دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1396 - 18:27

ایران قطعنامه مداخله‌جویانه کنگره آمریکا را محکوم کرد

قاسمی با محکوم کردن قطعنامه مداخله‌جویانه کنگره آمریکا اعلام کرد: اینگونه قطعنامه‌های تکراری، نمایشی و سیاسی مؤید ماهیت رژیم مداخله گر آمریکاست که در طی دهه‌های گذشته، ملت بزرگ ایران بارها شاهد آن بوده است.
کد خبر : 250325

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به قطعنامه مداخله جویانه مجلس نمایندگان آمریکا پیرامون برخی اغتشاشات در ایران، ضمن محکومیت شدید این قطعنامه، گفت: مصوبه مداخله جویانه کنگره آمریکا موضوعی مردود، امری کاملا مذموم و غیرقابل پذیرش است.


سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به رویه نابخردانه، به دور از منطق و خلاف موازین و قوانین بین المللی دولت آمریکا برای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، گفت: اقداماتی مانند تصویب این قطعنامه و اظهارات و تحرکات خصمانه دولت آن کشور علیه ملت رشید ایران که از ماهیت زیاده خواهی و خوی سلطه طلبی حاکمان آمریکا ناشی می‌شود، همواره و همیشه برای مردم خردمند ایران شناخته شده و بی شک سیاستی شکست خورده است.


قاسمی خاطر نشان کرد: اینگونه قطعنامه‌های تکراری، نمایشی و سیاسی مؤید ماهیت رژیم مداخله گر آمریکاست که در طی دهه‌های گذشته، ملت بزرگ ایران بارها شاهد آن بوده است. دولت آمریکا از سویی در حرکتی مزورانه و با سردادن شعارهای سراپا دروغ مدعی حمایت از مردم ایران زمین می‌شود و از سویی دیگر با اعمال تحریم‌های ظالمانه، ممنوع ساختن ورود شهروندان ایرانی به آن کشور و دیگر رفتارهای بدخواهانه، ملت متمدن ایران را مورد شماتت قرار می‌دهد. اما بار دیگر مقامات ایالات متحده آمریکا باید بیاموزند که ملت همیشه سرفراز ایران این نوع سیاست‌ها و استانداردهای دوگانه و خصمانه علیه کشور خود را از سوی آن کشور به دقت زیر نظر داشته و در صورت لزوم و در زمان مقتضی پاسخ مناسبی به اینگونه بی تدبیری‌ها خواهد داد.


مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه با تصویب قطعنامه‌ای با اکثریت قریب به اتفاق آرا، جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم و از ناآرامی‌های اخیر در برخی شهرهای ایران ابراز حمایت کرد.


در بخشی از قطعنامه 676 که با رای مثبت 415 نماینده کنگره آمریکا تصویب شد، آمده است: «[مجلس نمایندگان] به دولت توصیه می‌کند از تحریم‌های هدفمند استفاده کرده و برای برگزاری جلسات اضطراری شورای امنیت سازمان ملل و شورای حقوق بشر سازمان ملل برای محکوم کردن نقض مداوم حقوق بشر توسط رژیم ایران و ایجاد ساز و کاری که بر اساس آن شورای امنیت بتواند این موارد نقض را رصد کند، تلاش کند.»


این قطعنامه همچنین از دولت آمریکا خواسته با تسریع صدور مجوزهای لازم، امکان استفاده از فناوری‌های ارتباطی در داخل ایران را فراهم کند. از شرکت‌های ارتباطی هم خواسته شده درخواست‌های دولت ایران برای محدود شدن دسترسی به برخی نرم‌افزارهای پیام‌رسان را نپذیرند.


قطعنامه‌های صادره مجلس نمایندگان و سنا ماهیت اعلام موضع و توصیه‌ای دارند و فاقد اثر اجرایی هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب