ساخت خودروهای هیبریدی به وسیله محققان دانشگاهی کشور در سه سال آینده
به گزارش خبرگزاری آنا، دکترمحمد فرهادی روز گذشته در مراسم امضای تفاهمنامه میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای طراحی و تولید خودروهای هیبریدی و برقی اظهار کرد: فرصتهای مطالعاتی مناسبی در بخش صنعت کشور وجود دارد ولی این فرصتها باید تبدیل به برنامه اجرایی شود. در عین حال، باید شرایطی فراهم شود که سالانه حداقل ۱۰۰ نفر از استادان و خبرگان دانشگاهی، در بخش صنعت کشور فرصت مطالعاتی پیدا کنند.
وزیر علوم در ادامه افزود: این نخبگان دانشگاهی باید فرصت پیداکنند تا در کنار دانشجویان خود در محیطهای صنعتی حضور بیابند و پروژههای تحقیقاتی، پایاننامه ها و رسالههای دکترای خود را در این عرصه تکمیل کنند.
فرهادی تصریح کرد: رفتن به سمت همکاری هرچه بیشتر دانشگاه و صنعت باعث میشود تا نسل سوم کارآفرینی در کشور که ارتباط مستقیمی با دانشگاه و صنعت دارد، شکل گیرد. دانشگاه های صنعتی اگر با بخش صنعت مرتبط نشوند، نمی توانند مسیر تعالی را طی کنند. بنابراین در آینده دانشگاهها باید بیشتر در صنعت حضور یابند و از مطالعه و تحقیق خود به نفع تولید بهره گیرند.
وی افزود: از کنار پروژه طراحی تا تولید خودروهای برقی و هیبریدی که میان ایرانخودرو با دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر اجرایی خواهد شد، ده ها پروژه دیگر می توان استخراج کرد که هم به نفع تولید و هم به نفع دانشگاه است.
در این مراسم، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، نیز گفت: ما مصمم هستیم که سیاست پسندیده ارتباط مستمر دانشگاه و صنعت را به بهترین شکل پیادهسازی کنیم، اگرچه از ابتدای انقلاب تاکنون، این ارتباط وجود داشته است، باید کاربردی شود و با یک حرکت جهشی همراه باشد.
وی افزود: معتقدیم که ارتباط فکری، فیزیکی و کاری بین صنعت و دانشگاه باید برقرار شود، نه اینکه کار در حد نامه و بخشنامه باقی بماند، چراکه دستورالعمل ها و بخشنامهها تنها ۵ درصد در پیشرفت کار موثر است. این یک ضرورت است و اگر بر روی آن تمرکز و اقدام جدی انجام ندهیم، حتما عقب خواهیم ماند، ضمن اینکه توان فکری دانشگاهها، می تواند صنعت را پشتیبانی کند.
در ادامه این مراسم، هاشم یکهزارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر افزایش سطح ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: برای تحقق این رویکرد راهبردی، برنامهریزیهایی انجام شده، البته این برنامهها به تفاهمنامههای امروز در دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی امیر کبیر محدود نمیشود و در آینده نزدیک نیز برنامههای مشترکی با سایر مراکز علمی و پژوهشی خواهیم داشت.
به گفته یکهزارع، در این برنامهها و تفاهمنامهها استفاده از مشاوران خارجی نیز در نظر گرفته شده است تا در آیندهای نزدیک حضور ما در بازارهای بینالمللی افزایش بیشتری پیدا کند. یکی از اهداف ما در اجرای این پروژهها و تفاهمنامهها این است که در آینده خودروهای هیبریدی و الکتریکی را در سبد محصولات خود قرار دهیم.
انتهای پیام/