افراد سهم خواه تیشه به ریشه جودو میزنند/ شرکت هدفمند در مسابقات
سعید ملایی جودوکار وزن 81- کیلوگرم کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا درباره مسابقات گرنداسلم تونس و ناکامیاش در کسب مدال گفت: «من همه تلاشم را کردم که در این مسابقات با دست پر به ایران برگردم اما واقعا شرایط سختی داشتم. من در این مدت همه مسابقات و تورتمنت ها را شرکت کرده بودم و واقعا در مسابقات تونس از نظر بدنی کم آورده بودم و افت داشتم. با اینکه تمرینات زیادی انجام داده بودم و در لیگ داخلی و مسابقات برون مرزی شرکت کرده بودم اما واقعا بدنم کمآورد وگرنه حریفم در این مسابقات آنقدر دست بالا نبود که من مقابل آن کم بیاورم. مهمترین موضوعی که باعث شد شکست بخورم همین مشکل بدنی بود، ضمن اینکه از نظر روحی و روانی هم فشارهای زیادی تحمل کرده بودم، من از ابتدای سال در مسابقات زیادی شرکت کردم و حتی با وجود آسیب دیدگی باز هم در رقابت های مختلف شرکت کردم اما واقعا در این مسابقه کم آوردم و شکست خوردم.»
وی در پاسخ به این سوال که برای حضور در دومین گرنداسلم سال 2018 نامش بین اسامی اعزامی است، عنوان کرد: «من به کادرفنی شرایطم را توضیح دادم و به آنها گفتم از نظر بدنی واقعا نیاز به استراحت دارم اما نمیدانم برای مسابقه بعد چه تصمیمی میگیرند. همه هدفم این است که در مسابقات جاکارتا به بهترین شرایط برسم و مدالآور باشم بنابراین از الان نباید با حضور در مسابقات متعدد بدنم را تخریب کنم. من همین الان هم سهمیه المپیک توکیو را کسب کردهام و نیازی نیست در هر مسابقه و تورنمنت حضور داشته باشم چرا که حضور مداوم در همه مسابقات باعث میشود از نظر بدنی افت کنم و دقیقا در همین مسابقات متوجه شدم که دیگر بدنم جواب نمیدهد.»
مولایی ادامه داد:«من در این چندسالی که در تیمملی جودو هستم در همه مسابقات حضور داشتم،رقابتهای جهانی و المپیک را دیدم و تمام کسانی که در آن مسابقات شرکت میکنند را زیر نظر گرفتم و به این نتیجه رسیدم از نظر بدنی و تکنیکی چیزی از آنها کم ندارم. امسال در بیشتر از 10 مسابقه شرکت کردم که البته در اکثر رقابتها هم مدال کسب کردم، در حالی که مگر یک ورزشکار در یک سال چندبار می تواند به اوج آمادگی برسد؟! نهایتا سه بار در سال بتواند به اوج آمادگی برسد که من حتی بیشتر از سه بار هم به اوج آمادگی رسیدم و در مسابقات مختلف مدال آوری کردم.»
ملایی در پاسخ به این سوال که وضعیت جودوی ایران نسبت به سالهای گذشته افت کرده و بیشتر بر روی تک مدالها سرمایه گذاری میشود گفت: «رشته جودو با همه رشتههای ورزشی متفاوت است و نمیتوانیم آن را با دیگر رشتهها مقایسه کنیم.جودوکاران افت و خیزهای زیادی دارند و نمیتوانیم به صورت قطعی مطمئن باشیم یک جودوکار چون در تورنمنت قبلی مدال آوری کرده در رقابتهای بعدی هم حتما به مدال می رسد.ضمن اینکه ما در تیم ملی در چند وزن دچار مشکل شدیم، مثلا در وزن 60 کیلوگرم که رشنونژاد از ایران رفت ما به مشکل خوردهایم و تا جودوکاری مناسب این وزن پیدا شود کمی زمان میبرد و باید کمی تامل کنیم اما متاسفانه برخی به این مسائل توجه نمی کنند و در هر تورنمنت و رقابت مغرضانه تیم را تخریب می کنند.»
وی ادامه داد: «به نظرم مشکل اصلی جودو این است که افرادی که سالهای پیش در این رشته حضور داشتند و افتخارآفرینی کردند همچنان دنبال سهم خواهی هستند. آنها فکر می کنند چون در گذشته به چندموفقیت رسیدند بدون در نظر گرفتن شرایط و به روز بودن مسابقات همچنان باز هم میتوانند موفق باشند در صورتی که چنین چیزی نیست.کسی که 10 سال از جودو دور بوده چطور میتواند به ما کمک کند؟! الان شرایط طوری شده که جودوکاران که از قدیم در فدراسیون بودهاند مدام در حال تخریب کردن هستند و از مشکلات گذشته حرف می زنند و مغرضانه نقد می کنند. از بعد از المپیک شرایط جودو کمی تغییر کرد، در حال حاضر من و محجوب در تیمملی هستیم و چندین جودوکار تازه وارد هم به ما اضافه شدهاند و زمان میبرد تا آنها به نتیجه برسند. متاسفانه من دلیل اصلی ضعف جودو را سهم خواهی برخی افراد می دانم و آنها هستند که تیشه به ریشه جودو میزنند.این افراد ممکن است مدیران و مربیان سابق جودو باشند که به دنبال مطرح کردن خودشان هستند اما شاید سیستم جدید جودو آنها را دیگر نخواهد و باید این موضوع را بپذیرند.»
ملایی به وضعیت کادر فنی و انتقادهایی که به سرمربی تیم می شود،گفت: «ما مربی خوبی داریم البته هدفم این نیست که از سرمربی تیم ملی طرفداری کنم .ضعفهایی هم وجود دارد اما در کل شرایط خوب است ضمن اینکه قرار است یک مربی ازبکستانی هم به ما اضافه شود که باتوجه به سابقه آنها در جودو و کسب مدالهای جهانی و المپیک حضور او میتواند به ما کمک زیادی کند. مهمترین علت اصلی ضعف جودوکاران نه به کادرفنی و نه به مسائل فنی برمی گردد بلکه مهمترین موضوع این است ما حریف تمرینی خوبی در ایران نداریم و اگر اردوهای مشترک ما پیوسته ادامه پیدا کند میتوانیم بهتر از این کار کنیم. در اردوهای مشترک ما وقتی حضور پیدا می کنیم جودوکاران خارجی شاید با 5 جودوکار تمرین میکنند اما من خودم به شخصه با همه مبارزه میکنم تنها به این دلیل که ما واقعا حریف تمرینی خوب در ایران نداریم آنها این مشکل را ندارند.»
جودوکار کشورمان همچنین در مورد حضور مربی ازبکستانی به عنوان مربی یا سرمربی اظهار کرد: «ما اول شنیدیم قرار است به عنوان سرمربی در تیم ملی حضور داشته باشد و بعد از آن باز شنیدیم به عنوان مربی قرار است به کادرفنی اضافه شوند، معمولا این تصمیمات خود فدراسیون است و ما در آن دخالتی نداریم و وظیفه مان تنها تمرین و مبارزه است.به هر حال همانطور که گفتم حضور این مربی با هر سمتی که باشد را به فال نیک می گیریم چرا که به جودوکاران ما کمک زیادی می شود.»
ملایی در پایان گفت: «به نظرم حضور در مسابقات هم باید با برنامه ریزی انجام شود. واقعا ضرورت ندارد که ما به هر مسابقه و تورنمنت اعزام شویم.در چند مسابقه هم ما میتوانیم نقاط ضعف و قوت خودمان را بشناسیم و از طرفی امتیازهای خودمان را بالا بیاوریم. به نظر من حضور در مسابقات باکیفیت ارزشش بیشتر از حضور در هر مسابقه و تورنمنت است. ملاک انتخاب هر جودوکار این است که در چه مسابقات به مدال رسیده است و هیچ زمانی نمی گویند که در چند گرندپری و گرنداسلم به مدال رسیده است.به هر حال امیدوارم با حضور این مربی ازبکستانی که از چند روز دیگر به تمرینات ما اضافه می شود مثمر ثمر باشد و در مسابقات پیش رو و مسابقه بازی های آسیایی جاکارتا بهترین نتیجه را کسب کنیم.»
انتهای پیام/