نشست هم اندیشی بررسی ابعاد حقوقی قراردادهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران
به گزارش خبرنگار آنا، نوری با ذکر تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بیان نکاتی از مقامات معنوی آن بانوی بزرگوار به اهمیت خطبه فدکیه اشاره کرد و یادآور شد که این خطبه بسیار شیوا و بلیغ بوده و از نظر اعتقادی و ادبی حاوی نکات بسیار ارزشمندی است و میراث گرانبهایی برای تشیع محسوب می شود و لازم است همگان به خوبی در مطالعه این خطبه اهتمام ورزند.
در ادامه جلسه موضوع قراردادها در کشور مورد بررسی قرار گرفت و این کارشناس امور قراردادهای بین المللی گفت: « متأسفانه در ایران، جایگاه حقوقی قراردادها خیلی مورد توجه افراد نیست و یک قرارداد خوب باید چهار ویژگی اساسی داشته باشد که عبارتنداینکه 1- تعهدات طرفین قرارداد و داده ها و ستانده های طرفین باید تقریباً متوازن باشد. 2- تعهدات طرفین شفاف و قابل ارزیابی و اندازه گیری باشد. عبارات و کلمات مندرج در متن قرارداد باید دارای معنا و مفهوم مشخص و دقیق باشد و بار حقوقی آنها باید در نظر گرفته شود و از بکار بردن عبارات و اصطلاحات دو پهلو اجتناب شود. 3- در یک قرارداد خوب، گام های طرفین و مراحل اجرای قرارداد باید به صورت متقابل و همگام باشد. 4- در هر قرارداد باید مرجع رسیدگی به اختلافات مشخص شود و برای این منظور معمولاً کمیسیون مشترکی برای بررسی موارد نقض و تخطی از شرایط قرارداد در نظر گرفته می شود.»
نوری یادآور شد که با در نظر گرفتن این ویژگی ها می توان به بررسی دقیق قراردادهای منعقد شده توسط ایران پرداخت. مثلاً در قرارداد برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به "برجام"، طرفین از برخی واژگان بکار رفته در متن قرارداد برداشت های متفاوتی دارند و این باعث شده تا علی رغم اینکه ایران به تمامی تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده است، اما طرف مقابل بسیاری از اقدامات را هنوز حتی شروع نیز نکرده است و با این وجود ساختار اصلی تحریم ها همچنان باقی مانده است.
به گفته این کارشناس امور قراردادهای بین المللی، قرارداد برجام هنوز نتوانسته است آثار و نتایج مثبت ملموسی بر اقتصاد ایران داشته باشد، اما از نظر اجتماعی به عنوان یک تجربه دارای ارزش است و به ما به درستی آموخت که بسیاری از کشورهای غربی و بویژه آمریکا قابل اعتماد نیست.
انتهای پیام/