مقصر بیاحترامی به ورزشکاران المپیکی ایران «توماس باخ» است
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ورزشکاران ایرانی در بازیهای المپیک زمستانی 2018 پیونگچانگ کرهجنوبی به همراه ورزشکاران کرهشمالی مورد تحریمهای سیاسی قرار گرفتند و همانند ورزشکاران دیگر کشورها نتوانستند از گوشیهای تلفن همراهی که شرکت سامسونگ به تمامی ورزشکاران حاضر در مسابقات داده بود، استفاده کنند. در پی این اقدام صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک اعلام کرد جهت دلجویی از ورزشکاران کشورمان برای آنها گوشی تلفن همراه تهیه شود و شاهرخ شهنازی دبیر کمیته المپیک خواستار عذرخواهی شرکت سامسونگ و کشور کرهجنوبی شد. ضمن اینکه سفیر کرهجنوبی در ایران به وزارت امورخارجه اظهار شد.
به دنبال این اتفاقات شرکت سامسونگ اعلام کرد که مسئولیت توزیع هدایا و گوشیهای 1100 دلاری با کمیته بینالمللی المپیک بوده و ارتباطی به این شرکت ندارد. اگر چه طبق اخبار منتشر شده، نماینده شرکت سامسونگ از ایران عذرخواهی کرده است اما چون این عذرخواهی رسمی نبوده است، دادستان کل کشور طی دستور ویژهای به معاون خود در حقوق عمومی اعلام کرد که مدیر این شرکت در ایران احضار شود و نسبت به موضوع، اخذ توضیح و بررسی صورت گیرد تا چنانچه متعهد به جبران خسارت معنوی به نحو متناسب با اقدام اهانت آمیز خود شدند، زمان مناسبی را تعیین و به مرکز شرکت اعلام نمایند.
بهرام افشارزاده دبیر سابق کمیته ملی المپیک درباره ندادن گوشیهای تلفن همراه به ورزشکاران ایرانی در بازیهای المپیک زمستانی پیونگچانگ به خبرنگار ورزشی آنا، گفت: «اسپانسرها در بازیهای المپیک چه حمایت مالیشان و چه کالاییشان از ورزشکاران حاضر در مسابقات را در اختیار کمیته بینالمللی المپیک قرار میدهند و این بار هم شرکت سامسونگ گوشیهای تلفن همراه را مسئول IOC داده است.»
وی ادامه داد: «به تظرم توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک در این رابطه مقصر است که اجازه داده در کمیتهای که خودش ریاست آن را برعهده دارد مسائل سیاسی بر ورزش تاثیر بگذارد. منشور کمیته بینالمللی المپیک اجازه نمیدهد که سیاست بتواند بر ورزشکاران حاضر بر مسابقات اثر سویی داشته باشد و این خلاف مقررات المپیزم است. باید ورزشکاران تمامی کشورها به یک فرم و یک شکل دیده شوند. چنین رفتاری پسندیده نیست و مدتهاست که از صحنه ورزش برخورد سیاسی حذف شده است.»
افشارزاده خاطرنشان کرد: «به نظرم سرپرست کاروان ایران در بازیهای پیونگچانگ هم باید دقت بیشتری میکرد و امکاناتی که برای تمامی ورزشکاران فراهم شده را مورد بررسی قرار میداد تا فرصت چنین سوءاستفادهای را علیه ورزشکاران ایرانی میگرفت. ما همواره باید مراقب سیاستهایی که کشور آمریکا و متحدانش علیه ایران اجرا می کنند، باشیم. ورزش ما نیاز به افراد حرفهای دارد که در زمان رخ دادن اتفاقات غیرمنتظره بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند و البته که پیشبینی رخ دادن هر نوع حادثهای را بکنند.»
دبیر سابق کمیته ملی المپیک با اشاره به اقدام به موقع صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک بیان کرد: «صالحی به مسائل سیاسی روز دنیا شناخت کافی را دارد و به خوبی این قضیه را مدیریت کرد. همچنین دیگر اعضای کمیته هم به موقع وارد عمل شدند و اجازه ندادند تا به اعتبار ورزش ایران لطمهای وارد شود. حمایت از کلیه نمایندگان کشورمان در کرهجنوبی روحیه آنها را برای مصاف با حریفان افزایش داد. ورزشکاران کشورهای سراسر دنیا در المپیک بدون در نظر گرفتن ملیت، رنگ، دین، مذهب، نژاد و سیاست باید به مصاف هم بروند و حمایت مناسب از ورزشکاران ایران باید مشابه تمامی کشورها از سوی کمیته بینالمللی المپیک صورت گیرد.»
وی تاکید کرد: «در هماهنگی کمیته ملی المپیک با وزارت ورزش و جوانان و وزارت امور خارجه اقدامات سریع در خصوص اینکه از ورزشکاران ایران عذرخواهی شود، انجام شد. در این راستا علاوه بر دولت و کمیته کمپین اجتماعی دفاع از عزت ایرانی و ورزشکاران حاضر در المپیک زمستانی پیونگ چانگ هم شکل گرفت که تمامی این اقدامات پسندیده است.»
انتهای پیام/