دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 تير 1394 - 10:54
آمار منتشره از مرکز آمار آموزش عالی آلمان نشان داد

دانشجویان فنی مهندسی، پیشتاز «ترک تحصیل»

معضل ترک تحصیل در میانه‌های راه فقط اتفاقی نیست که گریبان دانشجویان ایرانی را بگیرد. این اتفاقی است که در کشورهای اروپایی نیز در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است. تحقیقات نشان می‌دهد هرچقدر رشته سخت‌تر باشد، امکان دلسرد شدن دانشجو بیشتر می‌شود.
کد خبر : 26451

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مرکز آمار موسسات آموزش عالی در آلمان می‌گوید، بیش از نیمی از دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی در آلمان، به ویژه در رشته‌های مهندسی مکانیک و مهندسی برق و الکترونیک، تحصیلات خود را نیمه‌تمام ‌‌رها می‌کنند.


بنا به اطلاعات منتشر شده از سوی دانشگاه‌های اروپایی، در سال 2014 میلادی در حدود 116 هزار نفر در رشته‌های زیر مجموعه فنی و مهندسی در دانشگاه‌های آلمان ثبت نام کرده‌اند.


این آمار افزایش قابل توجه تعداد متقاضیان تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه‌های آلمان در مقایسه با سال قبل از آن را نشان می‌دهد. در سال 2010 حدود 93 هزار نفر از علاقه مندان به رشته‌های یادشده به دانشگاه‌های آلمان راه یافته‌ بودند.


کار‌شناسان آموزشی این آمار را دلگرم کننده توصیف می‌کنند، اما در این میان آمار دیگری هم منتشر شده است که برای علاقه مندان به تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه‌های آلمان چندان رضایت‌بخش نیست: از هر دو متقاضی تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه‌های آلمان، یک نفر پس از گذراندن چند ترم تحصیلی دانشگاه را نیمه کاره ‌‌رها می‌کند.


بیشترین آمار ترک تحصیل در رشته‌های مکانیک و برق


این مرکز آمار موسسات آموزش عالی می‌گوید، تعداد افرادی که تحصیلاتشان را در رشته‌های فنی و مهندسی در آلمان نیمه تمام‌‌رها می‌کنند، به 48 درصد رسیده است.


این مرکز در آماری که منتشر کرده است به تفکیک رشته‌های فنی و مهندسی پرداخته و از جمله در گزارش خود آورده است که میزان ترک تحصیل در رشته‌های مهندسی مکانیک و مهندسی برق و الکترونیک در دانشگاه‌های آلمان حتی به 53 درصد رسیده است.


مرکز آمار موسسات آموزش عالی در آلمان متذکر می‌شود که منظور از نیمه‌کاره رهاکردن رشته‌های مهندسی نه ثبت نام در رشته دیگر، بلکه ترک دائم تحصیل و دانشگاه است.


این آمار در حالی منتشر می‌شود که کارفرمایان در آلمان بار‌ها نسبت به کمبود نیروهای فنی و مهندسان در گرایش‌های مختلف در بازار کار این کشور هشدار داده‌اند.








مرکز آمار موسسات آموزش عالی از جمله دلایل ترک تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی را در نبود انگیزه کافی در متقاضیان و در مواردی عدم تطبیق گرایش مدرک دیپلم با رشته تحصیلی در دانشگاه عنوان می‌کند

دلایل ترک تحصیل در رشته‌های فنی


مرکز آمار موسسات آموزش عالی از جمله دلایل ترک تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی را نبود انگیزه کافی در متقاضیان و در مواردی عدم تطبیق گرایش مدرک دیپلم با رشته تحصیلی در دانشگاه عنوان می‌کند.


افرادی که با تحصیلات متوسطه غیر مرتبط تصمیم به تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی می‌گیرند، ممکن است از پس از گذراندن چند ترم از تصمیم‌شان پشیمان شوند.


برای رفع این مشکل برخی از دانشگاه‌های اروپایی دست به اقدام تازه‌ای زده‌اند. آن ها این امکان را فراهم کرده‌اند که متقاضیان تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی در این دانشگاه‌ها با شرکت در آزمونی تصویر واقع بینانه‌تری از واحدهای درسی به دست آورند.


شرکت در این آزمون در برخی از دانشگاه‌ها و رشته‌ها حتی اجباری است. دسته‌ای دیگر از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه دارمشتات با برگزاری جلسه معارفه پیش از شروع به تحصیل، امکان آشنایی متقاضیان تحصیل در رشته‌های فنی و مهندسی را با مسئولان رشته فراهم می‌کند.از این طریق اطلاعات لازم در اختیار فرد متقاضی قرار می‌گیرد تا با آگاهی بیشتری اقدام به تعیین رشته کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب