دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1396 - 12:49
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد:

اعطای 28 هزار میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در 10 ماه گذشته

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تزریق 2 هزار و 800 میلیارد تومان تسهیلات در 10 ماه گذشته توسط بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.
کد خبر : 263645

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر علیرضا دلیری در نشست خبری جذب سرمایه برای شرکت‌های دانش‌بنیان که صبح امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های آنها نیاز مبرم به منابع مالی دارند با توجه به اینکه بستر فعالیت شرکت‌های های‌تک نیروی انسانی نخبه و دانشگاهی است نیاز به منابع مالی برای آنها مهم‌تر از سایر افراد است. به همین خاطر از هنگام تدوین قانون دانش‌بنیان قانون‌گذار به این امر توجه کرده و به این ترتیب صندوق نوآوری و شکوفایی را پیش‌بینی کرده است.


وی ادامه داد: اعتقاد بر این است که راه نجات کشور از طریق اقتصاد دانش‌بنیان ممکن است. اگر قرار است اقتصاد کشور دانش‌محور باشد باید همه حوزه مالی کشور درگیر این موضوع شوند.


معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: ورود به این عرصه ابتدا ترسی در نهادها ایجاد کرده بود به ویژه بانک‌ها که نمی‌توانستند اعتماد کنند اما ما اعتقاد داریم که این شرکت‌ها می‌توانند در بازار جای خود را پیدا کرده و جایگزین محصولات موجود در بازار شوند معاونت علمی هم تدابیری اندیشیده است تا ریسک این محصولات را کاهش دهد و به همین منظور بیش از 100 خدمت به شرکت‌ها ارائه می‌دهد.


وی با اشاره به تسهیلات و تامین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر منابع مالی نباشد هر چقدر هم طرح داشته باشیم عملیاتی کردن طرح‌ها غیر ممکن می‌شود. در چند سال اخیر 4 میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده شده است صندوق نوآوری و شکوفایی هم خرید 830 میلیارد تومان پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است اما این منابع نمی‌توانستند مشکل اقتصاد دانش‌بنیان را حل کنند. لذا تصمیم گرفته شد تا نهادهای مختلف را برای تامین منابع مالی شرکت‌ها قانع کنیم.


دلیری در ادامه گفت: در یک سال گذشته با 12 بانک تفاهم‌نامه امضا شده و بحث‌های کارشناسی صورت گرفته است و خوشبختانه با افتخار اعلام می‌کنم که بانک‌های کشور در 10 ماه گذشته دو هزار و 800 میلیارد تومان منابع به شرکت‌های دانش‌بنیان تزریق کردند. ما باید این فضا را تقویت کنیم و شرایطی ایجاد شود تا اقتصاد کشور را با منابع پولی موجود به پیش ببریم.


وی خاطر نشان کرد:‌ بعضی از بانک‌ها که مدیریت آنها تفکر دانش‌بنیان است در این زمینه همکاری بیشتری داشتند بانک‌های ملت و صادرات پیشتاز بودند و پاسارگاد، ملی و سپه هم در رده‌های بعدی هستند و خوشبختانه الان شرایطی پیش آمده که تبدیل به رقابت شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان چون تولیدی هستند مرتب در حال جایگزینی محصولات خارجی بوده و چون مرتب در حال ارتقا‌ء هستند و توسط نخبگان مدیریت می‌شوند لذا این بستر می‌تواند کمک کند تا در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنیم.


معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه 90 درصد تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان در 10 ماه گذشته توسط بانک‌ها پرداخت شده است، تاکید کرد: فقط 10 درصد این تسهیلات از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها تزریق شده است بانک‌های خصوصی به راحتی وارد این حوزه نمی‌شوند ولی خوشبختانه این حوزه به حدی سودآور است که 71 درصد پروژه‌ها و در واقع 83 درصد تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان توسط بانک‌های خصوصی صورت گرفته است.


دلیری از مشارکت 22 بانک برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌ها در 10 ماه گذشته خبر داد و گفت:‌ فضایی که بر بانک‌ها حاکم شده است این است که متوجه شده‌اند که دیگر مسکن و دیگر مواردی که در اقتصاد کشور تاثیر منفی می‌گذارند، تاثیرگذار نیستند و به همین خاطر وارد طرح‌های های‌تک و علم و فناوری شده‌اند.


وی با اشاره به ضمانت‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز افزود: یکی از نیازهای اساسی شرکت‌های دانش‌بنیان بحث ضمانت‌نامه است با تلاش‌های معاونت علمی از این طرح صندوق‌های پژوهش و فناوری بخش خصوصی نیز می‌توانند ضمانت‌نامه صادر کنند. در سال 96 بیش از 600 ضمانت‌نامه صادر شده است و ما می‌خواهیم بانک‌ها را هم درگیر بحث ضمانت‌نامه کنیم.


دلیری منابع منابع تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان را به سه دسته صندوق توسعه ملی، بانک‌ها و منابع تلفیقی تقسیم کرد و گفت: در بحث منابع ارزی محدودیتی اصلا نداریم اما در منابع ریالی با توجه به محدودیت‌هایی هم که وجود دارد باز هم با توافق با صندوق توسعه ملی 20 تا 30 درصد منابع ریالی نیز به شرکت‌های دانش‌بنیان داده می‌شود. مقرر شده است در سال 97 سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از صندوق توسعه ملی مستقیم با قرارداد مشترک بین شرکت‌ها با بانک‌ها اختصاص یابد و خوشبختانه سقفی هم برای آن مشخص نشده است.


معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه تعداد 18 بانک خود تقاضای عقد قرارداد در حوزه دانش‌بنیان را به معاونت علمی داده‌اند، اظهار کرد: خوشبختانه میزان بازگشت تسهیلات از سقف معمولی بازگشت‌ها نیز بیشتر و بسیار خوب بوده است افراد شرکت‌های دانش‌بنیان نخبگان و دانشگاهیان کشورمان هستند و باید به آنها اعتماد کرد. زیرساخت شرکت‌های دانش‌بنیان منابع مالی است، منابعی که تولید انبوه انجام می‌دهد و منجر به صادرات شود.


وی با اشاره به قرارداد معاونت علمی با فرابورس ایران تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند برای تامین منابع مالی عرضه سهام داشته باشند ما بیش از 260 شرکت دانش‌بنیان داریم که فروش آنها بالای 10 میلیارد تومان است و این شرکت‌ها می‌توانند از طریق عرضه سهام تامین مالی داشته باشند. ما اعتقاد داریم که شرکت‌های بزرگ باید وارد سیستم بانکی شوند وگرنه گرفتن وام و تسهیلات برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های کوچک کم است و دادن وام به آنها خیانت است چون این شرکت‌ها را با شکست مواجه می‌کند.


معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وقف را نیز به عنوان یکی دیگر از منابع تامین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان نام برد و در این باره توضیح داد: ما سعی کرده‌ایم به همه حوزه‌های تامین منابع مالی ورود کنیم، منابع مالی به اندازه کافی در کشور هست ولی نیاز به مدیریت دارد. خوشبختانه سند وقف علم و فناوری امضا شده است تا منابع وقف در حوزه علم و فناوری هزینه شود اگر قرار است منابع وقف را ببریم دارو بخریم و به بیمار بدهیم بهتر است از آن منابع برای تولید دارو استفاده کنیم تا کمبودها را از بین برده و همه مردم کشور بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. امیدواریم در سال 97 تمام برنامه‌های تامین مالی به خوبی پیش برود و دیگر مشکل تامین منابع برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های آنها نداشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب