هماهنگی بین بخشی راهکار مهم در پیشگیری و کنترل از زئونوزها
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد صادقی به مناسبت 13 تیرماه روز ملی مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، گفت: در طول سالهای گذشته با ارتقای بهداشت و برنامه ریزیهای صورت گرفته، شاهد کاهش انواع بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در جامعه هستیم اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی، همکاریهای بین بخشی بین نهادهای دامپزشکی، علوم پزشکی، شهرداری و حفاظت محیط زیست را از راهکارهای مهم در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه 450 نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناخته شده است، اظهار کرد: تب مالت، تب کریمه کنگو، هاری، کیست هیداتیک، سالک، سل گاوی و سیاه زخم از مهمترین این بیماریها است.
دکتر صادقی بیان کرد: عملکرد دامپزشکی در کنترل بیماریهای دامی یکی از اصول مهم در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است، چرا که اگر دام سالم داشته باشیم خطر انتقال کاهش و شاهد اینگونه بیماریها نخواهیم بود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی با توجه به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خطرناکترین بیماری مشترک بین انسان و دام است، افزود: این بیماری از طریق تماس با کنه آلوده، تماس با امحا و احشاء حیوان آلوده انتقال مییابد.
به گفته وی؛ خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصول بهار و تابستان از طریق کنه آلوده بیشتر از سایر زمانها است، لذا افرادی که در تماس مستقیم با دامها هستند باید مراقب گزش کنههای ناقل این بیماری باشند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشتی خراسان رضوی پرهیز از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر و خیابانها و مصرف گوشت ممهور به مهر دامپزشکی را از دیگر راهکارهای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو عنوان کرد.
انتهای پیام/