حضور هزاران تروریست خارجی از 41 کشور جهان در لیبی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک، در حال حاضر لیبی بعد از افغانستان، عراق و سوریه رتبه چهارم را در جذب جنگجویان تندرو مسلح خارجی به خود اختصاص داده است.
مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک که روند ورود تروریستها تندرو مسلح خارجی به لیبی را از سال 2011 یعنی پس از گذشت فقط چند هفته از آغاز اعتراضات مردم این کشور بر علیه رژیم دیکتاوری معمر قذافی تاکنون دنبال کرده است، گزارش داد که لیبی در حال حاضر لیبی پس از افغانستان، عراق و سوریه رتبه چهارم در جذب جنگجویان خارجی تندرو مسلح دارا است.
این موسسه نوشت که هدف اعلام شده این جنگجویان مسلح تندرو خارجی در ابتدا شرکت در مبارزات بر علیه رژیم قذافی بوده است، و پس از آن بود که گروه «انصار الشریعه» مبادرت به ایجاد اردوگاههای آموزش نظامی و جنگی کرده و همزمان با آن به گسترش شبکههای آموزش نظامی و ارتباطی با گروه انصار الشریعه در تونس، سازمان القاعده در کشورهای مغرب اسلامی یا همان القاعده در شمال آفریقا و نیز دیگر گروههای تندرو مسلح در سوریه اقدام کرد.
موسسه واشینگتن افزود: در حالی که آن تروریست های مسلح خارجی قادر به انجام عملیات مسلحانه و جنگی در کشورهای اصلی و محل اقامت خود نبودند، در اوضاع ناپایدار لیبی فرصت و جای پایی یافتند تا به افکار و اقدامات خود جامۀ عمل پوشانده از این کشور به عنوان پناهگاه و پایگاهی برای فعالیت های افراط گرایانه خود استفاده کنند.
در گزارش این موسسه آمده است که تعداد جنگجویان مسلح تندرو خارجی در لیبی در 7 سال اخیر به چیزی ما بین 2600 الی 3500 نفر رسیده است که این تعداد از تروریست خارجی از 41 کشور جهان خود را به کشور لیبی رساندند.
علیرغم اینکه ساختار تشکیلاتی گروه داعش در لیبی - یکی از بزرگترین گروه های تندرو در این کشور – را بیشتر تروریستهای از کشور مجاور تونس تشکیل میدهند، اما براساس گزارش موسسه واشینگتن وسعت سربازگیری گروه داعش لیبی بسیار گستردهتر است و به کشورهای افریقایی امتداد پیدا کرده و به مناطقی دور دست از جهان از جمله استرالیا گسترش یافته است.
انتهای پیام/