تامین منافع تلآویو؛ مهمترین هدف آمریکا در سوریه
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- محمدرضا پارسا؛ واشنگتن با هدف تامین منافع مهمترین متحد منطقهای خود یعنی اسرائیل، همچنان در خاک سوریه حضور نظامی دارد و به درخواستهای دمشق برای خروج نیروهای آمریکایی توجهی نمیکند.
در سپتامبر 2015 نیروهای نظامی روسیه در بحران سوریه دخالت کردند اما این اقدام به درخواست دولت سوریه انجام شد. در آن زمان، حمایت مالی و تسلیحاتی آمریکا و شماری از کشورهای عربی از تروریستها، عرصه را بر دولت سوریه تنگ کرده بود.
نیروهای دولت سوریه توانستند با کمک ایران، روسیه و دیگر هم پیمانان خود، ضربههای جبرانناپذیری به تروریستهای بینالمللی وارد کنند. اکنون، روسیه بخش زیادی از نیروهای خود را از سوریه بیرون برده است.
با وجود این، تروریستهای تحت حمایت آمریکا همچنان در حال عبور از خطوط مرزی و وارد شدن به خاک سوریه هستند تا جایگزین دیگر تروریستهایی شوند که از سوی نیروهای دولت سوریه و متحدانش، نابود شدند.
وزارت دفاع سوریه در ماه اکتبر سال گذشته میلادی اعلام کرد مقادیر زیادی سلاح و مهمات ساخت آمریکا و دیگر هم پیمانانش را از تروریستهای سرکوب شده توسط نیروهای دولتی، به دست آورده است.
در میان جنگافزارها و مهمات به جای مانده از شورشیان، انواع راکتها، تفنگها، مسلسلها، موشکهای زمین به هوا، موشکهای ضد تانک، تانکها و دیگر سلاحهای سنگین ساخت آمریکا و دیگر کشورهای همپیمان واشنگتن، دیده میشد.
دولت آمریکا ادعا میکند با داعش و دیگر گروههای تروریستی در سوریه و شماری از کشورهای خاورمیانه در حال نبرد است اما شواهد نشان میدهند واشنگتن به طور پنهانی با داعش و دیگر گروههای تروریستی پیوند دارد.
آمریکا و متحدانش همچنان به ارسال انواع سلاحها و تجیهزات برای داعش و دیگر تروریستهایی که با نیروهای دولتی در سوریه میجنگند، ادامه میدهند. حتی خروج بخش قابل توجهی از نیروهای روسی از سوریه و شکستهای پیاپی شورشیان طی دو سه سال اخیر، راهبرد واشنگتن را تغییر نداده است.
به علاوه، حضور غیرقانونی نیروهای نظامی آمریکا در خاک سوریه همچنان ادامه دارد. دولت جنگطلب و ماجراجوی دونالد ترامپ قصد ندارد به اشغال نامحدود بخشهایی از خاک سوریه در شمال و جنوب این کشور، پایان بدهد.
هم اکنون آمریکا در بخشهایی از خاک سوریه که به طور غیرقانونی در اختیار دارد، پایگاههایی ایجاد کرده است. در واقع پایگاههای نظامی واشنگتن در سوریه، مراکز هدایت عملیاتهای ضد دولتی به شمار میآیند.
واشنگتن عملا نقشی ویرانگر را در سوریه به عهده گرفته است و با کمک به تروریستها، از برقراری صلح، ثبات و امنیت در سوریه جلوگیری میکند. همین امر حساسیتهای دولت های سوریه و روسیه و ایران را برانگیخته است.
مسکو و دمشق و تهران بارها از واشنگتن خواستهاند به حضور نظامی خود در خاک سوریه پایان بدهد اما واشنگتن تاکنون به این درخواستها توجه نکرده است. دولت دونالد ترامپ نشان داده است به هیچ روی مایل نیست در کشور سوریه که در همسایگی اسرائیل قرار دارد، آرامش برقرار شود.
به باور بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی، مهمترین برنده ناآرامی های سوریه، اسرائیل است. هرچه کشورهای عرب پیرامون اسرائیل - مانند سوریه - کوچکتر و بیثباتتر باشند، امنیت اسرائیل بیشتر تامین میشود.
تقسیم سوریه و تبدیل آن به چند کشور، تنها با منافع اسرائیل همخوانی دارد. چنانکه اسرائیل تنها حامی برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق بود. بیتردید تلآویو در مورد مناطق کردنشین سوریه نیز چنین دیدگاهی دارد.
لابیهای قدرتمند یهود عملا بر سیاست خارجی آمریکا سایه انداختهاند. سیاست خاورمیانهای آمریکا تقریبا همان سیاست خاورمیانهای رژیم صهیونیستی است. خارج نشدن نیروهای آمریکایی از سوریه هم مبتنی بر خواست تل آویو است.
مقامهای رژیم صهیونیستی بارها نگرانی خود را از تبدیل سوریه به یکی از مراکز حضور ایران و حزب الله لبنان ابراز کردهاند. آنها به هیچ روی نمیخواهند جنگ در کشوری که متحد ایران و حزب الله است، به سود نیروهای دولتی تمام شود.
به گفته برخی کارشناسان، به احتمال قریب به یقین، هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفتهای که در حمله های تروریستی علیه نیروهای دولت سوریه استفاده شدهاند، از سوی پنتاگون و سازمان سیا در اختیار تروریستها قرار گرفتهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که میداند هواپیماهای بدون سرنشین کی و کجا به تروریستها تحویل داده شدند. به عبارتی، از نظر رئیس جمهور روسیه آشکار است چه کشوری این پهپادهای پیشرفته را در اختیار گروههای تروریستی قرار میدهد.
چه کسانی از قدرت گرفتن داعش و دیگر گروههای تروریستی، گسترش دامنه جنگ در سوریه و سیاست تغییر دولت در این کشور بیشترین نفع را میبرند؟ کاملا مشخص است رژیم صهیونیستی و آمریکا بیشترین نفع را میبرند.
از زمان آغاز ناآرامی های سوریه تاکنون، آمریکا و اسرائیل همراه با دیگر متحدان عرب و غیر عرب خود، برای سرنگونی دولت بشار اسد همکاری کردهاند. با اینکه این همکاریها به ثمر ننشسته است باز هم از تلاش دست برنداشتهاند.
وزارت امور خارجه روسیه روز 5 شنبه (21 دی) اعلام کرد پناهجویان اردوگاه رکبان در جنوب سوریه و در نزدیکی مرز اردن نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند اما نیروهای آمریکایی راههای دسترسی نیروهای دولت سوریه را به این اردوگاه بستهاند.
تقریبا 60 هزار پناهجوی سوری با شرایط بسیار دشواری در این اردوگاه زندگی میکنند. نیروهای آمریکایی از ارسال مواد غذایی، امکانات پزشکی و دیگر ملزومات معیشتی و رفاهی برای پناهجویان این اردوگاه، جلوگیری میکنند.
به گفته وزارت امور خارجه روسیه، نیروهای آمریکایی به طور غیرقانونی، منطقهای را در حوالی التنف - نزدیک مرز عراق - به اشغال خود در آوردهاند و از دسترسی واحدهای ارتش و مقامهای دولت سوریه به این منطقه جلوگیری میکنند.
پنتاگون از این منطقه اشغالی برای آموزش تروریستها و نیروهای مخالف دولت سوریه استفاده میکند. دولت آمریکا با به کارگیری نیروی نظامی خود در خاک سوریه و اشغال بخشهایی از خاک این کشور، عملا حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی سوریه را زیر سوال برده است.
دولت آمریکا مدعی است نیروهای نظامی این کشور در سوریه با تروریستها میجنگند اما نشانهها از واقعیتهای دیگری پرده بر میدارند. نیروهای نظامی آمریکا نه برای مقابله با تروریستها بلکه برای کمک به آنها در خاک سوریه هستند.
دولت ترامپ تاکنون به درخواستهای روسیه و ایران برای احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توجه نشان نداده است. آمریکا چه در دوره باراک اوباما و چه در دوره دونالد ترامپ، در پی تضعیف دولت سوریه بوده است.
آمریکا در سوریه اهدافی دارد و برای رسیدن به اهداف خود از هیچ کاری حتی دادن کمکهای مالی، تسلیحاتی، تدارکاتی و آموزشی به داعش و دیگر گروههای تروریستی رویگردان نیست. مهمترین هدف آمریکا از دخالت در امور سوریه، تامین منافع رژیم صهیونیستی است.
انتهای پیام/