دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1394 - 12:39
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با آنا:

55 درصد کودکان تا شش ماهگی به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه می‌کنند

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با بیان اینکه 55 درصد کودکان تا شش ماهگی به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه می‌کنند، گفت: آمارها نشان می‌دهد مصرف شیر مادر تا پایان 2 سالگی در 70 درصد از کودکان تداوم دارد.
کد خبر : 25890

دکتر سید حامد برکاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره سرانه تغذیه انحصاری با شیر مادر در کودکان گفت: حدود 55 درصد کودکان تا شش ماهگی به صورت انحصاری از شیر مادر تغذیه می‌کنند. در سال اول زندگی شیر مادر غذای اصلی کودک محسوب می‌شود اما بعد از 12 ماهگی و ابتدا 2 سالگی کودک می‌تواند علاوه بر شیر مادر از غذاهای کمکی همراه با شیر مادر استفاده کند.


رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، افزود: آمارها نشان می‌دهد مصرف شیر مادر تا پایان 2 سالگی در 70 درصد از کودکان تداوم دارد.


وی با توجه به فواید شیردهی در مادران گفت: شیردهی به کودک موجب کاهش احتمال ابتلای مادر به سرطان دهانه رحم و تخمدان می‌شود هم چنین این امر موجب کاهش وزن مادر می‌شود و از چاقی کودک در آینده جلوگیری می‌کند.


برکاتی افزود: برخی از مادران بر این باور هستند با اجتناب از شیردهی به کودک می‌توانند طی مدت زمان کوتاه دچار کاهش وزن شود این در حالی است که این روش به هیچ عنوان آنها را به اهداف مورد نظر نزدیک نمی‌کند بلکه مادران می‌توانند با کمی افزایش فعالیت فیزیکی و شیردهی به کودک تا شش ماهگی به ترکیب بدنی قبل از بارداری دست پیدا کنند.


رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در ادامه درباره فواید تغدیه کودک از شیر مادر عنوان کرد: مصرف شیر مادر موجب تقویت سیستم ایمنی کودکان می‌شود که در نتیجه کودک کم‌تر به بیماری‌هایی از قبیل دیابت، بیماری‌های عروق قلب و مغز مبتلا می‌شوند هم چنین این نوع تغذیه موجب می‌شود کودکان کم‌تر دچار بیماری‌های اسهالی شوند.


وی در ادامه تصریح کرد: کودکانی که از شیرمادر تغذیه می‌کنند حداقل 2 بار کم‌تر از سایر کودکان دچار درد‌های عفونی در ناحیه گوش می‌شوند. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد ضریب هوشی (IQ) دو کودک که در شرایط خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی و ... یکسان هستند متفاوت است و ضریب هوشی کودکی که از شیر مادر تغذیه کرده است 8 تا 11 درجه بیش از کودکی است که از مصرف شیر مادر محروم بوده است.


رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با توجه به اینکه در حال حاضر برخی از تولید کنندگان سعی بر تولید شیرخشک با محتوایی همانند شیر مادر هستند، گفت: سال‌هاست که تولیدکنندگان سعی بر تولید چنین محصولی دارند که ما هر ساله شاهد ادعاهای جدید آنها هستیم اما باید گفت شیر مادر هیچ جایگزینی ندارد.


برکاتی اضافه کرد: هر چه تولیدکنندگان سعی بر تولید شیرخشکی با محتوای مشابه شیر مادر داشته باشند اما نمی‌توانند سلول‌های ایمنی زنده موجود در شیر مادر را تولید و به آن بیفزایند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب