عدم اجازه به طرف خارجی برای ورود به مسائل مالی کشور/ توافق 34 طرح مشترک ایران و آلمان نهایی شد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، 150 پروژه مشترک تحقیقاتی بینالمللی توسط دانشگاهیان کشور در سال جاری آغاز شده است. مجریان این طرحها برای هماندیشی با مسئولین وزارت علوم در حوزه بینالملل امروز با شرکت در نشست هماندیشی، درباره مشکلات احتمالی انجام این پروژهها بحث و گفتوگو کردند.
نگرانی درباره چابکی کار، ایجاد شفافیت در آییننامهها و چارچوبهای عملیاتی، حمایتهای مالی و خدماتی و لزوم برداشتن نگاه امنیتی جامعه و مسئولان نسبت به انجام این طرحها از جمله مواردی بود که توسط مجریان طرحهای مشترک بینالمللی در این جلسه مطرح شد.
تلاش وزارت علوم برای جذب گرنتهای بینالمللی از طریق طرحهای مشترک
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم در این نشست با بیان اینکه انجام طرحهای مشترک یکی از سیاستهای وزارت علوم است، اظهار داشت: برای انجام این کارها اهدافی مهم دنبال میشود که از جمله آن استفاده از تجهیزات، آزمایشگاهها و کتابخانههای دیگر کشورها، انتقال دانش به داخل کشور، قرار گرفتن در چرخش علمی دنیا از مهمترین این اهداف است. ما قصد داریم که به سمت طرحهای اثرگذار ملی و اثرگذار در اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم و تلاش گسترده ما این است که از این طریق تمرین کنیم تا بتوانیم گرنتهای بینالمللی را جذب کنیم.
حسین سالار آملی با تاکید بر اینکه وزارت علوم سیاستگذار و حمایت کننده است، اجرای دورههای مشترک، پژوهشهای مشترک، راهنمایی مشترک دانشجویان دکتری و سمینار و کارگاه مشترک را از محورهای همکاری متقابل بینالمللی عنوان کرد و گفت: همه اینها با تعلیم محورهای پژوهشی، اطلاع کامل دو کشور، دریافت پروژه از دو کشور و داوری آنها، نشست مشترک برای توافق نهایی درباره طرحها و در نهایت اعلان عمومی و حمایت و نظارت انجام میگیرد.
وی در ادامه به انتظارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اساتید و مجریان طرحهای مشترک بینالمللی اشاره کرد و گفت: انتظار داریم که اساتید تلاش جدی داشته باشند، برای استفاده از آزمایشگاههای طرف مقابل برنامهریزی کنند و نیز دعوت از اساتید مرتبط برای حضور در ایران و تبادل دانش فنی و تلاش برای ارائه مقاله مشترک، ثبت اختراع مشترک و ... از دیگر موارد مورد انتظار وزارت علوم از مجریان طرحها است.
توافق 34 طرح مشترک ایران و آلمان نهایی شد
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل با تاکید بر اینکه باید نگاه دراز مدت به همکاریهای بینالمللی داشته باشیم، تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طور جدی تاکید دارد که مجریان طرحها به طرف خارجی اجازه ندهند که به مسائل مالی کشور ورود کنند.
سالار آملی با بیان اینکه 17 طرح مشترک پژوهشی با اتریش، 15 مورد با فرانسه، 26 مورد با اروپا آغاز شده است، از نهایی شدن توافق ایران و آلمان بر سر 34 طرح مشترک در هفته آینده در دانشگاه علم و صنعت ایران خبر داد.
انتهای پیام/