دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 دی 1396 - 14:43

ارائه تسهیلات برای سفرهای هوایی زائران ایرانی به عتبات

وزیر حمل و نقل عراق و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در توافقنامه‌ای مقرر کردند تا مقامات و سازمان‌های مربوطه، زمینه را برای افزایش پرواز بین دو کشور فراهم کنند.
کد خبر : 251594

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان حج و زیارت اعلام کرد: روز گذشته موافقتنامه‌ای میان کاظم الحمامی وزیر حمل و نقل عراق و علی عابدزاده معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران به امضا رسید که بر اساس یکی از بندهای آن قرار بر این شد تا مقامات و سازمان‌های مربوطه زمینه را برای افزایش پرواز بین دو کشور فراهم کنند.


در این موافقتنامه که خبر آن به طور خلاصه از طرف پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی منتشر شده، همچنین دو طرف تلاش خواهند کرد تا تسهیلات تازه‌ای را برای سفر هوایی زائران ایرانی به عراق ایجاد کنند.


امضای این موافقتنامه می‌تواند به عنوان فالی نیک در افزایش همکاری‌های حمل و نقلی دو کشور به ویژه در بخش هوایی تفسیر شود اما نباید از نظر دور داشت که در شرایط کنونی وجود برخی موانع موجب کندی و در مواردی توقف برخی همکاری‌ها در بخش حمل نقل هوایی شده که باید از این فال نیک برای رفع آن کمک گرفت.


به عبارتی، سالانه ده‌ها هزار زائر ایرانی از طریق زمین و هوا به عتبات عالیات سفر می‌کنند که البته سفرهای هوایی بخش قابل توجهی از این چرخه را به خود اختصاص داده است. این سفرهای هوایی طی سال‌های اخیر از شهرهای مختلف ایران آغاز می‌شد و با فرود در فرودگاه بغداد و نجف پایان می‌گرفت که رضایت زائران ایرانی را در بر داشت.


اما طی چند ماه اخیر با وضع مقررات تازه در فرودگاه نجف و افزایش برخی هزینه‌ها نسبت به قبل و تداوم هزینه‌های غیرمعقول گذشته از جمله افزایش عوارض خدماتی و امنیتی و دریافت مبالغی تقریبا غیرمتعارف از ایرلاین‌های ایرانی، این رضایت به نارضایتی و ناخشنودی شرکت‌های هواپیمایی و به تبع آن زائران ایرانی عتبات تبدیل شده است. در پی این نارضایتی، شرکت‌های هواپیمایی پرواز خود را به نجف قطع و به بغداد منتقل کرده‌اند.


با این اوصاف، به نظر می‌رسد حال که دو طرف ایرانی و عراقی بر گسترش همکاری‌ها و ایجاد تسهیلات برای زائران عتبات تاکید دارند، فرودگاه نجف و امکان فرود هواپیماهای ایرانی با شرایط آسان تر باید در دستور کار دو طرف بویژه طرف عراقی قرار گیرد.


هرچند مقامات عراقی وضع مقررات پولی را در فرودگاه نجف متاثر از مدیریت بخش خصوصی در این فرودگاه می‌دانند اما دولت عراق به عنوان متولی اصلی کار می‌تواند گام‌های موثری در تسهیل پرواز شرکت‌های ایرانی به این فرودگاه بردارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب