نگرانی آلمان و اتحادیه اروپا از عملیات ارتش ترکیه در عفرین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از دویچهوله، زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان، روز دوشنبه (۲۲ ژانویه 2018) در تماسی تلفنی با مولود چاووشاوغلو همتای ترک خود، درباره عملیات اخیر ارتش ترکیه در شمال غرب سوریه گفتوگو کرد.
به گفته وزارت خارجه آلمان، گابریل در این گفتوگو نگرانی دولت آلمان از تشدید تنش در شمال سوریه و تاثیرات آن بر وضعیت غیرنظامیان را با وزیر امور خارجه ترکیه در میان گذاشته است.
زیگمار گابریل به دلیل موضع خویشتندارانهاش در برابر حمله ارتش ترکیه به استان عفرین در شمال غربی سوریه، تحت فشار و حمله قرار دارد. دولت آلمان نیز چنین وضعیتی دارد و رویکرد محتاطانه دولت در برابر حمله ارتش ترکیه به سوریه، با انتقاد حزب چپهای آلمان مواجه شده است.
سارا واگنکنشت رهبر فراکسیون حزب چپها در پارلمان آلمان، از دولت خواست حمله ارتش ترکیه را قاطعانه محکوم کند. حملهای که به گفته او تجاوزکارانه و برخلاف حقوق بینالملل است. رهبر فراکسیون حزب چپها همچنین خواستار توقف ارسال سلاح از آلمان به ترکیه و خروج سربازان آلمانی مستقر در ترکیه شد.
واگنکنشت تاکید کرد: «این شرمآور است که همزمان با حمله ترکیه به سوریه، زیگمار گابریل همکاری تسلیحاتی با دولت این کشور را مدنظر قرار داده است.» رهبر فراکسیون حزب چپها در پارلمان آلمان اضافه کرد که مرکل و گابریل نباید در جنگ اردوغان علیه مبارزان ضدداعش کُرد، به یاری او بشتابند.
همچنین اولا یلپکه دیگر سیاستمدار عضو حزب چپهای آلمان، از بهکارگیری تانکهای لئوپارد آلمانی از سوی ترکیه در عملیات شمال سوریه انتقاد کرد.
الکساندر لامبسدورف سیاستمدار دیگر آلمان از حزب لیبرال آلمان (FDP) نیز از رفتار ترکیه انتقاد کرد. او گفت: «تهاجم ترکیه از نظر حقوق بینالملل قانونی نیست. در این باره مجوز سازمان ملل وجود ندارد و بحث بر سر دفاع از خود نیز نیست.»
همزمان با بالاگرفتن انتقادها از موضع نرم دولت آلمان در برابر عملیات ارتش ترکیه در عفرین سوریه، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، عمر چلیک وزیر امور اروپای ترکیه را به یک نشست فوری درباره عملیات عفرین دعوت کرد.
موگرینی روز دوشنبه (22 ژانویه 2018) در حاشیه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل به خبرنگاران گفت: «من بهشدت نگران هستم.»
موگرینی اضافه کرد که او میخواهد با عمر چلیک در این باره صحبت کند که عملیات نظامی ترکیه ممکن است، مذاکرات صلح سوریه را تحت شعاع قرار دهد.
علاوه بر این، به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، غیرنظامیان نباید از این عملیات آسیب ببینند. موگرینی افزود: «ما باید مطمئن باشیم که هرگونه عملیات نظامی باید بر روی مبارزه با داعش متمرکز شود.»
گفتوگو با چلیک، به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزهای آینده در بروکسل برگزار خواهد شد.
ارتش ترکیه از روز شنبه (20 ژانویه 2018) عملیاتی را با عنوان شاخه زیتون در شمال غربی سوریه علیه واحدهای نظامی کرد موسوم به یگانهای مدافع خلق (وایپیجی) مستقر در این منطقه آغاز کرده است.
واحدهای نظامی کرد که کنترل عفرین را بر عهده دارند از حمایت آمریکا برخوردارند. اما ارتش آمریکا در عفرین حضور نظامی ندارد. در این منطقه روسها حضور داشتند که پیش از آغاز عملیات ارتش ترکیه به شهر "تل رفعت" در شرق عفرین عقبنشینی کردند.
انتهای پیام/