افزایش اعتبارات فدراسیونها در سال 97 / شمشیربازی پنجمین رشته مدالآور ایران
فضلالله باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا درباره کسب عنوان ششمی برای تیم ملی سابر در جامجهانی ایتالیا و عملکرد شمشیربازان در این مدت گفت: «رویدادهای و مسابقاتی که شمشیربازان در طول سال شرکت میکنند و نتایجی که به دست می آورند با هیچ رشتهای قابل مقایسه نیست چرا که شکل و شمایل شمشیربازی متفاوت است و نتایج آن هم فراخور هر مسابقه تغییر میکند که بعضا در برخی مواقع با پیشرفت و نتیجه خیلی خوب همراه است و گاهی هم اوقات شمشیربازان ضعیف عمل می کنند و نتایج آنها باب میل ما نیست اما باز هم جایی نگرانی نیست چرا که ما در طول سال رقابتهای جهانی زیادی داریم و در هر مسابقه تغییراتی را هم شاهد هستیم.»
وضعیت ما در شمشمیربازی نگران کننده نیست
وی به مسابقات جام جهانی ایتالیا اشاره کرد و گفت: «تیم سابر ما در این مسابقات در جایگاه ششمی ایستاد و علی پاکدامن در بین 230 شمشمیرباز در جایگاه دهم دنیا قرار گرفت که همین نتیجه افتخار بزرگی برای شمشیربازی ایران است.این نتایج و افتخارات نشان می دهد وضعیت ما در شمشمیربازی خوب است و نگران کننده نیست.»
باقرزاده به رقابت فشرده بین تیمهای مطرح دنیا در مسابقات مختلف اشاره کرد و گفت: «یکی از ویژگی مسابقات شمشیربازی فشردگی و نزدیکی نتایج است.در حال حاضر 8 تیم طراز اول در دنیا داریم . رومانی 241 امتیاز، ایران 240 امتیاز، آلمان 240 امتیاز،آمریکا 260 امتیاز، فرانسه 197 امتیاز، اوکراین 169 به ترتیب در رده اول تا هشتم قرار دارند. این امتیازها همگی نشان میدهد چقدر رقابتها بین شمشیربازان نزدیک است و با یک برد و یک باخت امتیازات آنها تغییر میکند. بنابراین نباید از وضعیت شمشمیربازان ایرانی احساس نگرانی داشته باشیم چرا که تازه اول مسابقات جهانی در سال 2018 هستیم و قرار است تیم در اسفندماه به جام جهانی لهستان شود و رفته رفته رنکینگ بازیکنان هم در انفرادی و هم تیمی افزایش پیدا می کند.»
عابدینی اعجوبه شمشیربازی ایران است
وی همچنین ادامه داد: «در طول سال حداقل ده رویداد جام جهانی، مسابقات قهرمانی جهان و قهرمانی آسیا را پیش رو داریم که شمشیربازان با امتیازهایی که به دست می آوردند در ردهبندی تیمی و انفرادی در رنکینگ جهانی قرار میگیرند. از سال آینده رقابتهای کسب سهمیه المپیک توکیو آغاز میشود و شمشیربازان در هر مسابقهای که شرکت کنند امتیازشان در رنکینگ جهانی محسوب میشود و از همین روی امتیازهای آنها در کسب سهمیه المپیک تاثیر مستقیم دارد. هفته گذشته ملی پوشان ما در اولین جام جهانی در سال میلادی که گرجستان بود شرکت کردند، برخی از شمشیربازان مانند مجتبی عابدینی خیلی خوب ظاهر نشد و شاید این نگرانی برای همه پیش آمد که عابدینی در حال افول است اما من به جرات می توانم بگویم او اعجوبه شمشیربازی ایران است و نباید با چند مسابقه قضاوت کنیم چرا که همانطور که گفتم رقابت های شمشیربازی با دیگر رشته ها متقاوت است.»
با سهمیه تیمی در المپیک توکیو شرکت کنیم
باقرزاده که همه هدف فدراسیون شمشمیربازی را کسب مدال در المپیک توکیو میداند،در این باره گفت: «خوشبختانه در المپیک توکیو برخلاف المپیک ریو رقابتهای شمشیربازی اسلحه سابر در بخش تیمی هم برگزار میشود از همین روی سهمیه این دوره بازیها در دو بخش انفرادی و تیمی توزیع می شود. ما می توانیم همچون المپیک ریو با کسب سهمیه انفرادی در بازیها شرکت کنیم اما نکته قابل توجه برای ما این است که بتوانیم از طریق سهمیه تیمی به المپیک توکیو راه پیدا کنیم و تمام برنامهریزیها هم بر همین اساس است چرا که در صورت کسب سهمیه تیمی المپیک، با تیمی چهار نفره در بازیها شرکت میکنیم که از این ترکیب، سه نفر میتوانند در دیدارهای انفرادی هم حضور پیدا کنند.»
رئیس فدراسیون شمشیربازی در مورد چگونگی کسب سهمیه تیمی برای بازیهای المپیک توکیو توضیح داد و خاطرنشان کرد:«ما جایگاه مان را در آسیا حفظ کردیم اما همانطور که میدانید چهار تیم اول دنیا همراه با تیمهای اول قارهها به طور مستقیم به المپیک راه پیدا میکنند.حال اگر تیمی که اول قاره خود است از طریق رنکینگ جهانی -به عنوان یکی از چهار تیم اول - صاحب سهمیه شد،سهمیه قارهای آن تیم به تیم دوم همان قاره تعلق میگیرد. در حال حاضر تیم اول دنیا کره جنوبی است که دست نیافتنی است. اما نسبت به باقی کشورها ما باز هم شرایط خوبی داریم. تیم ایران در رنکینگ تیمی 240 امتیاز دارد در حالی که تیمهای همچون ژاپن و چین به ترتیب 169 و 120 امتیاز دارند.»
ایران سهمیه تیمی برای المپیک را میگیرد
باقرزاده همچنین به وضعیت شمشیربازی ایران در آسیا اشاره کرد و گفت: «همانطور که گفتم براساس رنکینگ جهانی، خیلی از تیم ها مانند چین، ژاپن، هنگکنگ و قزاقستان بعد از ایران قرار دارند و از نظر امتیازی با ما تفاوت زیادی دارند. بعید است که آنها بتواند خودشان را به ما برسانند و تهدیدی برای شمشیربازی ایران باشند.به نظرم اگر تا سال آینده همین شرایط فعلی تیم ها در رنکینگ جهانی حفظ شود، ایران سهمیه تیمی برای المپیک را می گیرد، این رشته در چندین سال اخیر نشان داده که لیاقت کسب مدال المپیک را دارد و همانطور هم که دیدید در المپیک ریو ما تا کسب مدال هم پیش رفتیم و عابدینی چهارم المپیک شد اما شانس ما با همراه نبود. به هر حال من مطمئنم شمشیربازی بعد از کشتی، وزنه برداری، تکواندو و دوومیدانی پنجمین رشته مدال آور ایران در المپیک خواهد شد.»
به زودی سالن شمشمیربازی در اختیار ما قرار می گیرد
رئیس فدراسیون شمشمیربازی در ادامه در مورد بهترین سالن ورزشی شمشیربازی که در اختیار فدراسیون کشتی است،عنوان کرد: «هنوز اقداماتی در این مورد صورت نگرفته است البته که ما همه تلاشمان را میکنیم تا شرایط به نفع هر دو طرف شود،من صحبتهایی با سلطانیفر در این خصوص داشتم و وزارت به رشتههای که شانس مدالآور بالایی دارند نگاه ویژهای دارد و برای هر دو طرف شرایط خوبی مهیا خواهد کرد. هنوز برنامه ای اجرا نشده است اما به احتمال زیاد فدراسیون کشتی چون در حال ساخت سالنی اختصاصی برای خودش است از همین روی به زودی سالن شمشمیربازی در اختیار ما قرار می گیرد. »
افزایش اعتبارات با پیگیریهای صالحی امیری
باقرزاده که نایب رئیس کمیته ملی المپیک است،در ادامه گفتوگویش با خبرنگار آنا درباره وضعیت کمیته و اختصاص بودجه برای فدراسیونهای ورزشی گفت: «خوشبختانه به رغم اینکه برنامهها برای سال آینده به دولت ارائه شده است اما با پیگیریهای صالحی امیری اعتبارات افزایش پیدا کرد و با توجه به اینکه مسابقات المپیک نوجوانان،بازی های آسیایی جاکارتا 2018 و سهمیه المپیک 2020 را پیش رو داریم از همین روی تمام توجه ما این است که سهم بودجه را افزایش دهیم و این خبر خوش را به فدراسیونهای ورزشی میدهیم که اعتبارات برای سال آینده افزایش پیدا کرده است. خدا را شکر حضور صالحی امیری در کمیته ملی المپیک نعمت بزرگی برای ورزش ماست.خیلی ها حضور او را از اینکه نفوذ بالایی دارد می بینیند اما من حضور او را از جنبه دیگری می بینم و آن هم بعد فرهنگی است. متاسفانه این روزها فرهنگ حلقه گمشده ورزش ایران است. او استاد دانشگاه است و یک شخصیت علمی و فرهنگی در کمیته ملی المپیک است و در حال حاضر موضوعی که ما را خیلی اذیت میکند همین مسائل فرهنگی است وگرنه ورزش بالاخره برد و باخت دارد و چرا باید بعد از هر باخت ما شاهد یک سری بی اخلاقیها باشیم. یکی از دغدغه های صالحی امیری این است که ورزش ما در کنار قهرمانی از نظر اخلاقی و رفتاری برای جوانان الگو باشد و این موضوع در نوع رفتار، لباس پوشیدن باید مدنظر گرفته شود.»
وی در پایان گفت:«من به عنوان نایب رئیس کمیته ملی المپیک وضعیت همه فدراسیون ها را باید زیر نظر بگیرم و برای منافع همه فدراسیون ها باید تلاش کنم و تنها به فدراسیون مربوطه خودمان توجه نکنیم.در حال حاضر آکادمی ملی المپیک شلوغ ترین روزهای خودش را سپری می کند چرا که ورزشکاران زیادی در این مجموعه حضور دارند و تمرین می کنند و ما همه تلاشمان را به کار گرفته ایم تا امکانات رفاهی خوبی برای آنها در نظر بگیریم، امکاناتی چون خوابگاه و استخر، سنجش پزشکی همه این ها 24 ساعته در اختیار فدراسیون های ورزشی هستند.»
انتهای پیام/