دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1396 - 09:44
معاون فرهنگی دانشگاه تهران مطرح کرد:

عدم باور مدیران اجرایی کشور به جوانان/ سازمان‌های عریض و طویل ماموریت‌شان را به جوانان بسپارند

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: متاسفانه قشری از مدیران اجرایی کشور با سن بالا حاضر نیستند بپذیرند جوانانی که در دهه 60 با تلاش خود این کشور را نجات دادند، می‌توانند امروز هم همین کار را بکنند.
کد خبر : 262181

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه اولین جشنواره ایده‌پردازی هوایی و هوانوردی با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، مهندس بیرانوند مشاور ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی ریاست جمهوری در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.


مهدی تاج‌پور، دبیر علمی این جشنواره در مراسم اختتامیه با بیان اینکه جشنواره ایده‌پردازی هوایی و هوانوردی از اردیبهشت امسال آغاز به کار کرده است، گفت: در این جشنواره 3 کارگاه خلاقیت و نوآوری، طراحی و تدوین کسب و کار و ایده‌پردازی در صنعت هوانوردی برگزار شد.


تاج‌پور با بیان محورهای این جشنواره شامل بهینه‌سازی مصرف سوخت، کاربردهای نوین وسایل پرنده، ایمنی پرنده‌های بدون سرنشین و کاربرد فناوری‌های نوین در طراحی هواپیما خاطرنشان کرد: این جشنواره با مشارکت همه کانون‌های علمی دانشگاه‌های سراسر کشور به ویژه انجمن‌های هوا و فضا برگزار شده است.


در ادامه این مراسم دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تسلیت ایام حضرت فاطمه‌(س) و حادثه دلخراش هواپیمای تهران- یاسوج گفت: این واقعه تاسف‌بار است و جای تسلیت دارد. متاسفانه دانشجویان دانشگاه تهران نیز در این حادثه بودند و جان خود را از دست دادند که امیدواریم تدابیری اندیشیده شود تا کمتر شاهد این اتفاقات باشیم.


وی ادامه داد: متاسفانه در بعضی از کشورها از جمله ایران این اتفاقات زیاد است اما دلایل آن، دلایلی است که به نظر می‌رسد با کمی تدبیر می‌توان آنها را برطرف کرد. هرچند که متاسفانه سال 96، سال خوبی نبود و در آن اتفاقات دردناکی افتاد، اما امیدواریم سال آینده سال خوبی برای همه ایرانیان باشد.


سرسنگی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره کار بسیار دشواری بوده است و ضمن تشکر از دانشجویان برای مشارکت در جشنواره ایده‌پردازی هوایی و هوانوردی گفت: امیدواریم کماکان حمایت‌های خوب معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داشته باشد. ما در کشور مشکلات زیادی داریم و در این شکی نیست. کمبود امکانات در کشور زیاد و به میزان نیازهای جامعه علمی کشور نیست، اما من به یک چیز اعتقاد دارم، درست است که ما کاستی‌های زیادی داریم و نیازها و مشکلات زیادی هم داریم، اما متاسفانه هنوز از ظرفیت‌های موجود استفاده نکرده‌ایم.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران مهم‌ترین مولفه حوزه ظرفیت را نیروی عظیم و پرقوت دانشجویان دانست و گفت: این نیروی پرقدرت در تشکل‌های علمی جمع شده‌اند ولی ما هنوز نتوانسته‌ایم از آنها استفاده کنیم. هرچند در دانشگاه تهران 180 انجمن علمی فعالیت می‌کنند، اما ما به این هم قانع نیستیم و اعتقاد داریم که در برنامه توسعه دانشگاه تهران این رقم می‌تواند به سه برابر افزایش پیدا کند.


وی با طرح این سوال که ما چقدر از ظرفیت انجمن‌ها استفاده کرده‌ایم؟، تاکید کرد: من مطمئنم این جشنواره می‌تواند آثار مناسبی در سال‌های آینده هم به کشور و هم برای جامعه علمی داشته باشد. این جشنواره و بسیاری دیگر از جشنواره‌ها توسط تعدادی جوان متعهد در یک انجمن علمی برگزار شده است که شاید سازمان‌های عریض و طویل نتوانند یک درصد آن را هم انجام دهند.


سرسنگی تاکید کرد: اگر سازمان‌های عریض و طویل بخشی از ماموریت‌های خود را به دانشجویان بسپارند هم بهتر و ارزان‌تر برگزار خواهد شد و هم به فضای نشاط دانشجویان افزوده می‌شود. امیدواریم مسئولان به این نکته توجه کنند تا با یک سرمایه‌گذاری اندک طیفی وسیع از دانشجویان را فعال کنیم.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود گفت: باید دانشجویان را برای انجام کارهای بزرگ آماده کنیم هرچند که آنها نیز باید خود پا پیش بگذارند. خیلی از ایده‌ها می‌تواند تبدیل به ایده‌های بزرگی در این مملکت شود. بسیاری از همین جوانان در زمان جنگ کارهایی کردند که باورنکردنی است. این جوانان آن زمان ارزشمند بودند و به آنها توجه می‌شد، اما متاسفانه قشری از مدیران اجرایی کشور با سن بالا حاضر نیستند بپذیرند که همین جوانان که توانستند در دهه 60 با تلاش خود این کشور را نجات دهند، می‌توانند امروز هم همین کار را بکنند.


نخبگان کشور ما به خاطر اینکه احساس می‌کنند جایی در کشور وجود ندارد تا ایده‌های آنها را به سرانجام برساند، به کشورهای دیگر روی می‌آورند

سرسنگی بر یافتن حلقه مفقوده در کشور تاکید کرد و افزود: ما در کشورمان یک حلقه مفقوده داریم. ایده‌های خوبی وجود دارد اما جریانی و زیرساختی که می‌خواهد این ایده‌ها را به محصول تبدیل کند نداریم که این یک ضعف است. مطمئنا اگر این حلقه مفقوده یافت نشود، برگزاری هزار جشنواره هم فایده ندارد و نهایتا جوانان دانشجو عاصی می‌شوند و همان فرار مغزها پیش می‌آید.


وی اظهار داشت: نخبگان کشور ما به خاطر اینکه احساس می‌کنند جایی در کشور وجود ندارد تا ایده‌های آنها را به سرانجام برساند، به کشورهای دیگر روی می‌آورند.


جشنواره کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار می‌شود


معاون فرهنگی دانشگاه تهران بر استفاده از ظرفیت پارک علم و فناوری این دانشگاه به عنوان یکی از سرآمدترین پارک‌های کشور برای حمایت از دانشجویان تاکید کرد و در ادامه گفت: از ابتدای برگزاری جشنواره‌ها باید ایده‌های دانشجویان در این پارک پر و بال داده شود تا به محصول تبدیل گردد. ما باید فرآیند تکامل را در دانشگاه تهران ایجاد کنیم و راه آن ارتباط دانشجویان با پارک علم و فناوری است.


وی به حوزه کارآفرینی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: کارآفرینی یکی از محورهای برنامه سوم توسعه دانشگاه تهران است. در حوزه کارآفرینی مسئولیت داریم، الان دیگر دنیا، دنیایی نیست که به کارآفرینی کاری نداشته باشد. ما باید برای آینده دانشجویان و مسئولیت‌پذیری اجتماعی آنها برنامه‌ریزی کنیم. نباید این‌طور باشد که دانشجویان بیایند سر کلاس‌ها مطلبی یاد بگیرند و یک مدرکی به آنها داده شود و فارغ‌التحصیل شوند.


سرسنگی مسئولیت دانشگاه را ساختن انسان‌هایی دانست که به درد جامعه بخورند و در آن مشارکت داشته باشند. وی ادامه داد: ما باید درباره حضور اجتماعی دانشجویان فکر کنیم. بعضی از دانشگاه‌های بزرگ دنیا امروز افتخارشان این است که چند رئیس‌جمهور، نماینده و غیره تحویل جامعه داده‌اند.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران از برگزاری جشنواره بزرگ کارآفرینی این دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: صنعت هوافضا امروز یکی از مباحث مهم جهان است که باعث شده تا بعضی از کشورها با آن پز بدهند. بنابراین ما هم باید به این حوزه کاملا توجه کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب