دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1396 - 12:15

گورهای دست جمعی ارتش میانمار برای مسلمانان روهینگیا

منابع خبری از وجود گورهای دست جمعی در میانمار خبر می‌دهند که مسلمانان روهینگیای کشته شده در جریان عملیات نظامی ارتش در منطقه راخین در ماه اگوست سال گذشته، در آنها دفن شده‌اند.
کد خبر : 256889

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از آسوشیتدپرس، شواهدی از وجود گورهای جمعی در میانمار هست که نشان می‌دهد مسلمانان روهینگیایی در آنها دفن شده‌اند.


براساس این شواهد، در جریان عملیات نظامی ارتش در روستای گودار پیین در منطقه راخین در ماه اوت سال گذشته، مسلمانان ساکن این روستا هدف کشتار جمعی قرار گرفتند.


تصاویر ماهواره‌ای اظهارات ساکنان این روستا را که به بنگلادش پناهنده شده‌اند تایید می‌کند که گفته‌اند قربانیان این کشتار در پنج گور جمعی دفن شدند. در هر گور تا چهارصد جسد دفن شده است.


به گفته روستائیانی که از این کشتار جان به در برده‌اند، نفرات ارتش میانمار پس از حمله به این روستا، به سوی روستائیان شلیک کردند و خانه ها را به آتش کشیدند.


دولت میانمار هرگونه کشتار جمعی مسلمانان روهینگیا را تکذیب کرده و شبه‌نظامیان جدایی طلب را عامل خشونت دانسته است


در حالی که یانگهی لی، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای میانمار، از ادامه شیوه‌های سرکوب و نقض حقوق بشر در این کشور خبر داده است.


خانم لی در گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار گفته است که با وجود اینکه دولت غیرنظامی به رهبری آنگ‌سان سوچی اداره امور میانمار را در دست گرفته اما بعضی از شیوه‌های مورد استفاده حکومت نظامیان همچنان در این کشور رواج دارد.


او به اقداماتی مانند محدودیت آزادی بیان برای مخالفان مداخله نظامیان در سیاست، ارعاب و حتی بازداشت معترضان و سخنگیری برای دانشجویان و روزنامه‌نگاران مخالف اشاره کرده و نیروهای امنیتی را به ارعاب و اقدامات خشونت‌آمیز و ارتکاب فجایع انسانی علیه مسلمانان روهینگیا و سایر اقلیت‌های قومی متهم ساخته است.


گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل که از اردوگاه پناهجویان روهینگیا در بنگلادش دیدن می‌کند در مورد ادامه روند تضعیف دموکراسی در میانمار هشدار داده است.


میانمار از جمله معدود کشورهای جهان است که سازمان ملل برای آنها گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین کرده است. با تحولاتی که در سال‌های اخیر در میانمار روی داد و به خصوص انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی، مقامات آن کشور از همکاری با شورای حقوق بشر و گزارشگر ویژه سازمان ملل برای پیشبرد دموکراسی و موازین حقوق بشر در آن کشور استقبال کردند.


با این همه، پس از انتشار گزارش‌های حاکی از خشونت علیه اقلیت روهینگیایی، دولت میانمار و شخص آنگ‌سان سوچی هدف انتقادات شدید مدافعان حقوق بشر قرار گرفته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب