دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 بهمن 1396 - 15:04
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت:

بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است

رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه دو سوم عوامل کلی قابل پیشگیری در بروز سرطان به شیوه زندگی مربوط است، تاکید کرد: ٤٠ تا ٥٠ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و چنانچه شیوه زندگی اصلاح شود، میزان بروز سرطان‌ها نیز کاهش می‌یابد.
کد خبر : 260414

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی قنبری مطلق در خصوص جدیدترین وضعیت بیماری سرطان در کشور با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند، گفت: برای اینکه جوامع را باهم مقایسه کنیم یا اینکه یک کشور را در بازه زمانی مختلف با خودش مقایسه کنیم، از شاخصی به نام ASR یا بروز استاندارد شده سنی استفاده می‌کنیم.
وی افزود: در ایران براساس آخرین و جدیدترین آمار، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۷۳ مرد و ۱۳۷ زن به سرطان مبتلا می‌شوند، البته این عدد در مقیاس جهانی به ترتیب ۲۰۵ و ۱۶۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزارنفر است، بنابراین بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است، اما نکته‌ای که اهمیت دارد، این است که بروز سرطان در کشورهای مختلف به خصوص در کشورهای درحال توسعه در حال افزایش است و بیشترین افزایش را در منطقه شرق مدیترانه مشاهده می‌کنیم و طبق تقسیم بندی‌های سازمان جهانی بهداشت، ایران را نیز شامل می‌شود.
قنبری مطلق با بیان اینکه مهم ترین دلایل افزایش سرطان در کشورهایی مانند ایران افزایش امید به زندگی در مردم است، گفت: امید به زندگی در ایران در طول ۴ دهه اخیر، کمتر از ۶۰ سال بوده، اما در حال حاضر امید به زندگی در ایران در مردان ۷۴ سال و در زنان به ۷۸ سال رسیده است و طبعا با افزایش سن مردم و پیش رفتن به سوی سالمندی، تعداد بروز سرطان در کشور افزایش پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: شیوه زندگی ناسالم نیز عامل دیگری است که در ابتلا به بیماری سرطان نقش اساسی دارد و در این میان نقش تغذیه از همه بیشتر است، لذا خودمراقبتی، انتخاب تغذیه مناسب و سبد غذایی سالم از اهمیت دوچندان برخوردار است.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: یکی دیگر از موارد شیوه زندگی، عدم تحرک بدنی کافی است که حدود ٣٥ درصد ایرانیان فعالیت بدنی کافی ندارند.
وی گفت: علاوه بر شیوه زندگی، عوامل محیطی مانند آلودگی هوا هم در بروز سرطان نقش دارد، مثلا میزان مصرف سوخت‌های فسیلی و یا میزان مصرف انرژی در ایران بیشتر از متوسط جهانی است.


قنبری مطلق با بیان اینکه دو سوم عوامل کلی قابل پیشگیری در بروز سرطان به شیوه زندگی مربوط است، تاکید کرد: ٤٠ تا ٥٠ درصد سرطان قابل پیشگیری هستند و چنانچه شیوه زندگی اصلاح شود، میزان بروز سرطان‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب