دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1396 - 15:36
دکتر فرهاد رهبر در شورای گسترش دانشگاه مطرح کرد:

جابجایی اعضای هیات علمی در طرح ناحیه‌بندی دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طرح ناحیه‌بندی این دانشگاه، گفت: در این طرح اعضای هیات علمی متناسب با نیاز واحدها و مراکز دانشگاهی جا‌به‌جا می‌شوند.
کد خبر : 258459

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه شورای گسترش دانشگاه آزاد اسلامی به ریاست دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.


رهبر در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مشکل اساسی کشور در دهه 60 تأسیس شد، گفت: تعداد زیادی از افراد جامعه در آن مقطع، متقاضی تحصیلات دانشگاهی بودند که شرایط و امکانات کشور پاسخگوی مطالبات آنها نبود و دانشگاه آزاد اسلامی در راستای نیاز به تحصیل داوطلبان شکل گرفت.


وی با بیان اینکه دیگر در دهه 90، افراد جامعه دغدغه آموزش عالی ندارند و نیاز اصلی و مبرم آنها اشتغال است، اظهار کرد: همانطور که دانشگاه آزاد اسلامی در دهه 60 به خوبی به نیاز جامعه پاسخ داد، باید در دهه جاری نیز مطالبات کشور را پاسخ دهد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر همزمانی توسعه کیفی و گسترش کمی در آموزشکده‌های سما خاطرنشان کرد: با توجه به تحلیل‌های جمعیتی، موج جدیدی از دانش‌آموزان در راه است که سما باید برای جذب آنها برنامه‌ریزی کند.


رهبر ادامه داد: سازمان سما همچنین باید برای مهارت‌آفرینی متناسب با مزیت‌های نسبی در منطقه که منجر به ایجاد شغل می‌شود، برنامه‌ریزی داشته باشد.


وی با تأکید بر اینکه امروز کشور دیگر نیازی به تربیت مهندس ندارد، افزود: در حال حاضر تربیت تکنسین از نیازهای کشور است که دانشگاه آزاد اسلامی دارای امکانات خوبی در این زمینه است و باید از آن بهره‌مند شد.


رهبر با بیان اینکه باید دانشگاه آزاد اسلامی نقش ملی خود را در تربیت تکنسین و ایجاد شغل ایفا کند، گفت: باید ملی فکر کنیم و منافع دانشگاه آزاد اسلامی را در نظر بگیریم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه بیکاری و ناامیدی در جامعه رو به افزایش است، اظهار کرد: به همین منظور باید بر روی آموزش‌های مهارتی اهتمام و تمرکز بیشتری داشته باشیم چرا‌که منجر به کارآفرینی و اشتغال می‌شود.


آموزش‌های الکترونیک باید در دستور کار قرار بگیرد


وی ادامه داد: آموزش باید از حالت سنتی خارج و به سمت مدرن پیش برود. آموزش‌های الکترونیک باید در دستور کار قرار بگیرد و نیاز مخاطبان برای آموزش به طور دقیق سنجیده شود.


دکتر فرهاد رهبر در خصوص ایجاد دانشکده های جدید، گفت: باید مجتمع هایی از دانشکده های مختلف تأسیس شود و این امر زمینه ساز گسترش بین رشته ها خواهد بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برای مقاطع پایین‌تر از کارشناسی باید به سمت آموزش‌های مهارتی و برای مقاطع بالاتر از کارشناسی باید به سمت رشته های بین‌رشته‌ای حرکت کنیم.


وی به طرح ناحیه بندی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: در این طرح دانشجو جا‌به‌جا نمی‌شود، بلکه اعضای هیات علمی متناسب با نیاز واحدها و مراکز دانشگاهی جا‌به‌جا می‌شوند.


دکتر فرهاد رهبر در ادامه با تأکید بر اینکه تنها 25 تا 30 درصد درآمد دانشگاه‌های غیردولتی در دنیا از شهریه است، گفت: باقی درآمدهای آنها از مراکز خیریه و گرنت (پژوهانه) است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: باید سازوکاری برای اعضای هیات علمی تعریف شود تا در یک بازه زمانی مشخص به عنوان مثال 4 الی 5 سال موفق به جذب گرنت شوند.


وی همچنین در خصوص ارتباط با صنعت گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید روی صنایعی تمرکز و سرمایه گذاری کند که در خود مجموعه دانشگاه مورد استفاده قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته