کدام زنان در معرض یائسگی زودرس هستند؟
دکتر مریم سادات حسینی، مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره یائسگی زودرس و علائم آن، گفت: یائسگی زودرس با علائمی نظیر گُرگرفتگی، بیخوابی، کلافهشدن، تعریق شبانه و ... بروز مییابد. بروز یائسگی زودرس علل مختلفی دارد که از جمله آن میتوان به داشتن زمینه ژنتیکی، اختلالات کروموزومی، قرار گرفتن در معرض برخی مواد و شیمی درمانی اشاره کرد.
وی افزود: زنانی که سابقه خانوادگی یائسگی زودرس دارند باید حتما به محض مشاهده هر گونه تغییر در سیکل قاعدگی از جمله کاهش خونریزی، نامنظم شدن دوره قاعدگی و ... به پزشک مراجعه و از نظر ذخیره تخمدانی مورد بررسی قرار بگیرند.
حسینی درباره تاثیر شیمی درمانی در بروز یائسگی زودرس، بیان کرد: زنانی که در دوران کودکی، بلوغ و پس از آن تحت شیمی درمانی قرار گرفتهاند باید برای بررسی ذخیره تخمدانی به متخصص زنان مراجعه کنند. امروزه برای پیشگیری از تاثیر شیمی درمانی بر ذخیره تخمدانی به زنان توصیه میشود قبل از آغاز شیمیدرمانی نسبت به دخیره تخمدانها اقدام کنند.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: البته در برخی موارد یائسگی زودرس به دلایل ناشناخته بروز مییابد.
حسینی با بیان اینکه یائسگی زودرس به معنای کاهش ذخیره تخمدانی در زنان است، بیان کرد: تعدادی تخمک از بدو تولد در بافت تخمدانی زنان وجود دارد که تعداد آن تا پایان عمر ثابت است، اما در برخی موارد به دلیل ابتلای افراد به بیماریهای خاص، زمینههای ژنتیکی و عوامل ناشناخته تعداد تخمکها کاهش مییابد که این مساله باروری زنان را با خطر مواجه میکند.
وی درباره راههای درمان این عارضه، گفت: هیچ درمانی برای بازگرداندن ذخیره یا بافت تخمدانی به حالت اولیه وجود ندارد و متخصصان صرفا با درمانهای هورمونی و جایگزین از عوارض این عارضه جلوگیری میکنند.
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در صورت صفر شدن ذخیره تخمدانی امکان باروری برای زنان وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر ذخیره تخمدانی صفر شود امکان باروری از تخمدان خود فرد وجود ندارد.
وی افزود: در چنین مواردی زوجین باید برای دریافت تخمک و یا جنین اهدایی به مراکز ناباروری مراجعه کنند.
انتهای پیام/