آنها که کمتر تحمل درد دارند، زودتر معتاد میشوند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر رضا افشاری با بیان اینکه اعتیاد به طور مرتب در حال تغییر است، اظهار کرد: سودجویان این عرصه سعی میکنند که از طریق مختلف و با شکلهای متفاوتی وارد شوند بنابراین در راستای گسترش اقدامات درمانی و به روز رسانی مسائل قانونی پیشگیری، بایستی اطلاعات خانوادهها و جامعه نسبت به مواد غیر قانونی جدید افزایش یابد.
علائم مصرف و ترک مواد مخدر صنعتی و سنتی
رئیس مرکز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر آشنایی والدین به اثرات سوء و علائم مصرف مواد مخدر صنعتی و سنتی خاطرنشان کرد: در باور عموم، مصرف مواد مخدر با نشانههایی از جمله پرخوابی و یا پرحرفی همراه است در حالی که علائم مصرف و ترک مواد صنعتی و مواد مخدر سنتی کاملا با هم متفاوت هستند.
وی اظهار کرد: در مواد مخدر سنتی فرد با مصرف آن دچار پرخوابی و در صورت مصرف نکردن با علائم ترک همچون درد عضلات، بیقراری و آبریزش بینی مواجه میشود، در حالی که در مواد غیر قانونی جدید فرد در صورت مصرف دچار بیخوابی، بیاشتهایی، لاغری، خشونت، عصبی و در دراز مدت مشکلات اجتماعی و خانوادگی میشود.
این دانشیار گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مواد غیر قانونی جدید بر خلاف مواد سنتی در صورت عدم مصرف به ویژه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد و با پرخوابی گاها تا چند روز و پراشتهایی همراه میشود.
وی افزود: با ترک مواد مخدر سنتی فرد میتواند پس از مدتی به زندگی عادی خود برگردد، در حالی که فردی که حتی یک بار مصرف شیشه را تجربه کرده و مغز وی آسیب دیده است باید تا پایان عمر با عوارض آن مواجه باشد.
مصرف اعتیاد گونه قرص ترامادول عوارض جبران ناپذیری به همراه دارد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره ترامادول یکی از داروهای پرعارضه مخدر که برخی جوانها و بدون اطلاع والدین از آن استفاده میکنند، گفت: ترامادول یکی از داروهای مسکن مخدر است که فروش آن بدون نسخه و نظارت پزشک جرم محسوب میشود. مصرف بدون تجویز و اعتیاد گونه این دارو موجب بروز تشنج، نارسایی کبد و کلیه، مشکلات قلبی و عروقی و مرگ میشود.
رئیس منتخب جامعه سم شناسی پزشکی آسیا اقیانوسیه خاطرنشان کرد: میزان بار بیماری که این داروی مخدر ایجاد میکند اندازه کریستال هروئین است و بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران توزیع این دارو به صورت غیر مجاز جرم محسوب میشود.
بخشی از اعتیاد به خانواده و علل ژنتیکی باز میگردد
وی با تاکید بر اینکه اعتیاد یک بیماری است و باید بر روی علل پیدایش آن و پیشگیری از این پدیده فعالیت انجام شود، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده بخشی از اعتیاد به خانواده و علل ژنتیکی باز میگردد و افرادی که به سبب ژنتیکی به طور مثال تحمل به درد کمتری دارند زمینه رفتن به اعتیاد را بیشتر دارند، همچنین بخشی از اعتیاد نیز به زمینههای خانوادگی، اجتماعی و رفتاری افراد و میزان دسترسی به مواد مربوط میشود.
افشاری در خصوص راهکارهای پیشگیری از اعتیاد خاطرنشان کرد: پیشگیری از بروز اعتیاد یک برنامه اجتماعی جامع و کلی را میطلبد که سیاستگذاران از جنبههای مختلف پزشکی، روانپزشکی، بهداشتی، اجتماعی و خانوادگی به آن توجه کنند تا از طریق برنامهایی که طراحی و اجرا می شود، روند اعتیاد را کند کنند.
انتهای پیام/