دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1394 - 11:42
رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی:

سالانه 2 هزار و 500 پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود

رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی با بیان اینکه سالانه 2 هزار و 500 پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود، گفت: با وجود برخی محدودیت‌ها، میزان موفقیت پیوند در کشور با کشورهای پیشرفته دنیا تفاوت چندانی ندارد.
کد خبر : 25103

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمدرضا خاتمی اظهار کرد: در میان همه کارهای ارزشمند پزشکی، پیوند اعضا ارزش دیگری دارد در حقیقت پیوند به معنای زندگی دوباره دادن به بیماری است که از همه جا قطع امید کرده است.


رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی با توجه به تاریخچه پیوند کلیه در این بیمارستان گفت: بیمارستان امام خمینی یکی از قدیمی‌ترین مراکز پیوند در دانشگاه علوم پزشکی تهران است و حداقل سابقه آن به 30 سال قبل بازمی‌گردد.


وی افزود: در زمانی که مراکز دیالیز محدود بود و بیماران با نارسایی پیشرفته کلیه امکان درمان آن‌ چنانی نداشتند و بسیاری از آنان در انتظار مرگ بودند به همت مرحوم دکتر هاشمی راد و همکاران دیگر، این مرکز به عنوان یکی از پیشگامان پیوند نه تنها در دانشگاه تهران بلکه در کل ایران راه‌اندازی شد و امروز به عنوان یکی از موفق‌ترین بخش‌های پیوند کشور است.


دکتر خاتمی با بیان اینکه در آن زمان پیوند از دهنده زنده انجام می‌گرفت، افزود: پیوند بر پایه اصول علمی خوب و قابل قبولی صورت گرفت و رابطه مستحکمی بین بخش‌های علمی مرتبط با این امر ایجاد کرد که تا به امروز این روند ادامه دارد.


انجام 700 مورد پیوند کلیه در بیمارستان امام خمینی (ره)


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تعداد پیوندهای کلیه بیمارستان امام خمینی را حدود 700 مورد برشمرد، افزود: البته به مدت 7 سال بخش پیوند کلیه به خاطر برخی مسائل تعطیل بود اما دوباره رونق گرفته به طوری که بخش عمده پیوندهایی که انجام‌ شده مربوط به 7 الی 8 سال اخیر است.


رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی با بیان اینکه میزان موفقیت پیوندهای کلیه در کشور با کشورهای پیشرفته دنیا تفاوت چندانی ندارد، گفت: از نظر پس زدن، فوت و عوارض دیگر تفاوت عمده‌ای با کشورهای پیشرفته نداریم.


انجام سالانه 2 هزار و 500 پیوند کلیه در کشور


وی با توجه به اینکه از نظر تعداد پیوند در منطقه پیش‌ قدم هستیم، افزود: به طور متوسط سالی 2 هزار و 500 پیوند کلیه داخل کشور انجام می‌شود اگرچه به لحاظ جمعیت کشورمان جا دارد که در این زمینه پیشرفت کنیم اما خوشبختانه توانسته‌ایم جایگاه خوبی در مراکز پیوند دنیا به دست آوریم.


دکتر خاتمی بر ضرورت فراهم ساختن زیر ساخت‌های پیوند از جسد تاکید کرد و گفت: در زمینه ICU های مخصوص، فراهم آوری ارگان‌ها از مبتلایان مرگ مغزی و امکانات آزمایشگاهی مناسب برای کنترل عوارض و عفونت‌ها با کمبودهایی روبرو هستیم. همچنین به دلیل شرایط کشور، مانند بخش‌های دیگر پزشکی که گاهی با کمبودهایی دارو مواجه می‌شوند، از نظر دسترسی به داروهای جدید پیوند دچار محدودیت هستیم ولی آمار بالای پیوند و میزان موفقیت آن نشان می‌دهد با وجود این محدودیت‌ها متصدیان امر پیوند توانسته‌اند با تلاش بیشتر این کمبودها را جبران کنند تا نتیجه پیوندها با کشورهای پیشرفته تفاوتی نداشته باشد.


وی درباره تغییر رویکرد پیوند کلیه از دهنده زنده به دهنده جسد گفت: متأسفانه آمار تصادفات و مرگ مغزی در کشور بالاست و این فرصتی برای بیماران نیازمند پیوند است، لذا چنانچه امکانات بیشتری را به این امر اختصاص دهیم می‌توانیم آمار پیوند و نجات بیماران را افزایش دهیم و امیدواریم با همت مسئولان که بی‌وقفه تلاش می‌کنند تا امکان پیوند از جسد را گسترش دهند؛ در این امر هم در منطقه پیشگام باشیم.


رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی، به بیان تأثیر معنوی اهدای عضو پرداخت و گفت: اهدا عضو از جسد برای خانواده سخت است، خودم هم تجربه عینی در این زمینه داشتم ولی همین تصمیم سخت نشان می‌دهد کسانی که این کار را عملی می‌کنند چه روح‌های بلندی دارند و به زندگی با مفهوم دیگری نگاه می‌کنند.


تغییر زندگی پس از اهدا


دکتر خاتمی با بیان اینکه برخلاف نگاه مادی که اغلب به زندگی داریم؛ آنان معنای واقعی زندگی را می‌فهمند، افزود: با توجه به ارتباطی که با خانواده‌های اهداکننده عضو دارم به نظر می‌رسد که بعد از این تصمیم دشوار، به لحاظ معنوی و روحی ارتقا پیدا می‌کنند و در روابط اجتماعی و خانوادگی‌شان تغییرات مثبتی ایجاد می‌شود که قابل‌ مقایسه با قبل از اهدای عضو عزیزشان نبوده است.


وی افزود: در کشورمان با مفهوم شهید آشنا هستیم شاید ارزش خانواده‌هایی که رضایت به اهدا عضو عزیزشان می‌دهند با ارزش خانواده‌هایی که شهید داده‌اند یکسان باشد، همان طور که آن‌ها روحیات بلند و والایی دارند خانواده‌های این عزیزان هم دارای همان روحیات و خصایص هستند که حتما توشه این دنیا و آن دنیایی خود و عزیزی می‌شود که عضوش را اهدا کرده است.


اهدای عضو از دهنده زنده به قصد تجارت است


رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی با بیان اینکه امیدوارم مسئولان کاری کنند که هیچ انسان زنده‌ای نیاز به اهدا عضو نداشته باشد، افزود: مخالف اهدای عضو از زنده هستم برای اینکه اهدای عضو از دهنده زنده به قصد تجارت است و بسیار انگشت‌ شمارند کسانی که به خاطر نوع‌دوستی اهدای عضو می‌کنند و اگر قرار باشد اهدا کنند برای خانواده خودشان است که البته این کار پسندیده‌ای است اما اکثر افرادی که اهدای عضو می‌کنند به دلیل نیازهای مادی است و ما شاهد ناهنجاری‌هایی در این زمینه هستیم لذا چنانچه امکان پیوند از جسد را گسترش دهیم هیچ کمبودی در این زمینه نخواهیم داشت و امیدواریم مسئولان کاری کنند که هیچ انسان زنده‌ای نیاز به اهدا عضو نداشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب