بهترین راه مبارزه با اعتیاد، معتاد نشدن است!
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در دوازدهمین جشنواره سراسری معرفی و انتخاب آثار برتر مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها با بیان اینکه ایران در حوزههای مختلف علیرغم تمام مخالفتها، تهدیدها، جنگهای تحمیلی، تحریمها در مسائل اقتصادی و نظامی توانسته این مسیر پر فراز و فرود را به خوبی طی کند، اظهار کرد: با لطف خداوند و همراهی مردم باید جوانان نیز متناسب با شرایط فعلی رسالت خود را در این عرصه حساس و مهم انجام دهند.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی انقلاب با سال 57 قابل مقایسه نیست، گفت: تغییرات و تحولات به سرعت در حال انجام است و شرایطی که امروز در آن قرار داریم در سه حوزه تغییر نسل، تکنولوژی و سبک زندگی متفاوت است.
وزیر کشور با بیان اینکه باید به شیوهای عمل کنیم که پاسخگوی این سه نیاز باشیم، تصریح کرد: باید اقدامات به گونهای انجام شوند تا مطالبات مردم را پاسخ دهیم در غیر این صورت رسالت خود را به خوبی انجام ندادهایم.در واقع انطباق و پاسخگویی با توجه به پیچیدگیهای پیشرو در بعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی امروز سختتر از زمان جنگ است. در زمان جنگ ارادهها مشخص بود اما پیچیدگیهای امروز شرایط رقابت و مقابله با سختتر کرده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: ادعا کردیم میخواهیم حکومتی مبتنیبر اراده ملت و مبنیبر اصول دینی و ایمان و بر اساس استقلال و حاکمیت مردم در حالی که شرایط مطلوب دنیوی و اخروی برای آنها فراهم است ایجاد کنیم این ادعای بزرگی است و در این زمینه هر کسی باید به وظیفه خود باور و ایمان داشته باشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در حوزه اجتماعی با آسیبهای مهمی مواجه هستیم، افزود: این تنها مختص کشور ما نیست و سبک زندگی کنونی تمامی جوامع در شرایط توسعه یافتگی این گونه است. حاشیه نشینی، آسیبهای اجتماعی، ناپایداری خانوادهها و طلاق از جمله مسائلی است که باید با باور به اعتقادات برای رفع آنها تلاش کنیم.
وزیر کشور با بیان اینکه اعتیاد به عنوان عادت در انسان توقف ایجاد میکند، گفت: اگر اعتیاد پیدا کنیم در مسیر هلاکت پیش خواهیم رفت ما باید در نگاههای پژوهشی خود نیز به ذات حقیقی انسان توجه کنیم در واقع در هر کاری توجه به ذات حقیقی باید مبنای کار قرار گیرد. ما باید به انسانها و معتادها زیباشناسی یاد دهیم اگر عادت کنیم نگاه زیباشناسی داشته باشیم یاس و ناامیدی بر ما احاطه نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی متفاوت است و افراد از نظر تحولات و نوع عاطفه با یکدیگر فرق میکنند، خاطر نشان کرد: قطعا اولویت اول باید پیشگیری باشد زیرا همه کسانی که در عرصه درمان کار میکنند مدعی نیستند که 20 درصد بیشتر پایداری پاکی وجود داشته باشد در واقع 80 درصد کسانی که به بلیه اعتیاد دچار میشوند در این حوزه پایدارند تا از بین میروند.
وزیر کشور با بیان این مطلب که بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن است، گفت: بهترین راه پیشگیری و بهترین راه درمان توجه به ویژگیهای ذاتی است هر کسی باید قدرت صیانت از خود را داشته باشد ما در زمینه معرفی انسان به خود انسان کوتاهی کردیم بعضا ما باورهای غلط و فردی و سنتی نمیتوان برخی از جنجالها را مدیریت کرد. باید روشهای گوناگون را استفاده کرده و نیازهای جوانان را بشناسیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه دو عنصر علم و اجتماعی شدن پدیدهها و آسیبهای اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است، افزود: مسائل و مشکلات اجتماعی باید از طریق اجتماعی شدن حل شود پیشگیری در درجه اول و پس از آن مساله درمان مطرح است روشهای سنتی و شیوههای جاری حدود 38 سال است که مورد استفاده قرار میگیرد اما از این روشها نمیتوان انتظار معجزه داشت زیرا اثرگذاری زیادی ندارند البته این به معنای تعطیلی کامل روشها نیست بلکه ما باید این روشها را کامل کنیم و از آن برداشتهای انسانی داشته باشیم.
وزیر کشور ادامه داد: 97 درصد مردم جامعه پاکاند اما نمیتوانند روی آن 3 درصدی که اعتیاد دارند تاثیرگذار باشند بلکه مدام این نگرانی وجود دارد که آن 97 درصد دچار بلای آن 3 درصد نشوند. باید روشهای جدیدی مورد استفاده قرار گیرد مثلا بحث روش درمان در خانه مطرح میشود که خوب است و به جای کمپها میتوانیم از همین امکانات در خانوادهها استفاده کنیم اما مساله این است که بسیاری از خانوادهها معتادان را قبول نمیکنند.
وی به بحث قاچاق اشاره و اضافه کرد: مواد مخدر در حوزه قاچاق واقعا مشکلی برای اقتصاد جامعه است علاوهبر اینکه در جامعه ناامنی ایجاد میکند فشارهای جانبی نیز از طریق پول ناپاک مواد مخدر به اقتصاد وارد میشود و آثار سوئی را در اجتماع به جا میگذارد ما باید به کمک هم از روشهای آزمایش شده گذر کرده و به شیوههای نو فکر کنیم.
انتهای پیام/