئیس دانشگاه خواستار تسهیل هر چه بیشتر زمینه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی دانشجویان شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب