افزایش مالیات بر سیگار باعث کاهش مصرف دخانیات میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر عبدالرحمان رستمیان به تشریح ابعاد مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس برای تعیین نرخ عوارض مصرف سیگار اشاره کرد و گفت: بررسیها نشان داده به ازای هر یک درصد ایجاد عوارض برای مصرف سیگار در خانوادههای کمدرآمد شاهد کاهش یک درصدی مصرف سیگار هستیم.
رستمیان یادآور شد: این مسئله علاوه بر اینکه از هزینههای درمان بیماریهای ناشی از مصرف سیگار کم میکند باعث میشود منبع درآمدی برای دولت ایجاد شود.
وی با اعلام این مطلب که هزینههای درمان بیماری های ناشی از مصرف سیگار سه برابر هزینه مصرف سیگار است، اظهار کرد: ۷۰ درصد بیماری هایی که معلولیت ایجاد میکنند قابل پیشگیری هستند و باید بودجه را به گونهای تخصیص داد که موضوع پیشگیری مقدم بر درمان باشد.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان افراد تأثیرگذار جامعه نام برد و تصریح کرد: درسال ۹۴ که بنده نماینده مجلس و عضو کمیسیون تلفیق بودم برای بودجه سال ۹۵ رقم ۲۵۰۰ میلیارد تومان عوارض مصرف سیگار تعیین شد که متأسفانه این رقم در بودجه سال ۹۶ با ۵۰ درصد کاهش به هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
رستمیان با بیان این مطلب که در سال ۲۰۱۵ از ۲۰ کشور منطقه فقط افغانستان از ما مالیات کمتری بابت سیگار دریافت میکرد، خاطرنشان کرد: مصرف سیگار نه تنها روی شخص بلکه روی ژنتیک افراد نیز تأثیر دارد.
وی افزود: خوشبختانه امسال کمیسیون تلفیق همانند بودجه سال ۹۵ را برای دریافت عوارض از سیگار در سال ۹۷ پیشبینی کرده است و انتظار می رود با طرح این موضوع در صحن مجلس شاهد افزایش این میزان اعتبار باشیم.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: نمایندگانی که با افزایش مالیات بر سیگار مخالفت میکنند میبایستی در رسانه ملی دلایل خود را با مردم بازگو کنند.
رستمیان با اشاره به این مطلب که در سال۹۴ ما ۹ کارخانه تولید سیگار در کشور داشتیم افزود: در پایان سال ۹۶ این تعداد به ۱۷ کارخانه رسیده است که باید از مسئولان امر بپرسیم چه اتفاقی افتاده که سایر کارخانجات کشور به حالت نیمه تعطیل درآمده اما تعداد کارخانههای سیگار دو برابر شده است.
وی تأکید کرد: سیاست سازمان جهانی بهداشت این است که کارخانههایی که آسیب زا هستند نباید سودکلان داشته باشند که رشد کنند اما متأسفانه در کشور ما سود کارخانجات سیگار به گونهای است که شاهد افزایش تعداد این کارخانجات هستیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این مطلب که ۵۰ درصد پول ناشی از مصرف سیگار به وزارت بهداشت میرسد گفت: ۵۰ درصد مابقی نیز به وزارتخانههای آموزش و پرورش و ورزش و جوانان اختصاص مییابد که باید بر نحوه هزینهکرد این بودجه نظارت شود.
رستمیان یادآور شد: ۹۹ درصد افراد سیگاری، مصرف سیگار را در سنین پائین شروع میکنند از همین رو لازم است که در موضوع فرهنگسازی در مدارس بیشتر فعالیت کنیم.
انتهای پیام/