دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1397 - 15:33
نگاهی به عملکرد یکساله فوتبال ایران در رده ملی؛

حضور در روسیه اتفاق مثبت برای تیم بزرگسالان/ چالش‌های بزرگ پیش روی فوتبال ایران

کارشناس فوتبال گفت: تیم ملی در سال گذشته موفق شد مجوز حضور در جام جهانی روسیه را کسب کند و این مساله یک اتفاق مثبت در فوتبال ایران در سال 96 بود.
کد خبر : 264972

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، سال 96 سال خوبی برای فوتبال ملی ما بود و تیم ملی فوتبال با هدایت کی‌روش موفق شد به عنوان سومین تیم دنیا مجوز حضور در روسیه را کسب کند و برای اولین بار طی دو دوره متوالی مجوز حضور در معتبرترین رقابت فوتبالی دنیا را به دست آورد. حضور در جام جهانی قطعا دستاورد خوبی برای فوتبال ملی ایران است اما قطعا چالش‌های زیادی در فوتبال ما وجود دارد که حضور در روسیه نمی‌تواند آنها را از چشم کارشناسان و اهالی فوتبال بپوشاند.


امیر حاج رضایی کارشناس فوتبال، در مورد دستاوردهای فوتبال ایران در رده ملی در سال 96 با خبرنگار ورزشی آنا به گفت وگو پرداخته است.


عملکرد مثبت تیم ملی در سال 96


امیر حاج‌رضایی در مورد عملکرد تیم ملی فوتبال در سال 96 گفت: «تیم ملی در سال 96 در منظر عموم عملکرد موفقی داشت و صعود به جام جهانی 2018 روسیه در حالی به دست آمد که ملی‌پوشان موفق شدند بعد از روسیه میزبان و برزیل به عنوان سومین تیم در دنیا مجوز حضور در روسیه را کسب کنند. توقع جامعه از تیم ملی فوتبال در مرحله اول صعود به جام جهانی بود که این نتیجه به دست آمد. در سال گذشته فوتبال ملی تحت تاثیر رقابت‌های انتخابی جام جهانی بود و کی‌روش با مدیریت خوبی که داشت توانست این پروژه‌ را به بهترین شکل به سرانجام برساند. در هر صورت از تیم ملی به عنوان تیم اول آسیا هم انتظار کمتری از آن نمی‌رفت و اهالی فوتبال هم مطمئن بودند که تیم ملی به جام جهانی صعود خواهد کرد.»


ضعف فدراشیون در آماده‌سازی تیم‌های پایه


وی در خصوص عملکرد تیم‌های پایه فوتبال ایران در سال گذشته بیان کرد: «در فوتبال روز دنیا توجه به تیم‌های پایه اولویت کاری همه باشگاه‌ها و تیم‌های ملی است. بهترین مربیان و استعدادیاب‌ها در آکادمی‌های تیم‌های بزرگ دنیا در حال کار کردن هستند اما متاسفانه در فوتبال ما این اتفاق نمی‌افتد. تیم ملی نوجوانان و جوانان ما دو تورنمنت مهم را در سال 96 پشت سر گذاشتند که عملکرد تیم ملی نوجوانان به مراتب بهتر از تیم ملی جوانان بود. تیم ملی نوجوانان با برنامه‌ریزی خوبی که داشت موفق شد در جام جهانی هند نتایج مطلوبی کسب کند اما عدم برنامه‌ریزی دقیق برای تیم ملی جوانان عملکرد خوبی برای این تیم رقم نزد. تیم جوانان که مهم‌ترین سن باروری جوانان است باید از مربیان استفاده کرد که در بالاترین سطح قرار داشته باشند اما متاسفانه در این مورد شاهد بودیم که از مربیان ضعیفی در تیم ملی استفاده شد و نکته جالب‌تر این است که بعد از رقابت‌های آسیایی در بحرین سرمربی تیم ملی به شکل عجیبی و بدون هیچ پاسخگویی ناپدید شد. کمیته‌های مختلفی در فدراسیون فوتبال برای رسیدگی به اوضاع تیم‌های پایه تشکیل شد که افرادی که در رأس این کمیته‌ها قرار دارند بدون هیچ حس مسئولیتی پاسخگو نیستند نگاه کردن به تیم نوجوانان و جوانان نباید یکسان باشد. مهم‌ترین تفاوت این تیم‌ها سن بازیکنان دو تیم است مربی که در تیم ملی جوانان کار می‌کند علاوه‌بر داشتن دانش فنی باید مدیریت فرهنگی خوبی هم داشته باشد.»



فاجعه در آموزش مربیان داخلی


حاج‌رضایی در مورد بالا رفتن دانش مربیان جوان در ایران گفت:‌ «متاسفانه یا خوشبختانه در حال حاضر در فوتبال ما سه مربی موفق در تیم ملی و باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس فعالیت می‌کنند که هر سه مربی خارجی هستند. مربیان فوتبال ایران و مخصوصا مربیان جوان باید به گونه‌ای آموزش ببینند که بتوانند در سال‌های آینده نیمکت فوتبال ما را تضمین کنند اما این کار نیاز به برنامه‌ریزی و آموزش دارد که متاسفانه تاکنون در فدراسیون شاهد این برنامه‌ریزی نبودیم. در سال گذشته مربیان جوان زیادی در لیگ برتر و لیگ دست اول فعالیت کردند و چه ایرادی دارد که این مربیان را برای ارتقاء دانش فنی به کلاس‌های پیشرفته مربی‌گری در اروپا بفرستیم. فدراسیون تنها کاری که برای مربیان داخلی انجام می‌دهد برگزاری کلاس‌های سه چهار روزه است که هیچ تاثیری ندارد. من آمار دقیقی از تعداد مربیان مدرک‌دار در ایران ندارم اما یکی از دوستان می‌گفت هزار مربی در ایران با مدرک A حضور دارند و اگر این آمار دست باشد واقعا فاجعه است که نتوانیم از این تعداد بالای مربیان مدرک‌دار 5 مربی برای آینده فوتبال خودمان انتخاب کنیم.»


آشنایی مربیان جوان با علم روز مربیگری دنیا


وی در رابطه با عملکرد موفق مربیان خارجی در مقایسه با مربیان ایرانی در مسابقات لیگ گفت: «در هر جامعه‌ای رشد و توسعه فوتبال نیاز به اجرایی کردن بعضی از قوانین دارد فوتبال امروزی امکانات خوب می‌خواهد آموزش و مدرسین سطح بالا و همچنین قوانین مدون به رشد فوتبال کمک می‌کند مربیان داخلی ما از داشتن چنین امکاناتی محروم هستند و برعکس آنها مربیان خارجی که در لیگ موفق هستند تحت چنین شرایطی کار خودشان را پیش بردند. مربیان خارجی که در حال حاضر در لیگ ما عملکرد خوبی دارند مربیان درجه یک اروپا نیستند و تنها فرق آنها با مربیان داخلی ما این است که آنها کارشان را با برنامه‌ انجام می‌دهند و با امکانات و ابزاری که در اختیار داشتند پیشرفت کردند. مربیان بزرگ دنیا هر ماه دور هم جمع می‌شوند و تبادل اطلاعات می‌کنند چون فوتبال ورزش به روزی است. وقتی بایرمونیخ چند ماه پیش به «یوپ‌هاینکس» پیشنهاد مربی‌گری داد او اعلام کرد که از نظر جسمی مشکلی برای کار کردن ندارد اما تنها مشکل من این است که 4 سال از فوتبال دور هستم و طی 4 سال گذشته فوتبال به روزتر شد. در فوتبال ما مربیان هیچ تبادل اطلاعاتی با هم ندارند و در هیچ کلاس پیشرفته‌ای که به بالا رفتن دانش مربی‌گری آنها کمک کند، شرکت نمی‌کنند و این ضعف فدراسیون است که نمی‌تواند چنین برنامه‌هایی را برای مربیان داخلی درنظر بگیرد.»


حضور در جام جهانی رویای پوشالی فوتبال ایران


کارشناس فوتبال در مورد شانس موفقیت تیم ملی در جام جهانی 2018 روسیه در سال جدید اظهار داشت: «تیم ملی در گروه بسیار سختی قرار گرفت و در حال حاضر همه نگاه‌ها به سمت اسپانیا و پرتغال است اما بازی اول تیم ملی مقابل مراکش است و این بازی مهم‌ترین بازی ملی‌پوشان در جام جهانی است. بر خلاف عقیده برخی از کارشناسان، من اعتقاد دارم مراکش حریفی بسیار سخت برای تیم ملی است که بازیکنان بسیار بزرگی در تیم‌های معتبر اروپایی دارد. در حالی که لژیونرهای ما در فوتبال اروپا در 5 لیگ معتبر این قاره حضور ندارند اما شاهد هستیم چند بازیکن مراکش در تیم‌هایی مانند رئال مادرید و یوونتوس بازی می‌کنند. شاید سرنوشت تیم ملی در همان بازی اول مشخص شود. در هر صورت کی‌روش و فدراسیون برنامه‌های خودشان را برای حضور در جام جهانی پیش می‌برند و ما هم امیدواریم تا تیم ملی در روسیه موفق شود اما حضور در روسیه پایان کار فوتبال ایران نیست و نباید صعود از گروه خودمان را آخرین رویای فوتبال ایران تلقی کنیم. فوتبال ایران چالش‌های زیادی دارد که باید بیشتر به آنها توجه شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب